Bike & Outdoor Fest 2024
MTB Enduro 2022

Levi Bike & Outdoor Fest 2022

Levi Bike & Outdoor Fest päätökseen auringonpaisteessa kisaillen

Yli viikon ajan juhlittu ulkoilutapahtuma Levi Bike & Outdoor Fest päättyi lauantaina aurinkoisessa kelissä kahden kilpailun voimin. MTB enduron SM-osakilpailussa pyöräilijät haastoivat itseään Kätkä- ja Levitunturin reiteillä ja Levi Extreme Triathlonissa uitiin raikkaan viileässä Immeljärvessä, pyöräiltiin mäkisissä tunturimaisemissa sekä juostiin tunturipoluilla.

MTB enduron SM-osakilpailua ajettiin kaksi päivää ja kisaan starttasi 126 ajajaa. Levin upeilla reiteillä ajettiin perjantai-iltana kolme ensimmäistä EK:ta ja loput yhdeksän ajettiin lauantaina 23.7.2022. Kovinta kyytiä piti nuorten U21-luokan Tarmo Ryynänen, joka selvitti kaikki erikoiskokeet aikaan 42:29:92. Naisten luokassa voittoon polki Kaisa Härkönen ajalla 53:19:80.

- Enduron SM-osakilpailu ajettiin Levillä ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja sen jälkeen kisa on vakiinnuttanut asemansa kilpailukalenterissamme. Upeat maisemat ja pitkät reitit, jotka vaihtelevat maastoltaan, ovat uniikkia sarjaa kiertäville ajajille, kertoo enduron SM-sarjaa pyörittävä Sauli Hjerppe.

Levin MTB enduron SM-osakilpailun tulokset tästä.

MTB Enduro 2022

Haastetta ei jäänyt puuttuman lauantaina 23.7. kisatusta Levi Extreme Triathlonista, jossa kilpailtiin neljällä eri matkalla. Minimatka (uinti 100 m, pyöräily 10 km ja juoksu 3 km) oli suunniteltu niille, jotka haluavat kokeilla triathlonia ensimmäistä kertaa esim. yhdessä perheen kanssa. Sprintti (uinti 400 m, pyöräily 20 km ja juoksu 6 km) sopi kaikille liikunnanharrastajille. Perusmatka sen sijaan sopi enemmän urheilua harrastaneille ja tarjosi 700 m uintia, 40 km pyöräilyä ja 15 km juoksua. Myös joukkuekilpailu käytiin perusmatkalla. Pitkämatka, joka keräsi eniten osallistujia, koostui 1900 m uinnista, 131 km pyöräilystä ja 21 km juoksusta. Tässä sarjassa miesten voittoa juhli Miikka Osmo ajalla 6:24:11 ja naisten voiton vei Kiti Ruissalo ajalla 7:40:10.

- Meillä oli onnistunut ja hyvällä fiiliksellä toteutettu tapahtuma.  Iloisia maaliintulijoita saatiin koko päivän. Monet sanoivat, että oli raskas reissu ja extreme-reitit - nyt tietävät miksi kisan nimi on Levi Extreme Triathlon. Kiitos seurallemme, jonka jäsenet tekivät hyvää duunia. Ensi vuonna kisa on 22.7.2023, sanoo kilpailujohtaja Juuso Laitinen.

Levi Extreme Triathlonin tulokset tästä.

Levi Extreme Triathlon 2022 uinti

Levin erilaiset tapahtumat houkuttelevat lomailijoita majoitus- ja ravintolapalveluihin sekä muihin oheispalveluihin. Koko perheen ulkoilu- ja pyöräilyviikko Levi Bike & Outdoor Fest on oleellinen osa kesäkokonaisuutta.

- Tapahtuma on hienosti vakiinnuttanut paikkansa Levin kesäkalenterissa. On ihana nähdä kuinka koko perheelle riittää mieluista tekemistä samalla viikolla, samasta paikasta, jopa samojen lajien parissa, mutta kuitenkin kaikkia sopivasti haastaen. Tänä vuonna keskityimme kehittämään ”Bike Fest for Kids – konseptia”, joka tarjoili lapsille erilaista pyöräilyaiheista tekemistä. Lasten suosikki oli ehdottomasti pump track -kisat.  Selkeästi tämä on esimerkiksi monen endurokuskin kesälomaviikko, jossa on mukana koko perhe; alkuviikosta keskitytään lasten aktiviteetteihin ja loppuviikosta vähintäänkin toinen aikuisista kisailee kavereiden kanssa SM-pisteistä, sanoo Satu Pesonen, Visit Levin toimitusjohtaja.

Levi Bike & Outdoor Fest järjestetään ensi vuonna 15.-22.7.2023.