Leville huippumoderni uusi tuolihissi ja uusi West Point
lsr west

Leville huippumoderni uusi tuolihissi ja uusi West Point

Oy Levi Ski Resort aloittaa uuden, huippumodernin ja viimeisintä teknologiaa edustavan Doppelmayer D-Line tuolihissin rakentamisen Länsirinteille. Levi West -tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintopalveluita sekä liiketiloja.

Laskettelukansa pääsee ensi vuoden lokakuusta alkaen kokemaan parhaan tuolihissikokemuksen mitä markkinat tarjoavat. Hissiasema on uuden tyyppinen ja se käyttää uusinta teknologiaa, jonka melutaso on mahdollisimman pieni. Levi West -tuolihissi on erityisen tuulivarma normaalia painavampien Premium-tuolien ansiosta, jotka on varustettu lisäksi heilahduksen vaimentimella.

LUE LISÄÄ WEST POINTIN KEHITTYMISESTÄ

lsr west tuolihissi

Sen lisäksi, että Levi West -tuolihissi on äärettömän hiljainen ja vakaa, se on myös hyvin lapsiystävällinen. Hissiin siirrytään lähtömaton kautta ja laskettelijat istuvat Premium-tuoleissa, jotka ovat lämmitetyt ja normaalia leveämmät. Jokaisella on oma muotoiltu tuoli sekä jalkojen väliin tuleva turvapuomi, mikä tekee hissistä entistä turvallisemman. Läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen pois tuolihissin sisältä.

Uusi Levi West -tuolihissi vie Länsirinteiden juurelta aivan huipulle saakka. Huipun ankkurihissi (11) siirretään tulevaisuudessa Vesirikka-autton hissin (13) jatkeeksi ja näin saadaan turvattua tunturin ympärikierto myös Gondolin ollessa suljettuna tuulen vuoksi. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen, turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West -tuolihissi on kiinni kovan tuulen takia tai muun syyn vuoksi.

Uuden Levi West -tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) saa kokonaan uuden faceliftin, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

lsr levi west

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 k-m2 suuruista omaa pientä kylää, West Point. Seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia. Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä. Tämän lisäksi huoneista avautuu upeat maisemat niin Levitunturiin kuin naapurituntureille Kätkä- sekä Aakenustunturille. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin sydän eli päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo.

- Tämä on iso askel Leville. Investoinnin jälkeen neljäsosa tunturista eli South Pointista Gondolille tulee olemaan modernia hiihtokeskusteknologiaa. Siirtymät rinteisiin ovat mielekkäitä, kun saa istua tuulelta suojassa joko tuolihississä tai gondolihississä, sanoo Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi on aina halunnut olla edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä. Hiihtokeskuksella on halu tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa. Levi West -tuolihissi ja West Point -projekti on suurin vuosiin Levillä ja koko konseptin rakentaminen tulee kestämään vuosia. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa.

- Levi West -tuolihissi tulee käyttöön talvikaudelle 2019-2020. West Pointin rakennusoikeus tulee myyntiin ja markkinavoimat ohjaavat siltä osin West Pointin nousua ja kasvua, mutta ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020-2021, arvioi toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

levi ski resort west

DOPPELMAYER D-LINE TIEDOT:

Hissin tiedot
Vetopituus 1108 m
Korkeusero 271 m
Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa
Ajonopeus 5 m/s
Ajoaika 4,11 min
Lähtömatto
Tuoleja 69 kpl

D-Line: DCD-tuoli

Doppelmayr Chair Detachable (DCD) yhdistää turvallisuuden ja laadun nykyaikaiseen designiin. Käytetyt materiaalit on valittu täyttämään korkeimmat kestävyysvaatimukset. Uuden D-Line-ripustuksen muoto ja toiminta takaavat parannetun matkustusmukavuuden.

Turvallisuusoptimoitu design
Ergonomisesti muotoillut istuimet (erilliset)
520 mm istuinleveys
Istuinlämmitys pistokeliitännällä
Miellyttävät jalkatuet
Suojakupu
Heilahduksen vaimennin

D-Line: asema-D

Erityisen tärkeitä ovat asemien muoto, materiaali ja toiminta: Köysiratatekniikkaa hienoimmillaan, pelkistettynä olennaiseen, pakattuna kauniiseen muotoon ja tämä kaikki parhaalla suorituskyvyllä.

Aitoa lasia ja multimediatoteutus
Kumieristetyt kulkukiskot
Äänivaimennettu ulko-ohjain
Värähtelyominaisuuksiltaan parannetut asemarullastot
Melua vähentävä köysipyörän muoto
Aluskatteen uudenlainen viimeistely

levi ski resort west alue

Teksti Levin Matkailu Oy
Kuvat: Tuolihissin kuvat Doppelmayer, kaavakuva Kittilän Kunta.

Lisätietoa:
Jouni Palosaari, puh. +358 40 069 0770, email jouni.palosaari@levi.fi.

Lisää artikkeleita