Korona-info meta
Levi - talvi - auringonlasku

Korona-info

korona-info

TILANNE 17.2.2022


Seuraamme viranomaisten viestintää ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Suosittelemme ja toivomme kaikilta maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jossa mahdollisesti tavataan omaan seurueeseen kuulumattomia henkilöitä. Toimintaohjeita ja yhteystietoja Tunturi-Lappiin saapuville

TÄRKEÄÄ TIETOA KOSKIEN KANSAINVÄLISIÄ MATKAILIJOITA
Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi kohdemaan lähimmästä edustustosta.

Täältä yksityiskohtaiset tiedot matkustusrajoituksista

maskikampanja fi

YLEINEN TILANNE 

Ajankohtaisen tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa löydät täältä.

Huomioithan, että jos olet ulkomaanmatkojen tai altistumisen takia karanteenissa, samat määräykset pätevät myös Levillä. Kunnioitattehan tätä määräystä, kiitos!

Hygienialla on erityisen suuri merkitys koronaviruksen torjunnassa. Tämän vuoksi alueen toimijoita on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota siivouksen tehostamiseen ja desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Huolehdi itse myös riittävästä käsihygieniasta. Samoin tulisi välttää kättelyä, halauksia yms. ylimääräistä kosketusta, ja pitää vähintään 2 metrin välimatka toisiin ihmisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Suomen hallitus suosittelevat kasvomaskin käyttöä julkisessa liikenteessä sekä kaikissa yleisissä sisätiloissa, kuten esimerkiksi kauppakeskukset, kaupat ja ravintolat. Lue lisää suosituksesta  ja koronavirukselta suojautumisesta tästä

Kittilän kunta muistuttaa kuntalaisia, asukkaita, matkailijoita, alueen yrityksiä ja kaikkia alueella liikkuvia maskien käytöstä ja koronaturvallisuuden tärkeydestä. Kittilän kunnan julkisissa tiloissa ja kiinteistöissä vieraileville sekä palvelutilanteissa maskisuositus on ollut voimassa jo 1.10.2020 lähtien. Kasvomaski suojaa melko hyvin pisaratartunnoilta, myös muiden kuin koronaviruksen aiheuttamien hengitystieinfektioiden osalta. Edelleen suositellaan tehostettua käsi- ja yskimishygieniaa sekä 2 metrin turvaväliä. 

Lue Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistukset 
täältä

TURVALLISESTI LEVILLÄ 

Teemme Levillä paljon töitä terveysturvallisen matkailun eteen, ja toivomme vieraidemme noudattavan ohjeistuksia.

LEVIN RAVINTOLAT JA PALVELUT

Ajankohtaiset palveluiden aukioloajat löydät täältä

POIKKEUSTOIMET ALUEEN PALVELUISSA

Teemme Levillä kovasti töitä terveysturvallisen lomailun ja harrastamisen eteen. Haluamme turvata sekä teidän lomailijoiden että meidän yhteisön turvallisuuden. Myös Sinulla on osasi kannettavana koronaturvallisessa matkailussa.
Haluamme taata kaikille upean lomakokemuksen tunturissamme.

 VARAUSTEN MUUTTAMINEN TAI PERUUTTAMINEN

Toimimme mahdollisten peruutusten ja varausten siirtämisen osalta varausehtojemme mukaisesti. Tutustu varausehtoihimme täältä

VIRANOMAISTEN TIEDOTTEITA


Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet:
http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19