Lumikenkäily
Lumikenkäily

Lumikenkäily ja talvikävelyreitit

Lumikenkäily ja talvikävelyreitit

Talviluonnon kauneus paljastuu Levin monilla talvikävelyreiteillä ja mukavaa vaihtelua tuo myös vaihtamalla sukset lumikenkiin.

Lumikenkäily on rentouttava keino nauttia Levin talvimaisemista ja kokea täydellinen luonnonrauha.Hiihtämiseen verrattuna lumikengillä liikkujalla on pari ässää hihassa – et tarvitse liikkumiseen hoidettuja latuja tai merkittyjä reittejä, helppokäyttöiset välineet eivät vaadi voiteluja tai suuria valmisteluja sekä pääset liikkumaan luonnon rauhaa häiritsemättä vaihtelevissa maastoissa kaikilla keleillä. Todella hieno elämys on lumikenkäillä keskellä lumen peittämää luontoa täydessä hiljaisuudessa – tätä on todellinen vapaus!

Levillä pääset lumikenkäilemään sekä ohjatusti että omatoimisesti. Levin lumoavissa metsissä ja tunturimaisemissa kävely onnistuu myös ilman lumikenkiä hoidetuilla talvikävelyreiteillä. 

Levin talvikävelyreittien lähtöpisteet:

  • Levikeskus

  • Etelärinteet

  • Koillisrinteet

  • Kaakkoisrinteet 

Reitille pääsee useammasta lähtöpisteestä, myös aivan keskustan tuntumasta. Koillis-, kaakkois- ja etelärinteille pääset kätevästi esimerkiksi Ski Bussilla.

Levin talvikävelyreiteillä voit nauttia luonnosta metsän keskellä ja talvikävelyreiteillä on pituutta yhteensä noin 20 km. Talvikävelyreitit sopivat normaalikuntoisille ja Lastenmaan läheisyydessä on myös lyhyempiä reittejä lasten kanssa kierrokselle lähteville. Levin talvikävelyreiteillä voit kävellä myös koirasi kanssa. Huomioithan myös, että reiteillä saa liikkua myös pyörällä. Huomioi reiteillä liikkuessasi sääolosuhteet, tuulen ja tuiskun jälkeen suosittelemme lumikenkien käyttöä. Talvikävelyreitit ylläpidetään moottorikelkalla.

Sähköinen reittikartta

Levin sähköisessä reittipalvelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti palvelun helppokäyttöisyyteen, ajantasalla olevaan sisältöön, laadukkaaseen karttapohjaan ja mobiilikäyttöön GPS-paikannuksella.

Palvelu tukee yleisimpiä käytössä olevia selaimia ja on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa GPS-paikannuksella. Palvelussa on huomioitu mobiilikäytön tuomat haasteet niin käytettävyyden kuin rajallisen suorituskyvyn osalta. Käytössä samat kartta-aineistot ja sisällöt kuin normaalistikin. Lisäksi käytössä on oman sijainnin näyttö kartalla perustuen käytössä olevan laitteen paikannusominaisuuksiin. Liikuttaessa näytetään oma kulkusuunta sijainnin pysyessä ruudun keskellä. 

pannu-nuotio-kahvi-1

Tauon paikka

Ulkoilu ilman eväitä ei ole retki vaan suoritus! Pakkaa eväät retkelle mukaasi ja suunnista kohti uusia seikkailuja.