Visma Ski Classics Ylläs-Levi 2021

Levi

17.04.2021 - 17.04.2021

Hiihtokausi huipentuu huhtikuussa Visma Ski Classics Ylläs-Levi hiihtoon. Koe itse maailmanluokan maratonhiihto parhaiden keväthankien aikaan paikan päällä Levillä!

Huhtikuun alkupuolella hiihtokansaa hemmotellaan Ylläs-Levi -hiihdolla. Erinomaisen vastaanoton saanut Visma Ski Classics sarjan päätöstapahtuma kokoaa luistavien keväthankien aikaan samalle viivalle sekä maailman parhaat ammattihiihtäjät että tavalliset lajin harrastajat. Jälleen mukana on erityisesti kuntohiihtäjille suunniteltu lyhyempi 55 km matka.

Ilmoittautuminen 2021 kilpailuun aukeaa myöhemmin keväällä. Mikäli olit osallistumassa tämän vuoden tapahtumaan, sinuun ollaan yhteydessä meilitse osallistumismaksun takaisin maksusta / osallistumisesi siirrosta ensi vuoteen.

YLLÄS-LEVI MARATONHIIHTO

Ylläs-Levi on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Vuodesta 2017 alkaen Ylläs-Levi -hiihto on osa pitkien maratonhiihtojen Visma Ski Classics maailmancup-kiertuetta. Kiertueen muita osakilpailuja ovat muun muassa legendaariset Ruotsin Vasaloppet, Italian Marcialonga ja Norjan Birkebeiner -hiihdot. Televisioitava ja hyvin myös tavallisille hiihtäjille soveltuva Ylläs-Levi hiihdetään perinteisellä tyylillä.

Visma Ski Classicsin myötä Ylläs-Levi nousi kerralla uudeksi kotimaiseksi huipputapahtumaksi massahiihtorintamalla. Muutaman asteen pikkupakkanen ja luistava lentokeli siivittävät hiihtäjien urakointia Ylläkseltä Leville Tunturi-Lapin kauniista maisemista nauttien. Maalissa iloiset hiihtäjät loistavat yhdessä kevätauringon kanssa ja kehuvat kilvan nautinnollista tapahtumaa. 

VAIHTOEHTOINA KAKSI MATKAA

Talvikaudella 2021 Ylläs-Levi hiihtäjille tiedossa on kaksi vaihtoehtoista reittiä. Molemmat kuljettavat osallistujat Lapin ainutlaatuisen luonnon sekä kauniiden tunturi- ja kansallispuistomaisemien keskellä Ylläkseltä Leville.

Ylläs-Levi 70 km soveltuu itsensä haastamisesta kiinnostuneille aktiivihiihtäjille. Vaativa, erityisesti kilpahiihtäjille suunniteltu noin 70 kilometrin reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa.

Kilpailureitti eroaa muista vastaavista pitkän matkan massahiihdoista erityisesti yhteensä yli 1000 korkeuserometrin nousujen vuoksi. Pitkät nousut ja nopeat laskut vaativat kuntoa ja tarkkaavaisuutta. Ole varovainen erityisesti laskuosuuksilla!

Ylläs-Levi 55 km soveltuu tavoitteellisesti harjoitteleville kuntohiihtäjille. Lyhyempi ja helpompi noin 55 kilometrin reitti kulkee Ylläksen Äkäslompolosta Levin keskustaan. Myös 55 kilometrin matka noudattaa suurimmalta osin samaa reittiä kuin pitkä matka jättäen pois alun vaativan tunturiosuuden ja lopun kovan Pyhätunturin nousun. Kukastunturin näköalapaikka säilyy sääolosuhteiden salliessa, joten Lapin huikeat maisemat palkitsevat takuulla myös leppoisemman tahdin kuntohiihtäjät.

55 km hiihdetään samana päivänä kuin itse Visma Ski Classics -kilpailu, joten myös lyhyemmällä matkalla on mahdollisuus kokea aito kansainvälisen hiihtojuhlan tunnelma. Tavoitteena on nautinnollinen hiihtotapahtuma kaikille osallistujille. Huomioi muut hiihtäjät.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi kartta ja reittikuvaus

Tutustu tarkemmin Visma Ski Classics Ylläs-Levin reittiin alla.

Ylläs-Levi osallistuminen

Koe kotimaisen massahiihdon ykköstapahtuma Visma Ski Classics Ylläs-Levi lauantaina 17.4.2021.

Huomioi, että huhtikuun keväthanget ja Visma Ski Classics keräävät Leville laajasti vierailijoita niin läheltä kuin kaukaa. Varaa majoitus ajoissa!  Vaihtoehtoina on esimerkiksi erilaisia mökkejä, hotelleja ja huoneistohotelleja tarpeenne mukaan. Useissa majoituskohteissa on varasto- ja huoltotilaa omille suksille ja muille varusteille.

Ilmoittautuminen 2021 kilpailuun aukeaa myöhemmin keväällä. Mikäli olit osallistumassa tämän vuoden tapahtumaan, sinuun ollaan yhteydessä meilitse osallistumismaksun takaisin maksusta / osallistumisesi siirrosta ensi vuoteen. 

Varaa majoitus Tapahtuman sivut

Kuvat: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Kaikessa tekemisissämme otamme huomioon turvallisuuden Covid-19 tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi sekä noudatamme hallituksen ja Aluehallintoviraston ohjeistuksia. Toivomme tätä myös kaikilta vierailtamme! Pidätämme oikeuden myös ohjelman muutoksiin tarpeen vaatiessa.