Erik Bosgraaf & Jorrit Tamminga: Doppelgänger 23.3.2024
Erik Bosgraaf

Erik Bosgraaf & Jorrit Tamminga: Doppelgänger 23.3.2024

Euroopan konserttisaleja kiertänyt Erik Bosgraaf saapuu maaliskuussa konsertoimaan Särestöniemi-museon Ateljeehen.

23.3.2024 | Well-being, Culture and entertainment, Music

Bosgraafin kaksi Dobbelgänger-konserttia ovat osa Hiljaisuuden vieraana -konserttisarjaa. Särestöniemi-museon konsertissa Bosgraaf esiintyy yhdessä äänisuunnittelija Jorrit Tammingan kanssa. Keskiaikaisten, puisten nokkahuilujen pehmeä äänimaailma saa mielenkiintoisen kumppanin äänimanipulaatiosta, kun huilun akustinen ääni muunnetaan digitaalisten muokkausten avulla tästä maailmasta irrallaan olevaksi, kuin alkuperäisen äänen kaksoisolennoksi. Jorrit Tammingan live-elektroniikka monistaa, kaiuttaa sekä nostaa nokkahuilun herkimpiä elementtejä esiin. Konserttiohjelma sisältää sekä improvisaatiota että sävellettyä musiikkia. 

Alankomaalaisella Bosgraafilla on erityinen kyky luoda suuria musiikillisia kokonaisuuksia perinteisen pidetyllä, pienikokoisella instrumentillaan. Nokkahuilun historia ulottuu keskiajalle saakka, mutta sen monipuolinen ja pehmeä ääni taipuu myös uuteen taidemusiikkiin. Ennen 1950-luvun oman aikamme musiikkia nokkahuilua on hyödynnetty erityisesti renessanssin ja barokin ajan musiikissa ja monissa sen ajan klassikkosävellyksissä.

Doppelgänger-konsertin tilasuunnittelusta vastaa valosuunnittelija Jukka Huitila. Erityinen valo- ja tilasuunnittelu syventää konserttikokemusta ja avaa musiikilliseen kokonaisuuteen myös visuaalisen ulottuvuuden. 

Konsertti on osa Hiljaisuuden vieraana -konserttisarjaa ja sen toteuttaa kittiläläinen Hiljaisuus ry yhteistyössä Särestöniemi-museon ja Kittilän kulttuuritoimen kanssa.

Työryhmä

Nokkahuilut
Erik Bosgraaf

Äänisuunnittelu & live-elektroniikka
Jorrit Tamminga

Valosuunnittelu
Jukka Huitila

Konsertin suunnittelu
Lauri Sallinen

Paikka:
Särestöniemi-museon Ateljee, Särestöntie 880, Kittilä

Ajankohta:
22.3.2024 klo 18.00
23.3.2024 klo 16.00

Konsertin kesto: 1h, ei väliaikaa

Lippuhinnat:
30€ peruslippu / 22€ eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt sekä alle 18-vuotiaat. Hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksut. 

Liput täältä.

Liput ennakkoon Tiketistä sekä 30 min ennen konsertin alkua Särestön Kahvion ja lipunmyynnin rakennuksesta.

Kuljetus Leviltä Särestöön:

Tarjoamme kahdeksalle lipun ostaneelle kuljetuksen konserttiin Levin keskustasta. 22. ja 23.3.

Auto lähtee Design Hotel Levin (Levintie 1590) edestä

pe klo 17.00

la klo 15.00.

Paluu samaan paikkaan konsertin jälkeen.

Varaa paikkasi sähköpostilla taru@hiljaisuusfestivaali.fi tai tekstiviestillä 0503372828. Ilmoitathan nimesi ja puhelinnumerosi. Vahvistamme paikkasi viestillä.