Vapaus hengittää

Lukuaika 4 min.

Vedä keuhkot täyteen raikasta ilmaa ja anna sen selkeyttää ajatukset. Tunne, kuinka ilman virta puhdistaa kehon ja mielen. 

Usva leijuu metsässä ja ympäröi varhaisen kulkijan. Viileä aamukaste kostuttaa maaruskan punoittamat lehdet ja mättäät. Syksyinen metsä on täynnä odotusta. 

Aamun raikas ilma täyttää keuhkot ja juurruttaa ympäristöön. Hengitä maailman puhtainta ilmaa yhdessä metsän eläinten kanssa. Ilma yhdistää teidät hetkeen.
 

 

Puhdas ilma kirkastaa monella tasolla. 

Kun pohjoisessa hengittää syvään, voi miltei aistia, kuinka koko keho puhdistuu ja virkistyy. Ilmanlaatua mittaavien tilastojen mukaan puhdasta ilmaa saa hengittää vain yksi kymmenestä maailman asukkaasta. Levillä terveellisestä ilmasta saa nauttia jokainen.

Ilma täällä on maailman puhtainta. Sen voi sekä kokea, että nähdä, sillä todisteet liehuvat puiden oksilla. Jäkäliin kuuluvat lupot ovat hyvin herkkä ilmansaasteille. Saastuneessa ilmassa ne eivät pysy elossa, mutta Levillä ne voivat kasvaa jopa 10-20 senttiä pitkiksi oksien liehuparroiksi.
 

Metsässä on tilaa hengittää

Irtiotto arjesta metsään, tuoreen hapen ja orgaanisten muotojen syleilyyn rauhoittaa ja antaa energiaa. Metsän tuoksuun ja tuntuun on helppo rentoutua. Jo 20 minuutin metsässä oleilu laskee tutkitusti verenpainetta. Pienikin retki kohottaa mielialaa ja laskee stressitasoa. Metsä on mielen lepoa. 

Hengitä. Tunne, kuinka kireys ja kiire sulavat. Metsä ottaa ihmisen vastaan juuri sellaisena kuin hän on. Levillä luontoon on joka paikasta lyhyt matka.

 Tunne mitä poimit ja kerää kori täyteen myös sieniä ja yrttejä. 

Ihmisen yhteys luontoon on korvaamaton osa paikallista kulttuuria ja elämäntapaa. Syksyllä metsän antimista saa nauttia. Puhtaassa luonnossa on turvallista maistella marjoja ja villiyrttejä ja vaikka porojen tapaan jäkälää (ken uskaltaa!). Pohjoisen yöttömässä yössä kasvaneet marjat ovat kypsyneet täyteen energiaa.

Hauko happea

Raikkaassa ilmassa vaativampi harjoittelu ja itsensä haastaminen fyysisesti on upea kokemus. Aktiivinen liikkuja haluaa hengästyä matkalla ja tuntea maitohapot lihaksissa. Ilma täyttää keuhkot ja tuuli viilentää. 

Ympäristö inspiroi lajeihin, joiden parissa pääsee lähelle luontoa. Keväällä, kesällä ja syksyn kirpeydessä juoksupolut, maastopyöräreitit, vaellus, melonta ovat osa aktiivista elämäntapaa. Talvella voi nauttia laskettelusta, hiihdosta, lumikenkäilystä, talvipyöräilystä. Lähiluonnon mahdollisuudet ovat rajattomat.

Hengitä yhdessä

Levillä voi halutessaan olla täysin omassa rauhassa, sillä luonnossa riittää tilaa kaikille. Levin erityisyys on kuitenkin myös se, kuinka se kokoaa samanhenkisiä ihmisiä yhteen. 

Ruskamaraton järjestetään syksyn alussa Levin ainutlaatuisessa ympäristössä nauttien maailman puhtaimmasta ilmasta. Tapahtumassa juostaan maraton-matkojen lisäksi noin 20 kilometrin pituinen polkujuoksu, jonka reitti ylittää kaksi tunturia.

Sinua voi kiinnostaa myös