19.1.2022

Tilanne 19.1.2021


Seuraamme viranomaisten viestintää ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Suosittelemme ja toivomme kaikilta maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jossa mahdollisesti tavataan omaan seurueeseen kuulumattomia henkilöitä. 

Levillä on alkaen käyttöön koronapassi useissa ravintoloissa. Lista koronapassin tarkistavista ravintoloista, ja ravintoloiden aukioloajoista sekä take awat palveluista päivittyy sivullemme www.levi.fi/aukioloajatToimintaohjeita ja yhteystietoja Tunturi-Lappiin saapuville

TÄRKEÄÄ TIETOA KOSKIEN KANSAINVÄLISIÄ MATKAILIJOITA
Täältä  yksityiskohtaiset tiedot matkustusrajoituksista

YLEINEN TILANNE 

Ajankohtaisen tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa löydät täältä.

Huomioithan, että jos olet ulkomaanmatkojen tai altistumisen takia karanteenissa, samat määräykset pätevät myös Levillä. Kunnioitattehan tätä määräystä, kiitos!

Hygienialla on erityisen suuri merkitys koronaviruksen torjunnassa. Tämän vuoksi alueen toimijoita on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota siivouksen tehostamiseen ja desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Huolehdi itse myös riittävästä käsihygieniasta. Samoin tulisi välttää kättelyä, halauksia yms. ylimääräistä kosketusta, ja pitää vähintään 2 metrin välimatka toisiin ihmisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Suomen hallitus suosittelevat kasvomaskin käyttöä julkisessa liikenteessä sekä kaikissa yleisissä sisätiloissa, kuten esimerkiksi kauppakeskukset, kaupat ja ravintolat. Lue lisää suosituksesta  ja koronavirukselta suojautumisesta tästä

Kittilän kunta muistuttaa kuntalaisia, asukkaita, matkailijoita, alueen yrityksiä ja kaikkia alueella liikkuvia maskien käytöstä ja koronaturvallisuuden tärkeydestä. Kittilän kunnan julkisissa tiloissa ja kiinteistöissä vieraileville sekä palvelutilanteissa maskisuositus on ollut voimassa jo 1.10.2020 lähtien. Kasvomaski suojaa melko hyvin pisaratartunnoilta, myös muiden kuin koronaviruksen aiheuttamien hengitystieinfektioiden osalta. Edelleen suositellaan tehostettua käsi- ja yskimishygieniaa sekä 2 metrin turvaväliä. 

Lue Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistukset täältä

Turvallisesti Levillä 

Lue tiedotteemme toimista, mitä olemme Levillä tehneet terveysturvallisen matkailun eteen, ja mitä odotamme asiakkailtamme. 

Kaikki lähtee vastuullisuudesta

 

Muistilista Leville saapuvalle

- Tee kotitesti ennen Leville saapumista (Kotimaassa matkaaville lomailijoille suositellaan kotitestin tekemistä ennen lomalle lähtöä)
- Tule Leville vain terveenä
- Vältä väkijoukkoja sisätiloissa
- Muista käsi- ja yskimishygienia
- Laita käytetyt nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen
- Varaa etukäteen kaikki palvelusi verkkokaupasta jos mahdollista
- Käytä lähimaksua aina kun mahdollista
- Lataa puhelimeesi Koronavilkku-sovellus
- Vältä sisätiloja, joissa et pysty pitämään riittävää turvaväliä etkä pitämään maskia
- Toimi vastuullisesti, noudata annettuja sääntöjä sekä henkilökunnan antamia ohjeita

 

LEVIN RAVINTOLAT JA PALVELUT

Ajankohtaiset palveluiden aukioloajat ja tiedot koronapassia kysyvistä ravintoloista ja palveluista löydät täältä

 

Poikkeustoimet alueen palveluissa

Teemme Levillä kovasti töitä terveysturvallisen lomailun ja harrastamisen eteen. Haluamme turvata sekä teidän lomailijoiden että meidän yhteisön turvallisuuden. Myös Sinulla on osasi kannettavana koronaturvallisessa matkailussa.

