Levi Midnight Enduro

Levi

23.07.2021 - 24.07.2021

MTB-enduron EM-sarja 2021 rantautuu Leville heinäkuun lopulla  – tule sinäkin mukaan kisaamaan tai katsomaan ja nauttimaan tunnelmasta! 

Levi on Suomen suurin hiihtokeskus, joka sijaitsee 170 km napapiirin yläpuolella 67,8 astetta pohjoista leveyttä.
Kilpailurata kattaa kaksi vierekkäistä tunturia ja tarjoaa kuljettajille vaihtelevan maaston; luonnolliset vaellusreitit, tarkoitukseen rakennetut enduro-polut, osiot LeviN Bike Park-poluista, ruohomaiset laskettelurinteet ja turveen peitetyt laskettelurinteet erityyppiseen savileikkiin. Kivet ovat hallitseva elementti useimmissa poluissa tässä paikassa.

Kilpailuvaiheissa lasketaan yhteensä yli 2500 metriä, nopeimmille ajajille kilpailuaika on noin 40 minuuttia. Siirrot tehdään sekä polkemalla että gondolihissillä. Tämä on kuudes kilpailu Levin hiihtokeskuksessa, ja kolmas kerta kun kilpailu pidetään yöllä.

Kilpailun ensimmäiset vaiheet ajetaan myöhään perjantai-iltana, ajovaloja ei tarvita sillä aurinko paistaa koko yön! Perjantain iltaosuutta seuraa koko päivän kilpailu lauantaina. Kilpailu on EWS Gold Qualifier vuonna 2021 ja houkuttelee naapurimaiden kuskeja.

MTB-ENDURO - MISTÄ ON KYSE?

MTB- eli maastopyöräenduro on erittäin monipuolinen laji, joka yhdistää vauhdikkaan alamäki- ja rauhallisemman "perinteisen" maastopyöräilyn parhaat puolet. Endurossa vuorottelevat yleensä alamäkeen suuntautuvat kovavauhtiset erikoiskokeet sekä erikoiskokeiden väliset hissiavusteiset tai omin voimin suoritettavat leppoisammat siirtymätaipaleet. Erikoiskokeilta lasketaan yhteisaika ja nopein voittaa. 

Harrastuksen alkuun pääsee tavallisella maastopyörällä, kypärällä ja suojavarusteilla sekä ennen kaikkea ajamisen halulla. Monipuolinen luokkajako tekee lajiin vihkiytymisen helpoksi. Mukaan mahtuvat niin naiset kuin miehet. Lapset ja harrastustaan vasta aloittelevat kisaavat aikuisten sarjoja lyhyemmillä radoilla. Helposti ymmärrettävä matalan osallistumiskynnyksen kisalaji koukuttaa!
 

TAPAHTUMAN VIRALLISET SIVUT JA OSALLISTUMISOHJEET


ALUSTAVA AIKATAULU JA REITTI

Torstai 22.7.2021

10.00 - 18.00 Kisatoimisto avoinna
10.00 - Vapaat harjoitukset

Perjantai 23.7.2021

10.00 Kisatoimisto avoinna
- 16.30 Vapaat harjoitukset
16.30 - Kilpailijoiden briiffaus
19.30 Ensimmäisten kilpailijoiden esittely
23.00 Perjantain erikoiskokeet päättyvät

Lauantai 24.7.2021

9.00 - Kisatoimisto avoinna
10.00 - Ensimmäisten kilpailijoiden esittely
16.00 Lauantain erikoiskokeet päättyvät
17.00 Palkintojen jako
21.00 After race -juhlat

HUOM! Levi Bike Park suljettuna lauantaina 24.7. Enduro-kisan johdosta.

Ilmoittaudu mukaan tästä

MYÖS PALJON MUUTA

Useat kisaajat saapuvat paikalle jo aiemmin ottamaan pyörä- ja maastotuntumaa Levin Bike Parkissa sekä nauttimaan yhteisen harrastuksen tiimoilta, joten tiedossa on takuulla ikumuistoinen kokemus ja tapahtuma.

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Bike ja Outdoor Fest tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista.

Varaa majoitus tästä