Levin Talvistartti

Levi

06.11.2021 - 06.11.2021

Talvikausi startataan Levillä 6.11.2021!

Hyppää mukaan Levin kierrokselle!


Bussikuljetus täynnä! - Lämpimästi tervetuloa kierrokselle omalla autolla!


Talvikauden alkamisen kunniaksi Levin ohjelmapalveluyrittäjät kutsuvat sinut vierailemaan yrityksiinsä avoimien ovien merkeissä. Vierailut toteutetaan ilmaisella Levi-kierroksella, jossa skibussi vie sinut suoraan yrittäjien luokse tutustumaan talven ohjelmiin ja palveluihin.

Hyppää kyytiin ja tule kuulemaan upeita tarinoita Leviltä! Pitkän linjan opas ja alueen läpikotaisin tunteva Polar Star Travelin Ari Kurula toimii bussioppaana. Kierroksen voit suorittaa myös omalla autolla avoimien ovien aukioloaikana, katso kyseisen yrityksen ajat aikataulusta.

Kierroksella pääset tapaamaan myös joulun odotetuimman vieraan eli joulupukin! Matkan varren pysäkeillä tarjolla lämpimää juomaa ja Tonttulassa mahdollisuus ostaa lounasta kahviosta.

Ilmoittaudu mukaan kierrokselle tästä!

BUSSIKIERROS AIKATAULU:


10.00 Lähtö Zero Pointilta skibussi pysäkiltä (Hissitie 8)

10.15 Vierailu Polar Lights Tours & Lapin Luontoelämys

Polar Lights Tours on perinteinen perheomisteinen hevos- ja rekikoiratila, jossa ystävälliset ja iloiset Alaskan huskyt ja alkuperäiset suomenhevoset porot ja koko tiimi toivottavat sinut tervetulleeksi tutustumaan toimintaan! Vierailun aikana kerromme eläinystäviemme elämästä – historiasta, vuosirytmistä ja koulutuksesta. Polar Lights Tours tarjoaa elämysmökkimajoitusta, sähköpyöräilyä, ratsastus/hevosohjelmapalveluita, huskycart/husky ohjelmapalveluita, patikointia, liukulumikenkäily, mm.

Avoimet ovet 6.11. omilla kulkuvälineillä liikkuville klo 11.00 - 14.00
Osoite: Muoniontie 955 99130 Sirkka

Lapin Luontoelämys toteuttaa yksilöllisiä talvi- ja kesäohjelmia Levillä ja koko Lapissa. Se on paikallinen yritys, joka palvelee asiakkaitaan aidolla lappilaisella vieraanvaraisuudella, tuntee paikallisen kulttuurin ja hyödyntää sitä toiminnassaan ja tuotteissaan. Tule tapaamaan Lapin Luontoelämyksen ammattitaitoisia luonto-oppaita ja tutustumaan talven ohjelmiin.

 

Klo 11.15 vierailu Levin Huskypuisto

Levin Huskypuisto on tarjonnut luontoelämyksiä perheille ja ryhmille jo 30v. Elokuvatähtinäkin tunnetut uljaat ja leikkisät koirasudet ottavat tulijat arvikkaasti vastaan yhdessä aitojen siperianhuskyjen kanssa. Ketut ja naalit viihdyttävät kävijöitä hauskoilla tempuillaan ja pussaavat porot odottavat herkkuja karvaisista pusuistaan. Kotakammissa pääset kuulemaanrekikoiratoiminnasta ja kansainvälisistä koirakilpailuista.

Avoimet ovet 6.11. omilla kulkuvälineillä liikkuville: lähdöt puistokierrokselle klo 12.00 ja 13.00. Huomioi, että kierrosten välissä vieraita ei voi ottaa portista sisään.
Osoite: Levin Huskypuisto sijaitsee Leviltä 11km, Könkäältä Inarintietä 2,5km. Navigaattoriin osoite: INARINTIE 263, KITTILÄ/KÖNGÄS

Klo 12.15 vierailu Loma-Paksu

Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Loma-Paksu on suvaitsevainen ja toiminnallinen yhteisö, jossa ihmiset kohdataan aidosti lappilaisella vieraanvaraisuudella. Könkään kylällä Paksun mäellä on Paksun suku asunut jo 1600-luvulta lähtien. Tunnelmallisessa kodassa pääset kuulemaan suomalaista&pohjoismaista runonlaulantaa ja käsityötaidetta, luomaan loitsuja ja rentoutumaan lyyran ja rummun säveliin. 

