LEVIN HIIHTO- JA LASKETTELUKAUSI AVATAAN 8.10.2021
levi ski resort

LEVIN HIIHTO- JA LASKETTELUKAUSI AVATAAN 8.10.2021

Levin hiihto- ja laskettelukausi avataan tänä vuonna jo 8.10.2021 säilölumen turvin. Laskettelukansa pääsee tekemään kauden ensimmäiset käännökset Levin Eturinteellä, jossa on tilaa niin harrastajille kuin lasketteluseuroille. Maastohiihtäjät pääsevät puolestaan avaamaan kautensa Levi Golfin 1,5 km mittaisella säilölumiladulla.

Levin hiihtokeskus säilöi talvea varten jälleen ennätysmäärän lunta. Eturinteillä kauden avausta odottelee pressujen alla 112 000 kuutiota lunta, Levi Golfilla puolestaan on varattuna 7 000 kuutiota lunta säilölumilatua varten ja Levi Black -rinteessä odottaa 51 000 kuutiota marraskuussa kisattavaa Levi World Cupia. Säilölumikasojen suojia aletaan ottamaan pois kasojen päältä maanantaina 20.9 ja lumikasojen levitys rinteisiin ja laduille aloitetaan 4.10.2021.

Lomalaiset pääsevät maistamaan talvea hauskan tekemisen merkeissä koko perheen voimin. Levin Eturinteellä North-tuolihissi sekä 2-hissi pyörähtävät käyntiin perjantaina 8.10. klo 09.30. Eturinteille aukeavat N.1 ja 2.2-rinteet sekä FunPark. Perjantaina ja lauantaina on tarjolla erilaista ohjelmaa ja nähtävää aamusta iltaan. FunParkissa pidetään Rail & street jamit, joita isännöi Levin Tiimiläinen Zenja Potapov. Kauden laskuvälineuutuuksia ovat esittelemässä eri maahantuojat ja päivä jatkuu iltaan asti laskuleffojen merkeissä.

Hiihdon ystävät pääsevät aloittamaan kautensa Levi Golfin säilölumiladulla, kun ensimmäinen 1,5 km osuus aukeaa myös perjantaina 8.10. Kelin painuessa nollan alapuolelle alkaa myös lumen tykittäminen ensilumenladulla. Ensilumenlatu Levin keskustasta Levi Golfin suuntaan pyritään avaamaan mahdollisimman pian talven alkaessa.

Hiihto- ja laskettelukauden avausviikonloppuna pääsevät lomailijat laskettelun ja hiihdon lisäksi nauttimaan maastossa myös pyöräilystä ja patikoinnista. Levin Seikkailupuistossa voi puolestaan nousta korkeuksiin ja nauttia haasteista. Seikkailupuisto on avoinna aina syyslomille saakka, jolloin Seikkailupuistossa järjestetään myös valon seikkailu, jossa seikkailemaan pääsee iltahämärässä otsalamppujen kanssa. Seikkailupuisto sulkee ovensa tältä kesältä 24.10.2021. Syyslomalaiset pääsevätkin tänä vuonna kokemaan sekä syksyn että talven elämyksiä samanaikaisesti.

Kesän aikana Levin hiihtokeskus on tehnyt myös merkittäviä investointeja talvikaudelle 2021-2022 yli 6 miljoonan euron edestä. Levin Koillisrinteillä rinne 6.1 on saanut kesän aikana täysin uuden lumetusjärjestelmän sekä valaistuksen, lisäksi rinnepohjaa on levennetty, tuplaten aikaisemman rinne pinta-alan. Uuden lumetusjärjestelmän ansiosta rinteet 6.1 ja 6.2 saadaan jatkossa auki yhä aikaisemmin. Suomen pisimmän parkin, Levi South Parkin, maapohjia on myös kesän aikana paranneltu, mikä vähentää lumetuksen tarvetta jatkossa ja parkki saadaan auki talvikaudella entistä aikaisemmin. Myös alppihiihdon harjoittelumahdollisuuksiin on panostettu kesän mittaan ja Alpine Training Parkissa on rinnepohjia muotoiltu ja laajennettu tulevalle talvelle. Levin hiihtokeskuksen kesän suurin investointi on kuitenkin Etelärinteille nouseva uusi huoltohalli, joka tulee korvaamaan viime tammikuussa palaneen huoltohallin. Hallin rakentamisessa on huomioitu erityisesti ekologisuus sekä ympäristöystävällisyys, ja koko huima 1300 m ² halli lämpenee maalämmöllä. Hallin on tarkoitus valmistua tammikuussa 2022.

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi

levi ski resort avaus
levi ski resort