Kuin elokuvissa
Kuin Elokuvissa

Kuin elokuvissa

Kuin elokuvissa

NAPAPIIRIN SANKARIT 2

Ohjaaja – Teppo Airaksinen
Ensi-ilta – 2015

UTSUVAARA

- Levin Ympärystien ja Utsuvaaran­tien risteyksessä kuvattiin kohtaus, jossa päähenkilöiden auto (rekis­terinumero LER­-551) törmää rek­kaan. Levi Rally Centerin yrittäjä Jani Ylipahkala murskasi auton edellisenä päivänä traktorilla.

HOTEL LEVI PANORAMA

- Elokuvassa on monta kohtausta, jotka on kuvattu Panorama­hotellin aulassa, baarissa ja katolla. Muistan, että kuvauspäivinä satoi ja oli kova tuuli, yhdessä vaiheessa hotellin katolle laitetut valot piti laittaa köysillä kiinni, että ne eivät lennä tuulen mukana alas.

MESTARI CHENG

Ohjaaja – Mika Kaurismäki
Ensi-ilta – syyskuu 2019

AUTTON KAUPPA, RAATTAMA

- Raattaman kyläkauppa, ravintola ja bensa-­asema ovat elokuvassa keskeisessä roolissa. Niissä on aidon kaurismäkeläinen tunnelma, aika tuntuu seisahtaneen. Kun sinne ajaa, kannattaa ostaa jäätelö tai kahvi kyläkaupasta, istua penkille ja katsella kylän meininkiä. Kuulin, että kauppaan ollaan puuhaamassa pientä museota elokuvan kuvauksista, filmiyhtiö oli luvannut teettää ja toimittaa museoon valokuvia.

PALLASJÄRVI

- Pallasjärven veneenlaskupaikalla kuvat­tiin kohtaus, jossa elokuvan mieskolmikko lähtee viettämään iltaa kelluvalla lautalla. Kuvaushetkellä oli 25 astetta lämmintä, järven pinta oli tyyni ja haitarimusiikki soi. Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen pyyh­kivät molemmat kyyneliä sen kohtauksen jälkeen, paikassa ja hetkessä oli jotain niin maagista. Elokuvan kiinalaistähti Chu Pak Hong sanoi kuvausten jälkeen, ettei ole kos­kaan itkenyt yhdenkään elokuvan kuvausten lopussa, mutta täällä tuli tunteet pintaan.

SNOW FLOWER

Ohjaaja – Kojiro Hashimoto (Japani)
Ensi-ilta – 2019

HOTELLI TAIVAANVALKEAT

- Elokuva kertoo japanilaisesta, vakavasti sairaasta naisesta, joka matkustaa Suomeen nähdäkseen revontulet. Romanttista elokuvaa ku­vattiin pari viikkoa Taivaanvalkeiden sisä­ ja ulkopuolella. Erityisen hieno oli kohtaus, joka kuvattiin rantasaunan lähellä Ounasjoella. Jäähän upotettiin valo rinki, jonka sisällä pääpari halasi samalla, kun revontulet loimusivat taivaalla.

Artikkeli on julkaistu alunperin Levidays-lehden vuoden 2019-2020 numerossa. 


Haluatko tulla Leville kuvaamaan elokuvaa tai sarjaa, ja tarvitset apuja kuvauspaikkojen löytämisessä?

Ole yhteydessä Visit Leviin, autamme mielellämme!
Katso yhteystietomme tästä