Levin Taiteiden yö ja Street Kirppis

11.09.2020 - 12.09.2020

Viikonloppu tarjoaa viihdettä moneen makuun kaduilla, tunturissa ja ravintoloissa. Tunturin huipulla esitetään elokuvia perjantaina ja lauantaina. Lauantaina Kappelin kellotornin aukiolla Street Kirppis toivottaa niin ostajat kuin myyjät lämpimästi tervetulleeksi klo 12.00 – 16.00. Samalla vietetään katujuhlaa kun lavalle nousevat ainakin VMH & Kanabro -duo sekä saamelaisia joikuja esittävä Ante Aikio. Hurmoksellisista live-keikoistaan tunnettu Jaakko Laitinen ja Vääräraha tanssittavat kansaa Levin kaduilla.
 

Perjantai 11.9.2020


Klo 18.00 Olut-tasting: "Miltä olut kuulostaa?"
Varaa paikkasi syksyn erikoisimpaan olut-tastingiin! Perinteisen maistelun lisäksi kuulet ammattimuusikoiden tulkinnan oluen mausta ja opit Sinebrychoffin laatuoluiden valmistuksesta ammattikouluttajan kertomana. Viritä aistisi ja varaa liput yhdessä muiden oluen ystävien kanssa.
Paikka: Olutkellari Kämppä, Torikuja 3. Maistelulippu 10€/hlö. HUOM: lippuja on rajoitettu määrä.
Anniskelusta vastaa Mytreat Oy. Tapahtuma on K-18.

- Loppuunmyyty
 

Klo 16.00 - 19.00 Kristina Aikion Pohjoisen Taivaan Alla valokuvanäyttelyn avajaiset.
Taiteilija paikalla. Osoite: Tavi´s Place, Leviraitti 13

Inarista kotoisin oleva Kristina "Piiku" Aikio varttui Saamelaisperheessään Inarinjärven rannalla. Hän saa inspiraationsa valokuvaamiseen elinympäristöstään sekä kulttuurilleen tyypillisestä läheisyydestä luonnon kanssa.

Taide ja joogatila - taidetta & käsityöntaitajia
Osoite: Keskuskuja 3B
Klo 18.00 Huskyjooga
Klo 19.00 Makrame työpaja
Klo 20.00 Sarvityöpaja

Klo 18.00 - 23.00 Kuningasrapujuhlat ja Roosa of Lapland
Osoite: King Crab House, Mariankuja 6
Vietä unohtumattomat rapujuhlat kynttilänvalossa Levin taiteiden yössä! Illan tunnelmaa nostaa entisestään ihana laulaja-lauluntekijä Roosa of Lapland kauniilla sävelillä. Musiikki alkaa klo 21 ja mukaan voi tulla syömään ja/tai juomaan, ilman sisäänpääsymaksua. Toivomme ennakkovarausta jotta voimme varmistaa ravun riittävyyden: restaurant@kingcrabhouse.fi

Klo 19.00 Suomen ensi-iltaelokuva Pohjoisen Sankarit
Perjantai-iltana korkealla Levitunturin huipulla avataan Suomen korkein pop-up leffateatteri ensi-iltanäytöksellä. Samalla voit nähdä myös upean auringonlaskun, kun aurinko painuu mailleen klo 20.08.

Lue lisää näytösajoista ja ohjelmasta sivun lopusta.

Klo 19.00 Särestöniemi Museo - "Olimme kaksi kotkaa" - kuulokuvia Reidarista ja Palsasta.
Osoite: Marian kappeli, Mariankuja 2
Poikkitaiteellinen kuulokuvateos Reidar Särestöniemen taiteesta.
Tilaisuuteen vapaa pääsy, sisään otetaan 60 ensimmäistä.
(Aiemmasta ohjelmasta poiketen RallaGroupin musiikkiosuus jää pois)


Klo 19.00 Tepe´s Flood - livemusiikkia Café Zerossa
Osoite: Hissitie 8, Zero Point avoinna klo 21.00 saakka

Klo 19.30 Trubaduuri Teppo Tuomisto - Café & Bar Kodassa
Osoite: Torikuja 3

Klo 21.00 Open MIC Bar Alakerrassa
Osoite: Hissitie 11
Tervetuloa jamittelemaan, lava on avoin!

Klo 21.30 Ihana Tarja ja Juha - livemusiikkia Shopporossa
Osoite: Hiihtäjänkuja 10

Klo 22.00 Stage Addicts - livemusiikkia Café & Bar Kodassa
Osoite: Torikuja 3
Kaksi suomalaista muusikkoa jotka rakastavat hyvää musiikkia.
"Soitamme kappaleita joita et yleensä kuule duon esittäminä. Maailma on täynnä hittejä mutta me soitamme myös lauluja joita et tiennyt olevan olemassakaan."


