Lapland O Week 2024
Lapland O Week kilpailija

Lapland O Week 2024

Lapland O Week suunnistustapahtuma järjestetään Levillä 20. – 25.7.2024.

Oman tasoista haastetta, rento tunnelma ja suunnistettavaa jokaiselle, lupaa uusi kokemusrikas suunnistusviikko. Tapahtuma soveltuu kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille. 

Unohtumaton suunnistuselämys Levin upeassa luonnossa

Lapland O Week tarjoaa erityisen mahdollisuuden kokea suunnistus upeassa Lapin luonnossa sekä viettää mukavaa aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Levin kauniit maisemat ja hyvät palvelut luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle suunnistusseikkailulle.

– Lapland O Weekissa elämys on etusijalla. Täällä pääset nauttimaan koskemattomasta metsästä ja upeista avotunturin maisemista. Etelän peltojen, kallioiden ja tiheän metsän sijaan tarjolla on helppokulkuisempaa maastoa ja tunturiavaruutta. Leviltä löytyy myös suunnistuksellisesti haastavampia reittejä kokeneemmille suunnistajille. Tapahtumapaikoilla on hyvät palvelut ja mukavaa tekemistä kaikille osallistujille. Lapset ja lapsiperheet on myös huomioitu eikä suorituspaikoille tarvitse ajella autolla, kaikki on lähellä, avaa Lapland O Weekin tapahtumajohtaja Antti Vainio.

Tapahtuman formaatti mahdollistaa osallistumisen juuri itselle sopivalla tavalla ja tasolla.

– Lapland O Weekin formaatti on joustava ja monipuolinen. Jokainen osallistuja saa valita päivittäin itselleen sopivat radat 10 eri radan joukosta. Radat vaihtelevat taitotason ja matkan mukaan, päivittäin on tarjolla pitkiä ja lyhyempiä ratoja. Yhteensä jokaisena päivänä tarjolla on noin 50 rastia. Lisäksi tapahtumassa on kilpasarja "Erämaan valtiaat," johon osallistuu Suomen huippusuunnistajia, mukaan lukien maajoukkuesuunnistajia, kertoo Antti Vainio.

Tapahtumaan osallistuu yhteensä noin tuhat suunnistajaa sekä suuri joukko yleisöä, kannustajia sekä tukijoukkoja. Osallistujille luvassa on mahtavaa tunnelma ja ainutlaatuista yhteisöllisyyttä.

– Mahtava juttu, että Levi valikoitui Lapland O Weekin tapahtumapaikaksi vuodelle 2024. Toivotamme kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi Leville. Toivottavasti myös aiemmin Levin ympäristössä vierailleet innostuvat kokeilemaan lajia ja tutustumaan maastoon uudesta näkökulmasta. Lapland O Weekin konsepti matalan kynnyksen tapahtumana on hieno lähestymistapa ulkona liikkumiseen ja itsensä haastamiseen. Kannustamme myös suunnistajia hyödyntämään alueen muita palveluita välipäivien aikana, Levin ohjelmapalvelut tarjoavat tekemistä koko perheelle, kertoo Visit Levin tapahtumapäällikkö Pilvi Mäenpuro.

Lapland O Week tapahtumatiedot:

  • 20. – 25.7.2024

  • Sopii kaikenikäisille suunnistusharrastajille

  • Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, voit saapua paikalle ja aloittaa suunnistuksen heti

  • Kilpasarja "Erämaan valtiaat", mukana huippusuunnistajia

Lapland O Week järjestetään samaan aikaan Levi Bike & Outdoor Festin kanssa.

Lisää artikkeleita