28.9.2021


Tilanne 28.9.2021


Seuraamme viranomaisten viestintää ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Suosittelemme ja toivomme kaikilta maskin käyttöä kaikissa sisätiloissa, jossa mahdollisesti tavataan omaan seurueeseen kuulumattomia henkilöitä. 

Toimintaohjeita ja yhteystietoja Tunturi-Lappiin saapuvilleYLEINEN TILANNE 

Ajankohtaisen tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa löydät täältä.

Huomioithan, että jos olet ulkomaanmatkojen tai altistumisen takia karanteenissa, samat määräykset pätevät myös Levillä. Kunnioitattehan tätä määräystä, kiitos!

Hygienialla on erityisen suuri merkitys koronaviruksen torjunnassa. Tämän vuoksi alueen toimijoita on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota siivouksen tehostamiseen ja desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Huolehdi itse myös riittävästä käsihygieniasta. Samoin tulisi välttää kättelyä, halauksia yms. ylimääräistä kosketusta, ja pitää vähintään 2 metrin välimatka toisiin ihmisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Suomen hallitus suosittelevat kasvomaskin käyttöä julkisessa liikenteessä sekä kaikissa yleisissä sisätiloissa, kuten esimerkiksi kauppakeskukset, kaupat ja ravintolat. Lue lisää suosituksesta  ja koronavirukselta suojautumisesta tästä

Kittilän kunta muistuttaa kuntalaisia, asukkaita, matkailijoita, alueen yrityksiä ja kaikkia alueella liikkuvia maskien käytöstä ja koronaturvallisuuden tärkeydestä. Kittilän kunnan julkisissa tiloissa ja kiinteistöissä vieraileville sekä palvelutilanteissa maskisuositus on ollut voimassa jo 1.10.2020 lähtien. Kasvomaski suojaa melko hyvin pisaratartunnoilta, myös muiden kuin koronaviruksen aiheuttamien hengitystieinfektioiden osalta. Edelleen suositellaan tehostettua käsi- ja yskimishygieniaa sekä 2 metrin turvaväliä. 

Lue Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistukset täältä

Turvallisesti Levillä 

Lue tiedotteemme toimista, mitä olemme Levillä tehneet terveysturvallisen matkailun eteen, ja mitä odotamme asiakkailtamme. 

Kaikki lähtee vastuullisuudesta

LEVIN RAVINTOLAT JA PALVELUT

Ajankohtaiset palveluiden aukioloajat löydät täältä

 

Poikkeustoimet alueen palveluissa

Teemme Levillä kovasti töitä terveysturvallisen lomailun ja harrastamisen eteen. Haluamme turvata sekä teidän lomailijoiden että meidän yhteisön turvallisuuden. Myös Sinulla on osasi kannettavana koronaturvallisessa matkailussa.

Haluamme taata kaikille upean lomakokemuksen tunturissamme.

Lue lisää Levin alueen palveluiden poikkeustoimista täältä

 

VARAUSTEN MUUTTAMINEN TAI PERUUTTAMINEN

Toimimme mahdollisten peruutusten ja varausten siirtämisen osalta varausehtojemme mukaisesti. Tutustu varausehtoihimme täältä

EPÄILETKÖ TARTUNTAA?

Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa. Kittilässä testiin pääsee terveyskeskuksessa sekä yksityisillä lääkäriasemilla.

Sirkassa Levin matkailukeskuksen alueella olevien yksityisten lääkäriasemien testauspalvelu on hyvin matalalla kynnyksellä alueella oleskelevien käytössä, testaustoimintaa harjoittavien terveydenhuollon palvelutuottajien palveluihin voi hakeutua suoraan ja päästä maksuttomaan näytteenottoon. Mikäli henkilöllä on vakuutus, mikä korvaa testauksen ilman omavastuuta, ensisijaisesti käytetään vakuutusta, mutta muutoin kustannukset tulevat yksityiseltä toimijalta kunnalle. Kittilän kunnan asukkaita pyydämme olemaan aiemman käytännön mukaisesti yhteydessä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseemme korona-testaukseen liittyen.

Kittilän terveyskeskus:
Ota yhteyttä puhelimella Kittilän terveyskeskuksen päivystysnumeroon: 0400 356 498. Testiin hakeutumista suositellaan lievissäkin flunssa- ja vatsaoireissa. Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

Pihlajalinna Levi:
Testauspiste sijaitsee lääkärikeskuksen eteläpäädyn sivuovella luiskan alapäässä. Paikalle on kylttiopastus. Näytteenottaja päästää sinut sisään. Testauspiste on avoinna ajanvarauksella.Varaa aika soittamalla 010 312141

BeneFinlandia
Testauspiste Levin keskustassa.  Ajanvaraukset: 04008 08804Mikäli saat tiedon koronatartunnasta seurueessasi, ilmoitathan tästä välittömästi kohteenhoitajalle ja majoittajalle. 
 

Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet:
http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19