King Crab House
king crab house main

King Crab House

Uniikki ruokaelämys Levillä! Täällä valmistetaan ruokaa Jäämeren puhtaista raaka-aineista. Menussa on kalojen ja äyriäisten lisäksi pohjoisen lihoja ja maukkaita kasvisruokia Lapin mausteilla.

King Crab House on uniikki ravintola, joka tarjoaa mahdollisuuden syödä tuoretta kuningasrapua suoraan akvaariosta. Suomessa ei ole toista ravintolaa, jossa on tarjolla kuningasravun häntää, puhumattakaan kuningasravun mädistä, jonka vuosituotanto koko Pohjois-Norjassa on ainoastaan muutamia satoja kiloja. Kuningasravut ostetaan suoraan finnmarkilaisilta kalastajilta, jotka noudattavat Norjan valtion tarkkoja rajoituksia ja säädöksiä. Kalat ovat kalastettu kestävistä kalakannoista ja ovat MSC-merkittyjä. Lihat ovat paikallisia ja kasvisruokien raaka-aineet ovat osittain itsekerättyjä Lapin luonnosta.

Ravintola sijaitsee Levin sydämessä. Palvelu on ammattimainen, mutta samalla rento ja ystävällinen. Viinilistalta löytyy laadukkaita vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja tunnelmallisessa miljöössä voikin nauttia sekä nopeaa lounasta että illallista pitkän kaavan mukaan.

Konsepti on norjalaisen pariskunnan Toini ja Håkon Karlsenin unelma, joka näki päivänvalon vuonna 2012. Lokakuussa 2018 sekä ravintolan keittiö- että ravintolapäällikkö lähtivät toimintaan mukaan ravintolan osakkaina. King Crab House on harvoja yksityisessä omistuksessa olevia ruokaravintoloita Levillä, ja ravintolan omistajat ovat itse ravintolassa töissä. Maailmassa ei ole montaa keittiötä, jossa olisi vastaavaa kokemusta kuningasravuista, kuin King Crab Housessa. Levillä on käsitelty rapua yli 20 tonnia ja kokemusta kuningasravusta on kertynyt vuodesta 2006 asti. Mene sinäkin nauttimaan uniikeista raaka-aineista!

Katso kaikki Levin aukioloajat tästä.

king crab logo

Mariankuja 6, 99130 Levi

Sijainti

Mariankuja 6, 99130 Levi