Levi Midnight Enduro

Levi

24.07.2020 - 25.07.2020

Tiedotamme kesän 2020 Enduro-kisasta pian lisää. MTB-enduron EM-sarja 2020 rantautuu Leville heinäkuun lopulla  – tule sinäkin mukaan kisaamaan tai katsomaan ja nauttimaan tunnelmasta! 

Tiedotamme kesän 2020 Enduro-kisasta pian lisää.
 


Viidettä kertaa Levillä parhaaseen kesäloma-aikaan järjestettävä MTB-Enduro Levi tarjoaa kuskeille ainutlaatuiset puitteet kilpailla Suomen ykköskuskin tittelistä. Ja vauhdista ja vaarallisista tilanteista pitäville katsojille eturivin näköalapaikan suosiotaan hurjasti kasvattavan lajin kiehtovaan maailmaan.

Tulevana kesänä Levi Midnight Enduro -kisa on osa MTB-Enduron EM-sarjaa. Enduron EM-sarja 2020 pitää sisällään seitsemän osakilpailua, joista Levin osakilpailu on neljäs. Tapahtuma tulee nostamaan Suomen sekä Levin maailmankartalle lajin parissa.

MTB-ENDURO - MISTÄ ON KYSE?

MTB- eli maastopyöräenduro on erittäin monipuolinen laji, joka yhdistää vauhdikkaan alamäki- ja rauhallisemman "perinteisen" maastopyöräilyn parhaat puolet. Endurossa vuorottelevat yleensä alamäkeen suuntautuvat kovavauhtiset erikoiskokeet sekä erikoiskokeiden väliset hissiavusteiset tai omin voimin suoritettavat leppoisammat siirtymätaipaleet. Erikoiskokeilta lasketaan yhteisaika ja nopein voittaa. 

Harrastuksen alkuun pääsee tavallisella maastopyörällä, kypärällä ja suojavarusteilla sekä ennen kaikkea ajamisen halulla. Monipuolinen luokkajako tekee lajiin vihkiytymisen helpoksi. Mukaan mahtuvat niin naiset kuin miehet. Lapset ja harrastustaan vasta aloittelevat kisaavat aikuisten sarjoja lyhyemmillä radoilla. Helposti ymmärrettävä matalan osallistumiskynnyksen kisalaji koukuttaa!

LEVI MIDNIGHT ENDURO 2020

Suoritukset kelloa ja muita kuskeja vastaan SM-sarjan korkeuseroltaan suurimmilla reiteillä Levi- ja Kätkätunturien mahtavissa maisemissa ja samanhenkisten ihmisten hyvässä seurassa luovat puitteet ikimuistoiselle kilpailulle. Levin enduro-reiteillä tiedossa on niin rahkasammalta, mätäsmaastoa kuin kivikkoakin sekä Levi Bike Parkin haastavia DH-osuuksia. Vauhdikasta ja liukasta rinnekurvailua Eturinteellä - sekä paljon muuta!

OSALLISTUMINEN

Luokat Nuoret & Juniorit, Funduro, Aikuiset. 

Ilmoittaudu mukaan

ALUSTAVA AIKATAULU JA REITTI

Kilpailun erikoiskokeet julkaistaan torstaina kello 10.00, jonka jälkeen ohjelmassa on reitteihin tutustumista ja vapaata harjoittelua varsinaista kisailua varten. Varsinainen endurokilpailu starttaa perjantai-illalla ja jatkuu koko lauantai-päivän. Alustavasti perjantaina kisataan kaksi erikoiskoetta ja 8-10 erikoiskoetta lauantaina (osa näistä kahteen kertaan kisan aikana). 

Kisa on sangen haastava. Siirtymät tapahtuvat sekä omin voimin että gondoli-hissillä erikoiskokeesta riippuen. Levin kisa poikkeaa muista SM-sarjan kisoista erityisesti mäen koon puolesta, joka mahdollistaa muita osakilpailuja huomattavasti pidemmät ja kovavauhtisemmat erikoiskokeet. Useimpien erikoiskokeiden korkeusero on 200 - 300 metriä. Omin voimin noustaan kisan aikana 500-800 korkeuserometriä, laskua tulee kisan erikoiskokeissa yli 2000 korkeuserometriä. Nopeimmilla kuskeilla erikoiskokeilla käytetty aika aika on yli 30 minuuttia. 

Lopullinen kisan reitistö ja kartta julkaistaan keskiviikkoiltana 22.7. Kaikki harjoittelu kilpailuun merkatuilla tai rakenteilla olevilla reiteillä kielletty kilpailuviikolla ennen torstaita 23.7 kello 10:00.

Torstai 23.7.

 • 10:00 - 18:00 kisatoimisto avoinna (Zero Point)
 • 10:00 - vapaa harjoittelu

Perjantai 24.7.

 • 10:00 kisatoimisto avoinna (Zero Point)
 • - 16:30 vapaa harjoittelu
 • 16:30 Kuljettajien info (Zero Pointin ulkopuolella)
 • 19:30 Kilpailu starttaa
 • 23:00 Perjantai paketissa

Lauantai 25.7.

 • 09:00 kisatoimisto avoinna
 • 10:00 Kilpailu starttaa
 • 16:00 Lauantain kisailut päättyy
 • 17:00 Palkinotojen jako
 • 21:00 Biletystä aamunkoittoon

Tarkemmat kisatiedot

MYÖS PALJON MUUTA

Useat kisaajat saapuvat paikalle jo aiemmin ottamaan pyörä- ja maastotuntumaa Levin Bike Parkissa sekä nauttimaan yhteisen harrastuksen tiimoilta, joten tiedossa on takuulla ikumuistoinen kokemus ja tapahtuma. Levin osakilpailussa on paikalla myös suomalaisen maastopyörämerkin Polen edustaja sekä valikoima mielenkiintoisia demopyöriä tutkittavaksi ja testattavaksi! 

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Bike ja Outdoor Fest tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista.