Villasuuni – Sinusta huokuu kaipuu, joka puhuu unien ja runojen kielillä
särestön kahvila näyttely tammi-helmikuu 24

Villasuuni – Sinusta huokuu kaipuu, joka puhuu unien ja runojen kielillä

1.2.2024 – 28.3.2024 Särestön kahvilan näyttely

25.3.2024 | Culture and entertainment

Sydänyöllä vaelsimme laulaen. Juokset edellä polkua pitkin. Näet ja kuulet kaikki pienetkin asiat. Suo kutsuu minut kulkemaan, jotta elämän luut liikahtaa. Matkaat kanssani jäniksen selässä, nukahdetaan teeren siiven alle.

Salla-Mari Kalasniemen näyttely vie vierailijat suomaiden sielunmaisemiin, joissa upotaan tupasvillanpehmeisiin tunteisiin ja sitoudutaan yhtä syvästi kuin susipari. Poljetaan suohon ulkopuolisten odotukset ja puolustetaan omaa reviiriä loppuun saakka. Mukana verenpunaisia kohtaloita kanvaaseilla, sielunmurheita liuotettuna maalien sekaan ja sydänjuurista revittyjä runoja.

”Tavoitteenani on, että maalauksieni ja runojeni yhdistelmät tempaavat katsojan hetkeksi suon reunalle tuntemaan luissaan luontomme maagisuuden.”

Salla-Mari Kalasniemi (s. 1992) asuu Kuusamossa metsän ja järven välissä, mutta pitää itseään aina ja ikuisesti kemiläisenä. Hän käsittelee taiteessaan kaipuuta luonnon karun kauniiseen mielentilaan ja sykliseen elämänrytmiin. Hänelle on tärkeää kuvata maailmaa, jossa eläinyksilöiden hyvinvoinnilla on merkitystä, luonnon monimuotoisuutta kunnioitetaan ja suojellaan.