Taidenäyttely Kittilän kunnantalolla
Kittilän Lapset näyttely esite (002)

Taidenäyttely Kittilän kunnantalolla

25.2.-27.3.2022 | Culture and entertainment

Kittiläläinen Taideseura Staalo ry järjestää Kittilän Lapset – Taiteet Kittilässä kautta aikojen –nimeä kantavan näyttelyn Kittilän kunnantalolla 25.2.–27.3.2022.

Näyttely haluttiin järjestää keskeisellä paikalla Kittilän kirkonkylällä, ja Kittilän kunnanhallitus myönsi Taideseura Staalo ry:lle heidän hakemuksestaan tilat kunnantalolta näyttelylle.

Näyttely on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä saman katon alla taideteoksia maineikkaimmilta ja taiteeseensa sitoutuneimmilta Kittilän taiteilijoilta viimeisen 75 vuoden ajalta. Näyttelyn taiteilijat ovat Einari Junttila, Reidar Särestöniemi, Kalervo Palsa, Arto Paasilinna, Reijo Raekallio, Timo Jokela, taiteilijapari Raisa Raekallio & Misha del Val ja Jukka Puljujärvi. 

Kittilän Lapset sisältää maalauksia, piirustuksia, valokuvia, grafiikkaa, design luomuksia ja esineitä.
Kaikki näyttelyn taiteilijat ovat syntyneet tai viettäneet merkittävän
osan elämästään Kittilässä. Näyttelyssä on myös esillä sellaisia Kalervo
Palsan teoksia kittiläläisistä yksityiskokoelmista, joita ei ole ollut aiemmin
julkisesti nähtävillä. 

Taideseura Staalo ry:stä kerrotaan, että Kittilän Lapset on ensimmäinen osa näyttelysarjasta, joka esittelee Kittilän tunnettua rikasta kulttuurielämää. Näyttelyprojekti luo dialogia eri sukupolvia edustavien taiteilijoiden välille. Se esittelee tuotantoa jo keskuudestamme poistuneilta taiteilijoilta, uransa vakiinnuttaneilta taiteilijoilta ja uudemmalta ja orastavalta taiteilijasukupolvelta. 

Näyttelyn kuraattorina toimii kittiläläinen kuvataiteilija/kuraattori Misha del Val ja järjestäjänä Taideseura Staalo ry yhteistyössä Kittilän kulttuuritoimen kanssa. Näyttelyhankkeen tavoitteena on edistää, vaalia ja vahvistaa taidetta ja kulttuuria Kittilän alueella. 

Kuntalaiset ja kunnassa vierailevat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan näyttelyyn.  

Näyttely on avoinna kunnantalolla ma, ti, to, pe klo 10–16, ke klo 10–18 sekä la-su klo 12–15.  
Huom. kunnantalo on suljettu ma-pe klo 11-11.45.

Näyttelyn avajaiset, jonne yleisö on tervetullutta, pidetään Kittilän kunnantalolla (os. Valtatie 15, 99100 Kittilä) perjantaina 25.2.2022 klo 18 alkaen. 

Lisätietoja: 
Marika Salminen,
kulttuurisihteeri, Kittilän kunta, puhelin 040 568 1356, marika.salminen@kittila.fi

Misha Del Val,
näyttelyn kuraattori, Taideseura Staalo ry, puhelin 041 471 3455, raisaandmisha@gmail.com