Juhannustaikoja Ruoppakönkäällä
juhannustaikoja

Juhannustaikoja Ruoppakönkäällä

Tule mukaan juhannusretkelle 20.6.2024!

20.6.2024 | Well-being

Kesäpäivänseisaus on vuoden pisin päivä, mutta Pohjoisessa Lapissa aurinko paistaa keskiyölläkin taivaalta useiden päivien ajan. Kesäpäivän seisauksen aikaan on myös perinteisesti juhlittu Juhannusta, muinaista ylimmän Ukko-jumalan kunniaksi vietettyä juhlaa.

Juhannusretkemme sijoittuu 20.6.2024 torstai-iltaan 18-22 Juhannuksen aikaan. Myös halukkaalle ryhmälle voimme järjestää erikseen lauantai-iltaan oman Juhannustaikaretken. Juhannustaiat ovat osa juhannuksen juhlintaan liittyvää kansanperinnettä. Juhannuksena tehtiin taikoja lähinnä naimaonnea ja tulevaisuutta varten. Monet taioista tähtäsivät ennustuksiin tulevasta, varsinkin aviomiehen laadusta ja naimaonnesta, ja toisilla taioilla naimaonnea pyrittiin parantamaan entisestä hieman paremmaksi. Juhannustaioista monet tehtiin alasti. Nykyisin juhannustaiat ovat kuitenkin vähentyneet ja usko taikuuteen on hiipunut huomattavasti, mutta Lappi Experience haluaa luoda puitteet täällä Lapin Kesässä tälle upealle ikivanhalle perinteelle ja järjestää Juhannustaikaretken Ruoppakönkään upean kalliolammen rantaan.

Illan aikana:- keräämme yrttejä ja kasveja matkan varrelta, joita käytämme taikakaluina väen voimien aktivointiin ja juhlavaan seppelöintiin jokaiselle osallistujalle. Teemme nuotion nuotiopaikalle (tai tikkukeittimellä riippuen metsäpalovaarasta) ja paistamme Ukon kunniaksi nuotiopullaa ja juomme yrttiteetä- rummutamme, laulamme, loihdimme ja varmistamme tulevan vuoden onnen. Kalevala ja kansantarut kuuluvat olennaisena osana retkeen. Halukkaat voivat pulahtaa lampeen uimaan ja ottamaan myös sitä kautta Ukko-jumalan siunauksen.

Varaathan päällesi säänmukaisen varustuksen ja tarvittaessa hyttyskarkotteita. Jos haluat vaalia Juhannustaikoja perinteitä kunnioittaen, pukeudu valkeisiin vaatteisiin.

Matkaan lähdemme Levi Hotellin edestä klo 18.00 kimppakyydeillä tai tarpeen vaatiessa järjestämme pikku bussikuljetuksen +10€.

Mikäli metsäpalovaroitus osuu Juhannusviikolle, muutamme sen verran suunnitelmia, että Juhannustaikoja vietetään vaihtoehtoisella kodalla, turvallisemmissa olosuhteissa.

Minimi osallistujamäärä 6hlö
Hinta: 79 € /henkilö

Varaukset viikottaisille retkille nettiajanvarauksen kautta www.vello.fi/lappiexperience