Korona-info
Levi - talvi - auringonlasku

Korona-info

korona-info

Koronatilanne on Levin ja Kittilän alueella koko Lapin maakunnan tapaan seesteinen. Seuraamme viranomaisten viestintää ja tilanteen muuttuessa merkittävästi tiedotamme tilanteen mahdollisesta kehittymisestä tällä sivustolla.

Vaikka tilanne on rauhoittunut, on edelleen tärkeää pysytellä poissa julkisilta paikoilta, jos olet sairas tai sinulla on lieviä koronaviruksen oireita. Myös turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on edelleen tärkeää pitää huolta viruksen leviämisen välttämiseksi.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai tiedät altistuneesi koronavirukselle, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja. Maskin käyttöä suositellaan myös terveyskeskuksessa asioidessa tai jos olet hakeutumassa koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon.

Jos koronatestisi tulos on positiivinen, pysyttele kotona viisi vuorokautta oireiden alusta.

Toimintaohjeita ja yhteystietoja Tunturi-Lappiin saapuville

TÄRKEÄÄ TIETOA KOSKIEN KANSAINVÄLISIÄ MATKAILIJOITA
Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi kohdemaan lähimmästä edustustosta.

Täältä yksityiskohtaiset tiedot matkustusrajoituksista

maskikampanja fi

YLEINEN TILANNE 

Ajankohtaisen tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa löydät täältä.

Huomioithan, että jos olet ulkomaanmatkojen tai altistumisen takia karanteenissa, samat määräykset pätevät myös Levillä. Kunnioitattehan tätä määräystä, kiitos!

Hygienialla on erityisen suuri merkitys koronaviruksen torjunnassa. Tämän vuoksi alueen toimijoita on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota siivouksen tehostamiseen ja desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Huolehdi itse myös riittävästä käsihygieniasta. Samoin tulisi välttää kättelyä, halauksia yms. ylimääräistä kosketusta, ja pitää vähintään 2 metrin välimatka toisiin ihmisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistus koronavirustartunnan välttämiseksi löydät täältä. Lue Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistukset täältä.

TURVALLISESTI LEVILLÄ 

Teemme Levillä paljon töitä terveysturvallisen matkailun eteen, ja toivomme vieraidemme noudattavan ohjeistuksia.  

POIKKEUSTOIMET ALUEEN PALVELUISSA

Teemme Levillä kovasti töitä terveysturvallisen lomailun ja harrastamisen eteen. Haluamme turvata sekä teidän lomailijoiden että meidän yhteisön turvallisuuden. Myös Sinulla on osasi kannettavana koronaturvallisessa matkailussa.
Haluamme taata kaikille upean lomakokemuksen tunturissamme.

 VARAUSTEN MUUTTAMINEN TAI PERUUTTAMINEN

Toimimme mahdollisten peruutusten ja varausten siirtämisen osalta varausehtojemme mukaisesti. Tutustu varausehtoihimme täältä

VIRANOMAISTEN TIEDOTTEITA


Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet:
http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19