Levidays

Ritun terveiset Italiasta

Riitta-Liisa Roponen leireilee Italiassa, ja odottaa jo malttamattomana Levin lumille pääsyä lokakuun 8.päivä.

Ciao!

Terveiset Italian Livignosta. Viimeinen treeniviikko täällä pyörähtää käyntiin, ja ajatukset kääntyvät pikkuhiljaa jo lumelle.
Olen leireillyt viimeiset kuusi viikkoa Italiassa, Passo Lavazessa ja täällä Livignossa.
Molemmat kohteet sijaitsevat korkealla, yli 1800 metrissä. Olen harjoitellut todella kovaa.  Treenejä on kertynyt 149.45 tuntia, 1633km ja 66 791 poltettua kaloria.
Toki monta jäätelöannosta ja runsaasti pastaa on täyttänyt energiavarastot hyvin, ja rakastan italiasta ruokaa!  Täytyy kyllä sanoa että on luksusta kun saa keskittyä täysin treenaamiseen ja siitä palautumiseen. Iltaisin olen kuluttanut aikaa lukemalla, tekemällä 1000 palan palapeliä tai sarjoja katsomalla.

Asun samassa hotellissa kuin toukokuun  leirillä ja jopa samassa huoneessa, joten täällä on tullut oltua yhteensä 2 kuukautta tähän mennessä. Hotelli on tuttu jo vuodesta 2007 lähtien. Hotellin omistaja, Maura, on todellinen tehopakkaus ja vaikka asun hotellissa niin koen olevani "kuin kotona". Hotellin henkilökunta  on ystävällistä ja kaikkia ovat todella avuliaita Ja vaikka kaikki eivät puhu englantia, kehonkielellä ja minun pienellä italian kielen opettelullani tulemme juttuun hyvin.

Huippu-urheilijan elämä on suurimmaksi osaksi todella askeettista. Treenaa, syö  lepää -  toistoa päivästä toiseen. Koko ajan mielessä kauden päätähtäin.
Mitä lähemmäksi kisakautta mennään sitä äärimmäisillä rajoilla mennään harjoittelun, ravinnon saannin ja levon suhteen. Huipulla pienetkin asiat ratkaisevat ja siksi tein päätöksen pitkästä leiristä täällä korkealla. Näin pitkällä jaksolla on erittäin tärkeää pitää myös mieli korkealla. Onnekseni sain hyvän ystäväni tänne pariksi viikoksi seuraksi ja ajatukset treenien välissä olivatkin täysin muissa asioissa.
Kaikki on siis mennyt hyvin ja odotan jo innolla Levin ensilumenladun avausta! Nähdään siis levillä 8.10 alkaen hiihdon merkeissä!

Buona giornata T. Ritu