Palsa-museo
Palsa-museo 1

Palsa-museo

Taiteilija Kalervo Palsan (1947-1987) kotitalo ja Getsemane–ateljee Kittilän keskustassa. Ateljeessa nähtävillä taiteilijan tekemät seinämaalaukset.

Taiteilija Kalervo Palsan (1947-1987) kotitalo ja Getsemane–ateljee Kittilän keskustassa.

Museo on avoinna kesäisin kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Juhannuksena suljettu.

Liput: aikuiset 8 € ja eläkeläiset/opiskelijat/koululaiset 5 €. Maksutapoina käteinen ja kortti. Meillä käy museokortti!

Sijainti: Kittilän keskustassa Narikaksi kutsutulla omakotitaloalueella os. Kivitie 14 B. Reitti kesä 2023: Valtatie 79 – Narikkatie – Kivitie. Pysäköinti Kittilän Työväentalolle, josta viitoitus museolle. Omakotitalojen eteen tienvarsille pysäköinti ehdottomasti kielletty.

Kalervo Palsa oli lappilainen taiteilija, joka eli hyvin rosoisen elämän Kittilän Narikaksi kutsutulla asuinalueella. Suurimman ajan elämästään hän asui Kittilässä, mutta opiskeli Helsingissä Taideteollisessa ammattikoulussa 1971–1972 ja Suomen Taideakatemiassa 1973–1977. Hän lähetti ensimmäisen kerran teoksia ryhmänäyttelyyn vuonna 1967 Taideseura Palaksen Lapin taiteen vuosinäyttelyyn Rovaniemelle ja piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä 1968 Kittilän kirjastossa. Maalauksensa olivat radikaaleja ja hänen mielestään "ei riitä, että maalaa kukkia, täytyy maalata hirttosilmukoitakin." Töitään Palsa ei saanut juuri myydyksi, joten hän ansaitsi rahaa tekstaamalla suomennettuja puhekuplia sarjakuviin, mm. Kustannusyhtiö Jalavalle ja Yhtyneiden Kuvalehtien sarjakuvalehtiin. Palsa kuoli keuhkokuumeeseen ateljeessaan 4.10.1987. Palsa-museo avattiin yleisölle 6.6.2013 Kauko Sorjosen säätiön ostettua ja kunnostettua rakennukset. Museon toiminnasta vastaa Särestöniemen museo.

Katso kaikki Levin aukioloajat tästä.

Kivitie 14 B 99100 Kittilä