Levi Bike & Outdoor Fest kokemuksia
Bike Fest For Kids

Bike Fest For Kids

Levi Bike & Outdoor Fest on lapsiperheille elämysten aarreaitta

Levi Bike & Outdoor Fest tapahtumaviikko tarjoaa toimintaa ja elämyksiä sekä lapsille että vanhemmille parhaaseen kesäaikaan. Levin kesä on täynnä kaikenikäisille sopivia aktiviteetteja. Kysyimme kahdelta vanhemmalta, mitkä ovat olleet heidän perheensä suosikit Bike & Outdoor Festin aikaan.

Levillä kisataan tapahtumaviikolla mm. enduron ja alamäkipyöräilyn SM-pisteistä. Näiden lisäksi kisataan Levi Extreme Triathlon ja poljetaan legendaarinen Ylläs-Levi MTB, joka on tänä vuonna NUTS Ylläs-Levi. Moni osallistuja tulee Leville koko perheen voimin ja samalla vietetään yhteistä kesälomaa. Näin myös Tyrväisen perheessä, jonka isä Petri Tyrväinen ajaa enduron SM-sarjaa ja osallistuu jälleen heinäkuussa Levi Bike & Outdoor Festin yhteydessä järjestettävään osakilpailuun. Tyrväisen koko perhe pyöräilee, joten omat pyörät otettiin viime kesänä mukaan tapahtumaan.

- Lapsilla oli polkupyörät mukana ja he tykkäsivät ajaa Zero Pointin edessä olevalla pumptrackilla. Radan vieressä oli polkupyöriä, potkulaitoja ja kypäriä myös saatavilla, mikä oli hieno homma, jos mukana ei ollut omia. Muu perhe tykkäsi myös seurata pumptrack- ja trial -kisoja sekä rinteissä ajettavia endurokisoja, kertoo Petri.

Levillä pääsee helposti tunturiin kahdella eri Gondolihissillä myös kesällä. Tyrväisen perhe hyödynsi maisemahissejä sillä välin, kun isä oli ajamassa kisaa tunturissa.

- Perhe kävi Levin huipulla ihastelemassa maisemia sekä katsomassa kisatoimintaa. He vierailivat myös Activity Parkissa. Olemme perheen kanssa tulossa Leville jälleen heinäkuussa ja samalla teemme kesälomareissun. Itse osallistun Levillä taas kisoihin, kertoo Petri Tyrväinen.

Myös Pian perhe on matkannut Keski-Suomesta Levi Bike & Outdoor Festille jo useampana vuonna, sillä heidänkin perheensä isä ajaa enduron SM-sarjaa. Kun perheen lapset olivat alle kouluikäisiä, heidän ehdottomia suosikkejaan olivat kylpylä ja Activity Parkin liikennepuisto.  

- On ihanaa, että Levillä on niin paljon tekemistä lapsille myös kesäisin. Kun lapset ovat hieman kasvaneet, kesäkelkkarata on ollut kylpylän ohella kova juttu. Harrastamme heidän kanssaan lisäksi retkipyöräilyä maastossa ja viime kesänä kokeilimme myös Bike Parkin uutta Village Trailia. Siitä tuli meidän kaikkien ehdoton lemppari, kertoo Pia.

Levin kesä lumosi Pian perheen ja nyt heillä on keskustassa oma lomahuoneisto. Perheellä on vielä kokeilematta monta kesäaktiviteettiä, kuten frisbeegolf, jonka radat ovat auki kesällä ympäri vuorokauden. Myös Levin Bike Park kutsuu jälleen koko perhettä polkemaan.

- Hissipyöräily on hauskaa ja helppoa. Vaikka et olisikaan kovakuntoinen, jokaiselle löytyy oikeantasoinen reitti. Hissillä pääsee helposti ylös ja Palovartijan majalla käydään syömässä ja juomassa. Ylhäältä avautuu mahtavat maisemat, kertoo Pia. 

Bike Fest for kids pump track