Levi on Suomen siistein paikka – Kylän omat Siivoustalkoot 30.5–5.6.2022
keskusta drone kesä

Levi on Suomen siistein paikka – Kylän omat Siivoustalkoot 30.5–5.6.2022

Levillä järjestetään kylän yhteiset siivoustalkoot 30.5–5.6.2022. Lumien sulettua roskat ovat jälleen paljastuneet ja on aika laittaa 900 asukkaan kylä siistiksi. Mukaan haastetaan niin asukkaat, yrittäjät kuin matkailijatkin.  

Matkailukeskuksena tunnetun Sirkan kylän asukkaat, yritykset sekä yhdistykset kantavat oman kortensa kekoon siistimällä kylän, tunturin sekä asuin- ja mökkialueet alkavaa kesää varten. Siivouspäivässä mukana ovat jo Levi Ski Resort, Visit Levi, Sammuntupa, Levi Wellness Club sekä Kittilän kunta.

- Kittilä on luontokunta ja arvostamme luontoa äärimmäisen paljon. On tärkeää, että alueet ovat siistit, oli kyse sitten rakennetusta ympäristöstä tai maisemallisesta. Puhtaassa ja siistissä paikassa ihmiset myös viihtyvät paremmin ja se on vetovoima Kittilän kunnalle. Toivon, että mahdollisimman moni lähtee mukaan siivoustalkoisiin. Tehdään yhteisönä tärkeää työtä koko kunnan ja luonnon eteen. Siitä saa myös hyvän mielen itselleen, sanoo Kittilän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen. 

Ainoana Pohjoismaisena hiihtokeskuksena ISO 14001 -ympäristösertifikaatin omaava Levi Ski Resort keräsi viime vuoden siivouspäivänä tunturista 1180 kg roskia. 

- Ympäristön kunnioittaminen ja sen vaaliminen ovat jo pitkään olleet yrityksemme tärkeimpiä arvoja, ja haluamme omalta osaltamme kantaa vastuuta tunturimme hyvinvoinnista ja siisteydestä. Talven jäljiltä tunturissa on usein valitettavan paljon roskaa, jotka kevään tullen paljastuvat lumien alta. Viime vuonna yrityksemme siivouspäivän tuloksena keräsimme roskia tunturista 1180 kg. Haluamme nyt innostaa mukaan siivoustalkoisiin niin matkailijoita kuin paikallisia asukkaitakin tekemään yhdessä Levistä entistäkin siistimmän paikan, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Lapin ja Levin herkkä arktinen ympäristö tarvitsee erityishuomiota ja roskaamisesta halutaankin päästä eroon. Tästä syystä Kittilän kunta, Visit Levi sekä Levi Ski Resort ovat yhdessä teettäneet kylttejä, jotka laitetaan eri puolille Levi- ja Kätkätunturia. Kylteissä muistutetaan liikkujia huolehtimaan, ettei roskia heitetä eikä jätetä maahan, tulipaikoille tai polkujen varsille. 

- Jos kaikki kunnioittaisivat Levin luontoa ja sen asukkaita, tällaista siivouspäivää ei tarvitsisi edes järjestää. Lähtökohtaisesti jokaisen paikallisen sekä matkailijan pitää itse kerätä roskansa. Tuntuu uskomattomalta, että joku näkee oikeudekseen esimerkiksi heittää tyhjiä tölkkejä hiihtohissistä tai jättää roskansa luontoon niille kuulumattomille paikoille. Haluamme olla vieraanvaraisia ja toivottaa kaikki tervetulleiksi. Mutta samalla haluamme, että paikka pidetään siistinä niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Levi on meille rakas koti ja monelle paljon odotettu lomakohde, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Osana siivoustalkoita Zero Pointin läheisyydestä löytyy roskalava, jonne kerätyt roskat voi viedä. Viikon aikana Zero Pointilta voi hakea roskapusseja, kertakäyttöhanskoja sekä pihtejä sen aukioloaikojen puitteissa klo 10–18. Perjantaina 3.6. klo 16.00 alkaen siivoamme kylää yhteisvoimin. 

Kolme tapaa osallistua:
1. Siivoa oman yrityksesi / lomahuoneistosi / asuinpaikkasi alue roskista, romuista yms.
2. Siivoa viikon aikana omaan tahtiin ulkoillessasi.
3. Siivotaan yhdessä! Tule perjantaina 3.6 klo.16 Zero Pointille, jaetaan alueet ja viimeistellään kylä kesäkuntoon.

Tee postaus someen hashtageilla #tekokerrallaan#meleviläiset#LeviOnRakas#LeviLapland ja tägää @levilapland.

Siivoustalkoiden jälkeen kaikki osallistuneet ovat tervetulleita talkoosaunaan Sammuntuvalle perjantaina klo 19.00 alkaen.

Kaikki siivoustalkoisiin osallistuvat saavat viikon treeniaikaa Levi Wellness Clubille:
1. Osallistu siivoustalkoisiin
2. Ota kuva itsestäsi keräämässä roskia
3. Lähetä kuvasi Levi Wellness Clubille WhatsApilla 0400232641 ja saat viikon kesätreeniaikaa itsellesi! (treeniaika käytettävä 31.7.2022 mennessä).

Mikäli et halua kuvaa lähettää, tule antamaan yhteystietosi perjantaina 3.6. klo 16.00 Zero Pointille tapahtuman järjestäjille. 

Oman kylän siivoustalkoot Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/530519991786018

Lisää artikkeleita