Lauantaina 12.9. klo 12.00 – 19.00 Street kirppis ja katujuhla

Tule myymään kaappien kätköt tyhjäksi ja tekemään löytöjä kaikille avoimelle ILMAISELLE kirpparille. Mukaan oma myyntipöytä, -viltti tai -koju ja vaihtorahaa mukaan. Toivotamme myös esiintyjät, ruuanmyyjät yms tervetulleeksi!
Myyntipaikkoja ei voi varata, mutta sopu tilaa antaa. Sateen sattuessa varaa suojaa mukaan. Tapahtuma on yhteishengellä rakenneltu, joten toivotaan että kaikki siivoavat omat jälkensä myyntiajan päätyttyä. Tapahtuman jälkeen voi laittaa hyvän kiertämään ja päivän päätteeksi voit jättää myymättä jääneet vaatteet/tavarat lahjoittettavaksi hyväntekeväisyyteen.
Myyntipistettä voi tulla valmistelemaan klo 10.00 alkaen lauantaina, ei aiemmin!

Tämä ei kuitenkaan ole mikä tahansa kirppis vaan iloinen katujuhla. Ohjelmassa on esityksiä ja musiikkia sekä myynnissä rentoa katuruokaa.

Street kirppis ja alla listatut ohjelmat sijaitsevat kellotornin aukiolla, ellei ohjelmassa toisin mainita.

Raisa Raekallio & Misha del Val: Taidetta

Klo 12.00 Joogahetki Pilvi Mikkonen & Mia Kataisto

Klo 12.30 Ante Aikio esittää kirpparin lavalla perinteisiä saamelaisia joikuja.

Klo 13.15 Menneet Pipanat - Kittilän opettajien bändi soittaa menneiden vuosikymmenten pop ja rock klassikoita
Tämä ohjelma peruuntunut

Klo 14.00 Ihana Tarja & Juha


Klo 15.00 VMH & Kanabro
Bändi tarjoilee loop-koneen kautta englanninkielistä multi-instrumentaalisettiä, soundimaailmaa täydennetään mm. klarinetilla. Musiikki yhdistelee chill-outia ja melodista räppiä.

Klo 15.00 Trubaduuri Teppo Tuomisto - Café & Bar Kodassa
Osoite: Torikuja 3

Klo 14.00 - 18.00  Kristina Aikion Pohjoisen Taivaan Alla näyttely avoinna
Osoite: Tavi's Place, Leviraitti 13

Inarista kotoisin oleva Kristina "Piiku" Aikio varttui Saamelaisperheessään Inarinjärven rannalla. Hän saa inspiraationsa valokuvaamiseen elinympäristöstään sekä kulttuurilleen tyypillisestä läheisyydestä luonnon kanssa.
50 ensimmäiselle kävijälle ilmainen Tavi’s Place näyttelytilan ämpäri

Klo 16.00 - 18.00 Lapista käsin -hanke: Tule mukaan testaamaan uusia käsityömatkailun palveluideoita!
Osoite: Cafe Zero, Hissitie 8
Lapista käsin (ESR) -hanke järjestää Levin taiteiden yön yhteydessä työpajan, jossa testataan kehitteillä olevia käsityömatkailupalveluja, esimerkiksi pienten matkamuistojen tekoa ohjatusti, korujen kasausta yms. Työpajoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, tulethan hyvissä ajoin paikalle.
Työpajatoiminnasta vastaavat Lapin yliopiston Lapista käsin -hankkeen täydennyskoulutusopiskelijat.

Työpajojen sisältö täällä

Klo 16 ja 20 UV-maalaus työpaja ja UV-installaatio Bar Alakerrassa
Osoite: Hissitie 11

Klo 17.00 - 19.00  Jaakko Laitinen & Väärä Raha - Katutanssit kellotornin aukiolla
Vuonna 2009 Helsingin lappilaisista muusikoista perustettu Lapland-Balkan-orkesteri. Musiikin päävaikutteet ovat Balkanin mustalaisrytmit, venäläiset romanssit sekä vanhan liiton suomalainen iskelmä. Pian 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä orkesteri on julkaissut neljä kriitikoiden ylistämää ja fanien rakastamaa albumia, mutta ennen kaikkea se tunnetaan hikisistä ja hurmoksellisista live-keikoistaan.

Klo 19.00 - 21.00 Katudisco by Steffan & Rastafaarao

Klo 21.00 Tulishow kellotornin aukiolla
Kuuranvalkeat ry on Rovaniemellä perustettu flow arts -kollektiivi, joka tuottaa ja toteuttaa tuli- ja valoesityksiä, järjestää avoimia harjoituksia sekä koulutusta tulitaiteeseen.

Klo 22.00 “Avaruusdisco” Bar Alakerta
Osoite Hissitie 11.
Planet riikka.arte avaruusalus laskeutuu Bar Alakertaan. Tila muuttuu avaruusdiscoksi sisustusta myöten.
Heittäydy kosmiseen pyörteeseen! DJ Saigon Master, kokenut pilotti, varmistaa, että avaruusmatkaajat viihtyvät lennolla. Tanssittavia rytmejä ilman genrerajoja!

