Kukkivat pälvet Särestössä - konsertti
Kukkivat pälvet Särestössä - konsertti

Kukkivat pälvet Särestössä - konsertti

Kittilän Pelimannilaulajat ja Duo Kumpula-Hannula, Särestön Ateljee

11.4.2024 | Culture and entertainment, Music

Särestön tunnelma, Reidarin taide ja tarina – ne innostavat Kittilän Pelimannilaulajat yhä uudelleen esiintymään Särestöön! Monella Pelimannilaulajista on henkilökohtainen side Reidariin tai Särestöön: Pelimannilaulajilla juuret Kittilän Pelimanneissa ja Kuorossa, joka 50-vuotisen taipaleensa aikana konsertoi myös Reidarin luona, monen muistoissa säilyvät kohtaamiset Reidarin tai Antun kanssa.

Kittilän Pelimannilaulajat saapuvat jälleen Särestöön Kukkivat pälvet -tilaisuuteen, jossa musiikin lomassa museonjohtaja Anne Koskamo avaa Reidarin maailmaa kuvin ja sanoin. Revontuliopiston ryhmänä toimivat Pelimannilaulajat jatkavat lappilaisen ja kittiläläisen kansanmusiikin perinteitä. Musiikki ja Reidar Särestöniemen taide ja elämäntarina kietoutuvat koskettavalla tavalla yhteen, kuten aikaisempina vuosina pidetyt yhteisesiintymiset todistavat. Pelimannilaulajien ohella tilaisuudessa esiintyy Duo Kumpula-Hannula.

Reidar kuvaili tuulesta hulluksi tulleen Anemomaanikko-hahmonsa musiikkia: ”tuon musiikin rytmi ja sävellajitkin vaihtelevat kuin tuuli rantapuissa, jängillä ja tunturikoivikoissa tai outamaiden metsissä, joissa se joskus suorastaan ryskyy.” Lauluihin ja tauluihin sisältyy ihmisen tunteiden kirjo rakkauden ja kaipuun tunnoista onnen ja surun hetkiin.

Liput 20 €, sisältää pullakahvit ja tutustumisen Gallerian näyttelyyn. Konsertti klo 18:00.

Kesto noin 1,5 tuntia

Kittilän kulttuuritoimi järjestää tilaisuuteen maksuttoman kuljetuksen, joka lähtee Leviltä Levi Hotel Spa:n edestä klo 17, pysähtyy Kittilässä Hotelli Kittilän pysäkillä klo 17.20 ja Nesteellä klo 17.25.

Ilmoittautumiset kuljetukseen 10.4. klo 16 mennessä Särestöön: p. 016 654 480 tai info@sarestoniemenmuseo.fi.

Lämpimästi tervetuloa!