4.12.2020

Tiedotamme mahdollista muutoksista ja päivitämme sivua säännöllisesti tilanteen kehittyessä.

YLEINEN TILANNE 

Ajankohtaisen tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa löydät täältä.

Huomioithan, että jos olet ulkomaanmatkojen tai altistumisen takia karanteenissa kotipaikkakunnallasi, samat määräykset pätevät myös Levillä. Kunnioitattehan tätä määräystä, kiitos!

Hygienialla on erityisen suuri merkitys koronaviruksen torjunnassa. Tämän vuoksi alueen toimijoita on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota siivouksen tehostamiseen ja desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Huolehdi itse myös riittävästä käsihygieniasta. Samoin tulisi välttää kättelyä, halauksia yms. ylimääräistä kosketusta, ja pitää vähintään 1-2 metrin välimatka toisiin ihmisiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Suomen hallitus suosittelevat kasvomaskin käyttöä julkisessa liikenteessä sekä ruuhkaisilla paikoilla joissa turvaväliä ei voida pitää, kuten esimerkiksi kauppakeskukset, kaupat ja ravintolat. Lue lisää suosituksesta  ja koronavirukselta suojautumisesta tästä

Kittilän kunta muistuttaa kuntalaisia, asukkaita, matkailijoita, alueen yrityksiä ja kaikkia alueella liikkuvia maskien käytöstä ja koronaturvallisuuden tärkeydestä. Kittilän kunnan julkisissa tiloissa ja kiinteistöissä vieraileville sekä palvelutilanteissa maskisuositus on ollut voimassa jo 1.10.2020 lähtien. Kasvomaski suojaa melko hyvin pisaratartunnoilta, myös muiden kuin koronaviruksen aiheuttamien hengitystieinfektioiden osalta. Edelleen suositellaan tehostettua käsi- ja yskimishygieniaa sekä 1-2 metrin turvaväliä. 

LEVIN RAVINTOLAT JA PALVELUT

Ajankohtaiset palveluiden aukioloajat löydät täältä

Lue lisää Levin alueen palveluiden poikkeustoimista täältä

 

VARAUSTEN MUUTTAMINEN TAI PERUUTTAMINEN

Toimimme mahdollisten peruutusten ja varausten siirtämisen osalta varausehtojemme mukaisesti. Tutustu varausehtoihimme täältä

EPÄILETKÖ TARTUNTAA?

Jos Levin alueella ollessasi epäilet saaneesi koronaviruksen, varaa aika testiin. Levillä koronavirustestejä tehdään kahdessa toimipisteessä. Kittilän terveyskeskuksessa sekä Pihlajalinnan toimipisteessä Levillä.

Kittilän terveyskeskus:
Ota yhteyttä puhelimella Kittilän terveyskeskuksen päivystysnumeroon: 0400 356 498. Testiin hakeutumista suositellaan lievissäkin flunssa- ja vatsaoireissa. Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

Pihlajalinna Levi:
Testauspiste sijaitsee lääkärikeskuksen eteläpäädyn sivuovella luiskan alapäässä. Paikalle on kylttiopastus. Näytteenottaja päästää sinut sisään. Testauspiste on avoinna ajanvarauksella. Mikäli epäilet itselläsi koronavirusinfektiota, varaa aika lääkärin vastaanotolle soittamalla asiakaspalveluun: 010 312 010.

Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet:
http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19