Klo 22.00 Stage Addicts - livemusiikkia Café & Bar Kodassa
Osoite: Torikuja 3
Kaksi suomalaista muusikkoa jotka rakastavat hyvää musiikkia.
"Soitamme kappaleita joita et yleensä kuule duon esittäminä. Maailma on täynnä hittejä mutta me soitamme myös lauluja joita et tiennyt olevan olemassakaan."

Varaa majoitus täältä


Suomen korkeimmat leffanäytökset Levin huipulla 11.-12.9.2020

Levillä järjestetään parhaaseen ruska-aikaan Suomen korkeimmalla sijaitsevat elokuvanäytökset 11.-12.9.2020. Levin huipulla kutoshissin yläaseman luona oleva parkkipaikka muuttuu uniikiksi ulkoilmaelokuvateatteriksi, jollaista Levillä ei ole aikaisemmin nähty.

Korkealla Lapin upeiden maisemien ympäröimänä screenillä näytetään perjantai-iltana klo 19.00  Suomen ensi-iltaelokuva Pohjoisen Sankarit. Samalla voit nähdä myös upean auringonlaskun, kun aurinko painuu mailleen klo 20.08.

Elokuvia voi katsella omasta autosta ystävien ja perheen kanssa tai paikalle voi saapua myös jalan ja ottaa mukaan retkituolin tai viltin. Klo 19.00  Suomen ensi-iltaelokuva Pohjoisen Sankarit.

Ulkoilmaelokuvien näytösajat:
Pe 11.9.2020

 

klo 19.00 Pohjoisen sankarit – uuden animaatio elokuvan Suomen ensi-ilta
Aurinko laskee klo 20.08 joten samalla on mahdollisuus nähdä auringonlasku.

 

Napakettu nimeltä Vili työskentelee toimituspalvelun postihuoneessa, mutta hänellä on paljon suurempia unelmia: hän haluaa tulla arktisen alueen kuljetustähdeksi! Todistaakseen kykynsä, Vili toimittaa salaiseen paikkaan salaperäisen paketin ja saa vihiä Otto Von Mursun karmivasta suunnitelmasta vapauttaa muinainen kaasu sulattaakseen arktisen alueen – ja tullakseen maailman korkeimmaksi hallitsijaksi.
Estääkseen nämä synkät aikeet Vili pyytää ystäviensä apua. Yhdessä nämä arktisen alueen supersankarit ryhtyvät toimiin kotiseutunsa pelastamiseksi.

Ikäraja: sallittu kaikenikäisille
Kesto: n. 92 min / 1h 32 min
Kieli: PUHUMME SUOMEA!

La 12.9.2020

klo 14.00 Pohjoisen Sankarit -PERUTTU!
Toinen näytös

klo 20.00 Loving Vincent - HUOM! UUSI ALKAMISAIKA

Maailman ihka ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva on 150 taiteilijan mykistävä taidonnäyte. Tuloksena on Oscar-palkittujen tuottajien uskomaton tarina luovuudesta ja intohimosta – elokuva, jonka kaltaista et ole koskaan aiemmin kokenut. Se vangitsee ainutlaatuisesti Vincent van Goghin elämän ja taiteen antamalla äänen miehen yli 800 kirjeelle ja herättämällä hänen maalaustensa hahmot eloon. Koostuu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, tämä on koettava itse!

Ikäraja: 12
Pituus: 95 min  /  1h 35min
Tekstitys suomeksi.

klo 22.00 Peanut Butter Falcon - HUOM! UUSI ALKAMISAIKA

Little Miss Sunshine -elokuvan tuottajien uutuus, upea hyvän mielen leffa, nousi jenkeissä katsotuimmaksi indie-leffaksi 2019!
"Vuosikymmenen ihanimmaksi elokuvaksi" Film Inquiren nimeämä The Peanut Butter Falcon murtaa elokuvamaailman ennakkoluuloja: näyttelijöitä, joilla on Downin oireyhtymä, ei ole totuttu valkokankaalla näkemään – varsinkaan pääosassa, nimekkään tähtikaartin kärjessä. Zakin roolin näyttelevä ilmiömäinen Zack Gottsagen on lyönyt epäilijöille luun kurkkuun hurmaamalla katsojat kautta maailman.

Ikäraja: 12
Pituus: 93 min - 1h 33min
Tekstitys suomeksi.

Hinnat 15 € /auto (sis. 1 – 4 henkilöä) ja  5 € / henkilö.

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ

Kaikessa tekemisissämme otamme huomioon turvallisuuden Covid-19 tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi sekä noudatamme hallituksen ja Aluehallintoviraston ohjeistuksia. Toivomme tätä myös kaikilta vierailtamme! Pidätämme oikeuden myös ohjelman muutoksiin tarpeen vaatiessa.