Haluamme taata kaikille upean lomakokemuksen tunturissamme.

Lue lisää Levin alueen palveluiden poikkeustoimista täältä

 

VARAUSTEN MUUTTAMINEN TAI PERUUTTAMINEN

Toimimme mahdollisten peruutusten ja varausten siirtämisen osalta varausehtojemme mukaisesti. Tutustu varausehtoihimme täältä

EPÄILETKÖ TARTUNTAA?

Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa. Kittilässä testiin pääsee terveyskeskuksessa sekä yksityisillä lääkäriasemilla.
Testitulosta odotellessa henkilön on vältettävä kontakteja muihin ihmisiin. 

Sirkassa Levin matkailukeskuksen alueella olevien yksityisten lääkäriasemien testauspalvelu on hyvin matalalla kynnyksellä alueella oleskelevien käytössä, testaustoimintaa harjoittavien terveydenhuollon palvelutuottajien palveluihin voi hakeutua suoraan ja päästä maksuttomaan näytteenottoon. Mikäli henkilöllä on vakuutus, mikä korvaa testauksen ilman omavastuuta, ensisijaisesti käytetään vakuutusta, mutta muutoin kustannukset tulevat yksityiseltä toimijalta kunnalle. Kittilän kunnan asukkaita pyydämme olemaan aiemman käytännön mukaisesti yhteydessä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseemme korona-testaukseen liittyen.

Kittilän terveyskeskus:
Ota yhteyttä puhelimella Kittilän terveyskeskuksen päivystysnumeroon: 0400 356 498. Testiin hakeutumista suositellaan lievissäkin flunssa- ja vatsaoireissa. Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

Pihlajalinna Levi:
Testauspiste sijaitsee lääkärikeskuksen eteläpäädyn sivuovella luiskan alapäässä. Paikalle on kylttiopastus. Näytteenottaja päästää sinut sisään. Testauspiste on avoinna ajanvarauksella.Varaa aika soittamalla 010 312141

Myös mahdollisuus testaukseen ja todistuksen saamiseen ennen kotiinpaluuta, lisätiedot ja hinnat levi@pihlajalinna.fi tai 010 312141

BeneFinlandia
Testauspiste Levin keskustassa.  Ajanvaraukset ja lisätiedot: 04008 08804
Mahdollisuus myös testaukseen ennen matkailijan kotiinpaluuta. Kysy lisätiedot ja hinnat suoraan toimipaikasta.

9Lives
Testauspiste Kittilän lentokentällä / terminaalin ulkopuolella
Avoinna päivittän klo 11.00-17.00
Varaukset: +358 447 162 492

 

Koronatartunnan saaneen henkilön tulee jäädä eristyksiinKoronatartunnan saaneen henkilön on jäätävä välittömästi eristykseen, ja ilmoitettava tartunnasta kohteenhoitajalla ja maijoittajalle. 

Positiivisen koronatestituloksen saaneen henkilön tulee ensimmäisenä selvittää voiko hän jäädä eristykseen sen hetkiseen majoitustilaansa. Jos tämä ei ole mahdollista koronapositiivinen henkilö tai hänen läheisensä/matkanjärjestäjä pyrkii järjestämään toisen majoitustilan eristystä varten.

Eristysmajoituksesta ja sinne järjestetyn ruokahuollon kuluista vastaa ensisijaisesti matkailijan matkavakuutus. 

Terveydenhuollon ammattilaiset  ja tartunnan jäljittäjät ovat yhteydessä tartunnan saaneeseen ja selvittävät altistuneet. 
Koko hotellia tai majoituspaikkaa ei aseteta karanteeniin tai suljeta, jos todetaan koronapositiivinen asiakas.
Altistuneita ovat kaikki, jotka ovat olleet sairastuneen kanssa yli 15 minuuttia kontaktissa kasvokkain ilman maskia ja turvaväliä.
Kunnan infektiotaudeista vastaava lääkäri määrää karanteeniin altistuneiksi arvioidut henkilöt. Näin pyritään välttämään jatkotartuntoja.

Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet:
http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19