Peilikirkas mieli

Lukuaika 3 min.

Järven pinnassa näet omat kasvosi. Pinta ja mieli ovat tyynet. Pysähdy tutkimaan kuvajaista, jota kehystävät taivaan äärettömyys ja tumma metsä. Ne opettavat sinulle uutta itsestäsi.

Virtaus on kuljettanut rantaan ajan sileäksi hiomia kiviä. Heitä yksi veteen. Kuvainen hajoaa renkaiksi.

Arjessa ajatukset pyörivät usein samaa harmaansävyistä kehää. Kun antaa itselleen tilaisuuden ihmetellä, ihastua ja kokea uutta, mieli alkaa muodostaa uusia ajatuksia. Pienen kiven nostattamat aallot kantavat kauas.

Aistit avaavat reitin sisimpääsi. Maa juurruttaa hetkeen ja muistuttaa pysähtymisen tärkeydestä. Ilman keveys kutsuu tanssiin. Vesi muokkaa jylhimpiäkin kallioita, miksi ei siis sinua?

Ihminen ajattelee 70 000 ajatusta joka päivä. On valtava kokemus tuntea mielen tyhjenevän. Yhtäkkiä sielusi peilaa luonnon suurta mysteeriä.

 

Pohjoisessa näet itsesi uudessa valossa

Askel pois viitoitetulta polulta. Hymy vastaantulijalle. Nouseminen moottorikelkan selkään tai tunturin korkeimmalle huipulle, vaikka jännitys saa jalat tärisemään.

Ajatukset ovat mielen toimintaa. Kun päätät tehdä toisin, myös ajatukset muuttuvat. Sisäinen ääni saa uusia sanoja. Nyt sen puheessa on ihaileva sävy.

Pohjoinen luonto antaa tilaisuuden muuttaa näkökulmaa ja ottaa askel itsensä ulkopuolella. Huomaat asioita, jotka arjessa jäävät kiireen jalkoihin.

Katseessa kipinöi

Vastaantulijan kirkas katse peilaa sielusi syvimpiä sävyjä.

Luonnossa syntyy hyväksytyksi tulemisen kokemus. Yhteys ympäristöön ja itseen saa sielun iskemään kipinää.

Sinua voi kiinnostaa myös