Klo 13.15 - 14.00 mahdollisuus osallistua Sointukylpyyn.

Avoimet ovet 6.11. omilla kulkuvälineillä liikkuville klo 13.00 - 14.00
Osoite: Inarintie 172, 99140 Köngäs

Klo 13.15 vierailu Tonttulan Elämyskylä & Joulupukki / VIP One Oy

Tapaa joulupukki ainutlaatuisessa Tonttulan Elämyskylässä! Kylässä voit tutustua salaperäiseen Tonttulan Piiloon, osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, herkutella kahvilassa, majoittua ja viettää ikimuistoisia juhlia. Tonttulan Piilo on paikka, joka jokaisen tulee nähdä ja kokea. Se on tonttujen ikioma piilopaikka, joka pidettiin pitkään salassa ihmiskunnalta. Vieressä sijaitseva suuri Seitakivi kohoaa korkeuksiin ja odottaa sinua maahisten ja peikkojen kanssa kurkistamaan sisälleen.

VIP One Oy:n kiiltävä limusiini kuljettaa seurueesi näyttävästi ja mukavasti Levillä. Voit varata matkasi tiettyyn kohteeseen tai vain istua kyydissä ja nauttia maisemakierroksesta Levin upeissa tunturimaisemissa. Limusiinia pääset ihastelemaan Tonttulan Elämyskylän pihassa.

Osoite: Palosaarentie 30, 99140 Köngäs

OSALLISTU LIMUSIINIKYYDIN ARVONTAAN!

Bussikuljetukseen osallistuneiden kesken arvotaan limusiiniretki VIP One Oy:n limusiinillä, joka alkaa Tonttulasta klo 13.45 ( kun bussi lähtee). Retkellä kierrellään limusiinilla ympäri Leviä maisemia ihastellen ja ryhmän toiveiden mukaan - kokonaiskesto n.1h. Osallistu Talvistartin bussikierrokselle ja samalla limusiinikyydin arvontaan täältä.

Arvonnan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja tietoja ei luovuteta kolmannen osapuolen käyttöön. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai siirtää toiseen ajankohtaan.

Paluu Levin keskustaan noin klo 14.15


LEVIN KESKUSTASSA KINOS SAFARIS, HALIPUU JA SHOPPI Craft&Design Lapland

Kinos Safaris

Kinos Safarilta löydät turvalliset ja unohtumattomat elämykset Lapin ainutlaatuisessa luonnossa. Olet sitten aloitteleva kelkkailija tai kokenut kuski, safareita toteutetaan joka lähtöön rauhallisemmasta erämaaseikkailusta tunturien valloitukseen! Kinoksen pihasta voit vuokrata käyttöösi Levin laadukkaimpia Ski-doo ja Lynx moottorikelkkoja.
Tule tutustumaan Kinoksen loistavaan porukkaan ja kuulemaan talven retkistä. Tarjolla herkulliset lettukahvit.

Osoite: Myllyjoentie 4.

Halipuu

HaliPuu on palkittu paikallinen perheyritys, joka yhdistää aidot suomalaiset metsäelämykset ja virtuaalisen luontokokemuksen. HaliPuun mukana pääset uppoutumaan metsän rauhaan - joko paikan päällä tai ruudun välityksellä. HaliPuu metsä sijaitsee Levin kylän ulkopuolella, mutta maistiaisen ohjelmasta saat Levin Joulutorilla, jossa riippumatot odottavat rentoutujia.

