Maastohiihto Levillä osa 2. Aloittelijaystävälliset ladut, latukahvilat, ahkiot ladulla
levi-cross-country-skiing-6

Maastohiihto Levillä osa 2. Aloittelijaystävälliset ladut, latukahvilat, ahkiot ladulla

Levi tarjoaa parhaimmillaan 230 kilometriä huollettua latuverkostoa ja 28 kilometriä valaistua latua vaihtelevissa tunturimaisemissa. Kaikki ladut sopivat niin perinteiselle- kuin luistelutyylille.

Maastohiihto Levillä osa 2. Aloittelijaystävälliset ladut, latukahvilat, ahkiot ladulla

Hiihtokausi Levillä jatkuu parhaimmillaan huhti-toukokuulle.

LEVIN HELPOT LADUT

Levin monipuolinen hiihtolatuverkosto tarjoaa myös aloittelijoille ja lapsille tasaisempaa maastoa hiihdettäväksi. Latukartassa sinisellä merkityt reitit ovat helppoja. Latukartan saa myös ostettua paperiversiona Visit Levin matkailuneuvonnasta. Voit suunnitella reittisi Levin ilmaisen sähköisen latukarttapalvelun http://www.infogis.fi/levi kautta, josta näet mm. reaaliaikaisen latujen kunnossapitotilanteen, koiraladut, latukahvilat ja niiden aukioloajat.

Lähde helpolle reitille esimerkiksi Immeljärveltä ja hiihdä vaikka kohti Kätkäjärveä, jossa keväällä on auki ihana latukahvila. Jos et hiihdä Kätkäjärvelle asti, vaan käännyt ennen Kätkäjärveä olevassa t-risteyksessä vasemmalle, pääset helppoa reitti pitkin Etelärinteille.

Etelärinteiltä pääset puolestaan hiihtämään helppoa reittiä pitkin esimerkiksi aina Sammuntuvalle asti. Reitti tarjoaa upeaa erämaatunnelmaa Levitunturin vangitsevan katseen alla.

Talven edetessä siniset, eli helpot latureitit, Leviltä kohti Luvattumaata, Tontttulaa ja Rautuskylää aukevat, kun järvien ja suoalueiden jäät kestävät latukoneiden painoa.

LATUKAHVILAT

Ihana hiihtolenkki Lapissa tarkoittaa myös maukasta nautittavaa matkalla. Kevättalvella myös loput latukahvilat avaavat ovensa, jolloin hiihtolenkeillä pääset nauttimaan vaikka nuotiolla paistetuista muurinpohjaletuista kahvin tai kuuman mehun kanssa, laavuilla voit myös tulistella omatoimisesti.

Levin alueen kaikki latukahvilat ovat merkittyinä sähköiseen latukarttapalveluun, josta näet myös niiden aukioloajat.

AHKION KANSSA LADULLA

Perinteiselle hiihtoretkelle voit lähteä myös koko perheen voimin, sillä Levin laduilla voit myös vetää ahkiota. Suositeltava hiihtotyyli on perinteinen, jolloin ahkio kulkee helpommin latu-uria pitkin. Levin Zero Pointin vuokraamosta voit vuokrata ahkion, jossa perheen pienimmät voivat matkustaa. Ahkiossa on säädettävä selkänoja ja suojalasi, lisäksi suosittelemme ottamaan ahkioon myös lämpöpussin tai viltin, jolloin matkustaja pysyy kuivana ja lämpimänä. Ahkioita saa vuokrata yhden- tai kahdenistuttavana.

Ahkioita voi vuokrata myös Hill Ski Rent Leviltä.

HIIHTOKOULUSSA TEKNIIKKA KUNTOON

Hiihtäminen on erittäin mukavaa ja tehokasta liikuntaa kun hiihtotekniikka on kunnossa. Levin hiihtokouluun voit varata yksityis- tai ryhmätunteja maastohiihdon tekniikan harjoittelemiseksi. Hiihtotunteja saatavilla sekä vapaan hiihtotavan, että perinteisen tyylillä. Tutustu hiihtokoulun kursseihin täältä ja eikun ladulle!