Levidays

Yötön yö Levillä

Kesällä maaginen aurinko kultaa Levitunturin ja paistaa yhtäjaksoisesti horisontin yläpuolella 45 vuorokauden ajan. Yöttömän yön kesto Tunturi-Lapissa on toukokuun lopusta heinäkuulle. Täydellistä aikaa nauttia Lapin kesästä!

Koska aurinko ei laske lainkaan, voit esimerkiksi pelata golfia keskellä yötä. Kesä on myös täydellistä aikaa nauttia melontaretkistä tai pyöräilystä eri muodoissaan, suunnata kalaan ja saunoa vuorokauden ajasta välittämättä. Poimia tunturista kukkia juhannustaikoja varten. Aikaa ja mahdollisuuksia on vuorokauden ympäri.

8 vinkkiä LEVIN KESÄÄN

Hiljaisuutta, aktiviteetteja, omaa rauhaa, kaikkea sopivassa suhteessa. Kokosimme vinkit takuulla ikimuistoiselle kesäiselle Levin vierailulle - poimi omasi tai kokeile vaikka kaikkia!

1) Joulupukin mökki

Myös kesällä pääset Gondoli-hissillä Levin huipulle ihailemaan eri ilmansuuntiin avautuvia henkeäsalpaavia maisemia. Vieraile samalla Levin ikonisessa ja kuvauksellisessa Joulupukin mökissä, joka alun perin rakennettiin Joulutarina-elokuvan lavasteeksi. 

2) TONTTULAN ELÄMYSKYLÄ

Kahdeksan kilometrin päässä Leviltä sijaitsee puolestaan Tonttulan elämyskylä. Täällä pääset seuraamaan esimerkiksi, kuinka tontut viljelevät yrttejä ja käyvät omaa kouluaan. Sekä hoitavat Joulupukin kirjeenvaihtoa ja valmistautuvat jälleen pian koittavaan vuoden kiireisimpään aikaan.

3) Pyöräily eri muodoissaan

Pyörällä pääset tutustumaan Leviin ja ympäröivään luontoon aivan uudesta perspektiivistä. Vauhdin ystävät voivat esimerkiksi kokeilla alamäkipyöräilyä Levin Bike Parkissa tai tunturin rinteillä vaihtelevia MTB-enduroreittejä. Myös aloittelijat ovat tevetulleita kokeilemaan, kaikki tarvittava on helposti vuokrattavissa. Jos taas nautit enemmän rauhallisesta menosta, niin kokeile läskipyöräilyä! Voit ajaa sillä merkittyjä reittejä aina Ylläkselle saakka.

4) Monipuoliset elämykset

Yli 50 erilaista kesäaktiviteettia. Ohjattuja elämyksiä ja retkiä jokaisena viikonpäivänä. Levillä mahdollisuudet mielenkiintoiseen lomatekemiseen niin sisällä kuin ulkona ovat erinomaiset. Seikkailusta ja fyysisestä tekemisestä kiinnostuneille mielenkiintoista ajanvietettä tarjoaa esimerkiksi Levin uusi - Pohjois-Euroopan suurin - seikkailupuisto. Kokeile perheen tai kavereiden seurassa!

5) Levi Golf

Suomen pohjoisimmalla golfkentällä voit pelata vaikka keskellä yötä. Kentän 18-väylää tarjoavat tilaa ja onnistumisen elämyksiä mahtavien maisemien keskellä - lähes 100 hehtaarin kenttäalue sijaitsee Levitunturin ja Ounasjoen välissä. Luonnon puhtaus ja veden kirkkaus häikäisee.

6) Kansallismaisemat

Levi on portti Tunturi-Lapin ainutlaatuiseen luontoon. Levitunturi ja viereinen Kätkätunturi ovat luontevat ensikohteet alueeseen ihastumiselle. Maailman puhtaimman ilman Sammaltunturi sekä sitä läheinen Keimiötunturi puolestaan ovat esimerkkejä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston helposti tavoitettavista tuntureista - täällä sielu lepää mahtavien maisemien ääressä. 

7) KALAONNEA?

Kalastus on mielentila ja tapa olla luonnossa rauhassa. Levillä on poikkeukselliset mahdollisuudet kalaonneen, lyhyen ajomatkan päässä on monia hyviä kalastuspaikkoja. Moniin niistä ehtii kesäaikaan tehdä hyvin myös päivä- tai iltaretken. Vois ostaa kalastusluvat Levin Matkailusta. Saat samalla vinkkejä parhaista paikoista ja järjestetyistä retkistä. 

8) Activity Parkin alue

Levillä Activity Parkin alue tarjoaa hauskaa puuhaa kaikenikäisille! Seikkailupuiston, Gondolihissin ja Bike Parkin alamäkiajoreittien lisäksi alueelta löytyy trampoliinipuisto, skeittiparkki ja pump-track, minigolf-rata sekä frisbee golfia, tenniskenttä ja liikennepuisto lapsille sekä tietysti ravintola josta saa helpotusta isompaankin nälkään ja jäätelökioski!