Levidays

Suunnaksi Suomen pohjoisin Golfkenttä

Suomen pohjoisin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee luonnonkauniilla alueella Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Lapin arktiset olosuhteet tekevät Levillä golfaamisesta tavanomaista mielenkiintoisempaa. Kentällä voit törmätä esimerkiksi poroihin, palloja varastelevaan kettuun tai vaikkapa hiiripöllöön poikasineen. Ja Suomen pohjoisimmalla golfkentällä voi pelata kesällä vaikka keskellä yötä!

Golfkausi Lapissa on lyhyt ja ytimekäs, niin kuin Lapin kesä. Riippuen kevään kasvukaudesta sekä lämpötiloista, kenttä saadaan yleensä auki kesäkuun alussa ja kausi päättyy syyskuun loppuun.

Yli 93 hehtaarin maa-alue takaa, että kenttä on pelaajille vaihteleva ja mielenkiintoinen. Kentän sisällä oleva Taalojärvi tuo mukanaan lisähaastetta pelaamiseen ja näyttävyyttä kenttämiljööseen. Upeat maisemat ja rento lappilainen meininki rauhoittavat
ja auttavat unohtamaan arjen huolet. Kentällä sinun seuranasi on usein poroja, jotka tulevat alueelle nauttimaan tuulen vireestä, jossa hyttyset eivät viihdy.

Syyskuu on suosituin aika kentällä. Ruska-aikaan vakioasiakkaat palaavat aina vuosi toisensa jälkeen nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta upeassa väriloistossa.


 

Levi Golf & Country Club Oy: n toiminnanjohtajana vuodesta 2016 toiminut Tomi Tolsa antaa omat vinkkinsä golfaamiseen Levillä.

- Valokuvauksellisimmat väylät ovat 17 ja 14. Näillä kummallakin väylällä tulee meidän näkyvimmät elementit esille eli tunturi ja vesi.  Meidän haastavin väylä on nro 12. Se vaatii hyvän avauksen ja hyvän lähestymislyönnin, ja jos nämä epäonnistuvat, väylä muuttuu todella vaikeaksi. Väylä nro 12 on pitkähkö, siinä on ylämäkeä sekä kuru ennen greeniä. Se on haasteellinen mutta samalla oikeudenmukainen väylä. Eniten Hole In Oneja on tullut väylällä nro 13, kertoo Tolsa.

Tolsa on kotoisin Helsingistä, jossa hän sai golf-kasvatuksensa. Green cardin hän suoritti vuonna -92 ja ammattilaiseksi Tolsa siirtyi vuonna 2009, jolloin hän luopui amatöörioikeuksista ja valmistui golfin ammattivalmentajaksi ja opettajaksi.

- Suosituin ja vaikuttavin aika on ruskalla, mutta itse suosisin kesä-heinäkuun vaihdettta. Silloin kenttä on jo kunnossa eikä ole ruuhkaa, mäkäräisiä ei ole juurikaan ja voit pelata auringon paistaessa, yöttömässä yössä. Isommalle osalle etelestä tuleville golffareille kentän porot ja yötön yö ovat eksoottinen kokemus. Ulkomaalaisille pelaajille yöttömän yön aikaan pelaaminen on todella uniikki elämys. Meillä voi siis varata ajan ympäri vuorokauden, kertoo Tolsa.

Levitunturin kupeessa sijaitsevalla Levi Golf & Country Clubilla on runsaasti golfin oheistoimintaa; harjoitusalueet, golf-kauppa, opetusta, Ravintola Draivi ja saunatilat on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Tolsa valottaa myös tulevaisuuden haaveista.

- Meillä olisi haaveissa saada harjoitusrata eli jokamieskenttä. Asia on jo vireillä, joten katsotaan millä aikataululla asia saadaan etenemään.Kesän 2021 golf-majoitustarjoukset


Olemme koostaneet tarjouksia majoituksista, joihin sisältyy pelioikeus Levin kentälle. 

Varaa tästä

Mökki, lomahuoneisto vai hotelli? 


Levin alueella löytyy useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jopa ihan golf-kentän vierestä. 
Tutustu vaihtoehtoihin ja varaa omasi!

Varaa majoitus Leviltä


Tutustu muihin inspiroiviin tarinoihin Leviltä