Palsa-museo
Palsa-museo 1

Palsa-museo

Taiteilija Kalervo Palsan (1947-1987) kotitalo ja Getsemane–ateljee Kittilän keskustassa. Ateljeessa nähtävillä taiteilijan tekemät seinämaalaukset.

Museo on avoinna kesäisin kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Talvella suljettu.

Liput: aikuiset 5 € ja koululaiset 2,5 €. Maksut vain käteisellä. Meillä käy museokortti!

Sijainti: Kittilän keskustassa Narikaksi kutsutulla omakotitaloalueella os. Kivitie 14 B. Reitti: Valtatie 79-Ansatie-Kivitie, viitoitus perille. Museovieraiden pysäköinti Kittilän keskustassa Ansatien pysäköintialueella.

Kalervo Palsa asui suurimman osan elämästään Kittilässä. Hän opiskeli Helsingissä Taideteollisessa ammattikoulussa 1971–1972 ja Suomen Taideakatemiassa 1973–1977. Hän lähetti ensimmäisen kerran teoksia ryhmänäyttelyyn vuonna 1967 Taideseura Palaksen Lapin taiteen vuosinäyttelyyn Rovaniemelle ja piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä 1968 Kittilän kirjastossa. Hänen maalauksensa olivat radikaaleja ja hänen mielestään "ei riitä, että maalaa kukkia, täytyy maalata hirttosilmukoitakin." Hän ei saanut töitään juuri myydyksi, joten hän ansaitsi rahaa tekstaamalla suomennettuja puhekuplia sarjakuviin Yhtyneiden Kuvalehtien sarjakuvalehtiin.

Katso kaikki Levin aukioloajat tästä.

Kivitie 14 B 99100 Kittilä