Osoite: Levin Joulutori, Hissitie 8


SHOPPI Craft&Design Lapland

Lahjatavara- ja sisustusliike jonka tuotevalikoima n täysin kotimainen. Myynnissä myös paikallisia herkkuja kotiinviemisiksi.
Osoite: Hissitie 11a, toriaukion puolelta sisäänkäyntiLEVIN BAARISUUNNISTUS 6.11.2021

Suunnista leikkimielellä Levin kuuluisaan yöelämään! Rastipisteillä hauskoja tehtäviä joita suorittamalla pääset etenemään seuraavalle pisteelle. Voittajajoukkueelle ilmainen sisäänpääsy illalla Chisun keikalle Hullu Poro Areenalle!

Suunnistukselle vapaapääsy ja se on K18. Varaudu todistamaan ikäsi kysyttäessä.
Ilmoittautuminen ja rastikarttojen nouto Café Zerosta lauantaina 6.11. klo 17.00 - 18.00


LEVI SKI RESORTILLA TAPAHTUU


12.00 - 16.00 Alpen Rinnerieha

14.00 - 15.00 Levin Hiihtokoulun Audi e-tron race tarkkuuslaskukisat

Tarkkuuslaskukisassa lasketaan Audi e-tron race -rata kaksi kertaa tavoitteena saada mahdollisimman sama aika.
Kisaan voit käydä osallistumassa klo 14-15 milloin vaan itselle sopii. Kisa soveltuu kaikille, ikää ja sukupuolta katsomatta, jotka kykenevät laskemaan radan lävitse.LEVIN JOULUTORI AVATAAN 6.11.

Löydä upeita käsitöitä, maistele jouluisia herkkuja ja virittäydy aitoon joulutunnelmaan!
Joulutorilla vierailee Lucianpäivänä islanninhevoskulkue ja jouluaattona torilla kuunnellaan joulurauhan julistusta.


Talvistartti viikonloppuna Hullu Poro Areenalla huippuartistien keikat:

Perjantaina 5.11.2021
STIG

Lukuisia kulta- ja platinasinglejä vuosien varrella julkaissut STIG on tarjonnut suomalaisille useita kestohittejä, kuten esimerkiksi Puumaa mä metsästän ja Original gigolo (feat. Teflon Brothers). Vuonna 2015 julkaistu albumi STIG sisälsi jättihitin Roy Orbison, joka oli sen vuoden yhdeksänneksi soitetuin kappale Suomen radioissa. Roy Orbison oli myös ehdolla Vuoden biisiksi 2016 Emma Gaalassa. Vuonna 2019 Stig julkaisi singlet Lonkeronvärinen taivas, Sitä sun tätä sekä Biip biip. Syksyllä 2020 STIG on mukana Nelosen suositussa Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hän on ihastuttanut muun muassa ilmiömäisen suosion saavuttaneella Kuningaskobra -hitillään.

Hullu Poro Areena avoinna klo 21:00 alkaen.
Show time noin klo 23:30
Tapahtuma on K-18


Lauantaina 6.11.2021
Chisu

Lauluntekijä. Tuottaja. Esiintyjä. Yksi Suomen menestyneimmistä popartisteista, Chisu, julkaisi vuonna 2019 uuden albuminsa MOMENTUM 123 sekä kokonaisuuden päättäneen Post Momentum EP:n. Levyn teema on vahva ja ajankohtainen: muutos. Chisun uusi tuleminen otettiin vastaan ylistyksin ja levy sai kiitosta mm. Soundin (5 tähteä) ja Helsingin Sanomien (4 tähteä) arvioissa ja se palkittiin Vuoden albumi -Emmalla. Albumin teema – muutos – kuului elektrovivahteisella levyllä vahvasti. Kokonaisuus esitteli yleisölle täysin uudenlaisen Chisun ja myös keikoilla entisen viiden hengen bändin on korvannut kaksi konemuusikkoa.

Kuusi albumia julkaissut ja 12 Emmaa voittanut Chisu säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa itse ja on ensimmäinen nainen, joka on voittanut Vuoden tuottaja -Emman. Chisun levyjä on tähän mennessä myyty yli 300 000 kappaletta.

Hullu Poro Areena avoinna klo 21:00 alkaen.
Showtime noin klo 23:30
Tapahtuma on K-18