Särestöniemi-museo
Särestöniemi 1

Särestöniemi-museo

Ainutlaatuinen ja rauhallinen käyntikohde Ounasjoen rannalla: Taidemaalari, professori Reidar Särestöniemen (1925-1981) koti- ja taidemuseo Kittilän Kaukosessa.

Ainutlaatuinen ja rauhallinen käyntikohde Ounasjoen rannalla: Taidemaalari, professori Reidar Särestöniemen (1925-1981) koti- ja taidemuseo Kittilän Kaukosessa.

Kaukosen kylässä sijaitseva Särestöniemi-museo on mieleenpainuva kulttuurikohde täynnä tunnetta, historiaa ja taidetta. Museokokonaisuuteen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila, Vanha Särestö (1873) sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat, arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilän suunnittelemat näyttävät hirsirakennukset Galleria (1972) ja Ateljee-koti (1978). Museovieraita palvelevat myös pieni kahvila ja museokauppa. Galleriassa on aina esillä Särestöniemen teoksia, päänäyttely vaihtuu kerran vuodessa marras-joulukuussa. Ateljeessa ja Vanhassa Särestössä näyttelyt vaihtuvat useammin - Särestössä on aina jotain uutta nähtävää! Ajantasaiset näyttelytiedot löytyvät museon kotisivulta: www.sarestoniemimuseo.com

Museo on avoinna ympäri vuoden ti-la klo 12-18, lipunmyynti ja kahvio sulkeutuu klo 17. Heinäkuun alusta syyskuun loppuun Särestöniemi-museo on auki myös sunnuntaisin.

Lapsiperheille saatavilla kivaa toiminnallista tekemistä museovierailun ajaksi ilman erillismaksua. Pääsymaksut: Aikuiset 15 € / hlö Koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset ja min. 12 hlö ryhmät 10 € / hlö Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16-v.) 42 € Ilmainen sisäänpääsy Museokortilla ja ICOM-jäsenkortilla Opastukset: 50 € / ryhmä + sisäänpääsymaksu, ryhmäkoko max. 35 hlö. Opastuskierroksen kesto noin 1,5h-2h. Opastukset varataan etukäteen. Museokahvilassa on tarjolla kotitekoista pullaa ja pientä suolaista. Ryhmien tarjoilut pyydämme varaamaan etukäteen - tilauksesta mahdollisuus mm. lounasruokailuun. Tilauksesta myös teemalliset opastukset ja erilaiset työpajat (esim. sieluneläin-, -maisema, omakuva- tai ympäristöteemalla) kaikein ikäisille. Meillä voit viettää myös TYKY-päivää tai suurempiakin juhlia ikimuistoisissa puitteissa. Ota yhteyttä ja kysy lisää! Tervetuloa rauhoittumaan vierailulle Särestöön– käynnille kannattaa varata riittävästi aikaa, täällä aika hidastaa kulkuaan.

Katso kaikki Levin aukioloajat tästä

Särestöniemi

Särestöntie 880 99110 Kaukonen

Särestöntie 880 99110 Kaukonen