Tarinat ja uutiset Leviltä
levimarket dsc 1770

Levi-Marketista löytyy kaikkea – ja ennakoinnin mestarit

Monen matkalaisen loma alkaa K-Supermarket Levistä, tuttavallisemmin Levi-Marketista. Kauppiasperheen Riikka Syväjärvi kertoo, miten kauppa onnistuu palvelemaan kaikkia kansalaisuuksia kaikkina sesonkeina. Se ei olekaan pieni operaatio.

Levi-Marketista löytyy kaikkea – ja ennakoinnin mestarit

Monen matkalaisen loma alkaa K-Supermarket Levistä, tuttavallisemmin Levi-Marketista. Kauppiasperheen Riikka Syväjärvi kertoo, miten kauppa onnistuu palvelemaan kaikkia kansalaisuuksia kaikkina sesonkeina. Se ei olekaan pieni operaatio.

”Meidän toimintamme kulmakiviä ovat hymy, lämmin asiakaspalvelu ja se, että osaamme tämän Levin. Neuvomme turisteja varmasti yhtä paljon kuin matkailuneuvonta: ohjaamme vaikka majapaikalle ja etsimme palveluita. Talvella voi olla ruuhkaista, mutta käytävätkin levenevät, kun saa hyvän asiakaskokemuksen.

Tiedämme, missä vaiheessa vuotta on millaisia asiakkaita, millaisia tuotteita he haluavat ja millä volyymilla niitä tarjoamme. Teemme tosi paljon enemmän ennakointia kuin normaalissa ruokakaupassa, suunnittelemme sesonkien mukaan puoli vuotta etukäteen. Tänne tulevien ihmisten ei tarvitse huolehtia, löytyykö kaikkea – se on meidän hommaamme.

Meillä on Keskon tukun lisäksi satoja eri tavarantoimittajia. Jouluna meiltä löytyy yleensä kaikkea tonttulakista kaviaariin, tolkuttomat määrät lohta ja kaikki suomalaisten, venäläisten ja brittien jouluherkut.

Ruskaretkiaikaan hankimme termospulloja, makkaratikkuja, sateenvarjoja ja kertakäyttösadetakkeja. Levi Outdoor Festin aikaan meillä on juomareppuja, energiageelejä ja kaiken maailman proteiineja.

Paljon on myös varastossa tavaraa, joka ei mahdu hyllyyn. Kannattaa aina kysyä, se saattaa oikeasti löytyä.”

levimarket hylly

Näin kauppa muuttuu asiakkaiden mukaan

”Kuulun kauppiasperheeseen. Mieheni äiti on vielä virallinen kauppias, mutta hiljalleen kauppa siirtyy meidän ja mieheni veljen vetovastuulle. Porukassa tätä teemme, ja aika intohimolla.

Kauppa on aina kasvanut ja muuttunut Levin mukana. Nyt lähdimme Suomen ensimmäisenä ruokakauppana mukaan cab app -palveluun, jossa paikalliset taksiyrittäjät toimittavat tavarat perille, jos asiakas niin toivoo.

Meidän erikoisuutemme on myös palvelutiski Herkkutori, josta saa tuoreet kalat, lihat, salaatit ja grillituotteet. Kun korona oli pahimmillaan ja ravintolat kiinni, mietimme, että onhan meillä täällä uuni. Vietimme sitten kuutena viikonloppuna pitsaviikonlopun ja myimme tuhannen pitsaa tyhjälle kylälle.

Täällä ei ole kahta samanlaista päivää. Normaalisesonkina meillä on aamusta iltaan paljon asiakkaita, mutta kun astun ovesta ulos, saan heti rauhan. Levillä voi harrastaa mitä vain, ja tämä ympäristö ja yhteishenki tekee sen, että täällä on mukava olla ja elää.

Levillä on koko kylän yhteinen asia, että täällä vierailevat ihmiset haluavat palata tänne uudestaan. Meille palautetta ja toiveita voi laittaa kaupan nettisivuille, Facebookiin, Instagramiin tai kertoa hyllyjen välissä. Todella mielellämme toteutamme toiveita.”

levimarket tuote