Ravintola Tonttula

Tilausravintola Tonttula Taivaanvalkeissa 8 km Leviltä tarjoaa upeat puitteet erilaisiin ruokailuihin, häihin, kokouksiin ja sukujuhliin. Talvisin Tonttulassa on latukahvio ja kesäisin kesäkahvila.

Tonttulassa on ikuinen joulu. Sen huomaa heti astuttuaan sisään Tonttulan päärakennukseen. Nähtävää on niin paljon, ettei tulija osaa heti päättää mihin katseensa kohdistaisi. Ensimmäistä kertaa vierailevat jäävät oven suuhun hämmästelemään ja huokaisevat ihastuksesta. Yhdellä seinällä kiikkuu tonttuja, toista koristavat upeat raanut.

Pitkiä pöytiä peittävät kekseliäästi räsymatot. Pelkästään päärakennuksessa voi viettää tovin ja herkutella samalla keittiön antimilla. Emäntä on laittanut kahvipöydän koreaksi ja keittänyt suuren kattilan lämmittävää keittoa. Kyllä kelpaa keväthangilla hiihtävän tai kelkkailevan poiketa pirttiin.

Hirsiseinät ja avotakka luovat viihtyisän ilmapiirin lounaille tai ryhmien illallisille. 300 m² ainutkertaiset tilat tarjoavat mahdollisuuden, joita vain mielikuvitus rajoittaa.

Ravintolan erikoisuus Taivaalliset Pidot tarjoillaan pitkiltä puulankuilta eikä lappilaisuudesta ja herkkujen määrästä todellakaan pihistellä.

Sijainti

  • Palosaarentie 50, Köngäs 99140