Tarinat ja uutiset Leviltä
Päivi Hiukka 2

Leviläiset

Levillä kohtaat toinen toistaan värikkäämpiä henkilöitä, joita yhdistää rakkaus kotitunturiin ja vilpitön ilo kohdata matkailijat. 

Tunturi kipinöi leviläisten sisimmässä niin kirkkaasti, että he ovat päättäneet jäädä. Moni on tullut alunperin yhdeksi kaudeksi, joka onkin venynyt jo useammaksi. Monet ovatkin perustaneet kokovuotisen kodin Leville, ja rakentaneet elämänsä tunturiympäristöön. Toiset ovat kasvaneet paikkakunnalla ja viettäneet koko elämänsä kotiseudulla, joka yhä edelleen saa aikaan onnen läikähdyksiä rinnassa. 

Elämä Levillä on lähellä luontoa ja ihmisiä. Työ tarkoittaa usein yrittäjyyttä ja tarjolla on myös erikoisempia työtehtäviä. Levin ainutlaatuiset puitteet antavat kaikelle työlle erityisen sävyn.

“Ihanaa, että me Levillä tuetaan toisiamme ja vietetään aikaa yhdessä, eikä vain tehdä töitä yhdessä. Ollaan niinkuin suuri Levi-perhe. Levi on rakas, mutta se ei ole pelkästään Levi, vaan kaikki nämä ihmiset. Me ihmiset tehdään tästä hieno paikka. Kaikki tykätään Levistä ja puhalletaan yhteen hiileen. Siitä syntyy lämmin henki.” Ylistää hevos-ja huskytilayrittäjä Päivi Hiukka

hannu mäkitalo

Hannu Mäkitalo, rinnepäällikkö, Levi Ski Resort

“Vanhemmat ovat täältä Sirkan kylältä ja Kittilässä olen kasvanut. Työelämäni olen tehnyt saapi sanoa Levi Ski Resortissa. Olen nähnyt Levin kehityksen melkein nollasta siihen, mitä se nyt on. Mie tykkään täällä tunturissa käyä ja kattella. Tunturikivikot ja maaruska harmajan kivikon rinnalla ovat mykistäviä. Olen katsonut niitä sen 40 vuotta ja edelleen ne ovat niin kauniit.”

Satu Poikolainen

Satu Poikolainen - mökkihuolintayrittäjä

Levillä toimii yli 30 mökkihuolintayrittäjää, jotka pitävät huolen vieraidemme viihtyvyydestä. He huoltavat mökkejä, hoitavat siivouksen ja pienet remontointityöt, huolehtivat siitä että asiakkailla on hyvä tulla mökkiin ja mökistä tai lomahuoneistosta löytyy kaikki tarpeellinen. Mökkihuolinta myös vastaa avainten toimittamisesta asiakkaalle ja auttaa lomaan liittyvissä pikku pulmissa parhaan kykynsä mukaan.

Huolintayrittäjät ovat asiakaspalvelun ammattilaisia ja toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi Leville lomailemaan.

Pitkän linjan mökkihuolintayrittäjä, Satu Poikolainen, Satu's Magic Touchista kertoi meille hieman työfilosofiastaan. “Mie nyt olen aika tarkka, niin oletan asiakkaittenkin odottavan, että kaikki on niinkuin pitää. Että on hyvä mieli tulla. Mökissä pitää olla kaikki hyvin, että loma alkaa hyvin.”

Päivi Hiukka

Päivi Hiukka, hevos- ja rekikoiratilayrittäjä

Parasta työssäni on se, että saan asiakkaat kokemaan sen saman luontoelämyksen, mistä itsekin nautin eläinten kanssa siten, että heillä on kiireetön olo.”

“Asiakaspalvelu on eläintenhoidon ohella tärkein työtehtävistäni. Haluan mennä asiakkaan saappaisiin ja vastata hänen tunteeseensa ja tarpeeseensa. - Se voi joskus olla vain sitä, että pysähdymme yhdessä katsomaan ruskaa. Tai se voi olla että ratsastetaan koko viikko.”

“Levi merkitsee mulle hyvää elämää ja hyvää oloa, onnellisuutta. Luonto on lähellä ja se on meille itsessään arvokas, siksi toimimme kestävän kehityksen mukaisesti.”, kertoo hevos- ja rekikoiratilayrittäjä Päivi Hiukka.

Jouni Laitila

Jouni Laitila - keittiöpäällikkö, King Crab House

“Parasta työssä on se, että mikään päivä ei ole samanlainen. Aamulla ei tiedä mitä päivän aikana tulee vastaan. Useimmiten hauskaa ja välillä haasteita. Se on minulle sitä ravintola-alan kiinnostavuutta.”, kertoo keittiöpäällikkö Jouni Laitila.

“Asiakaspalvelu on aina yksilöllistä. Yritetään haistella millainen fiilis porukalla on ja pyritään yllättämään positiivisesti. Pyritään saamaan asiakas olemaan lähtiessään iloisempi, kuin hän oli tullessaan.”

“Palveluiden määrältä Levi on parempi, kuin mikään muu tunturikeskus. Täällä on paljon hyvälaatuisia ravintoloita. Täällä on valinnanvaraa ja nämä hyvät ravintolat täydentävät toinen toisiaan.”

“En tiedä, että missään muualla ole tämmöistä palvelukeskittymää ja tämmöistä luontoa yhteennivottuna. Levi on sillä tavalla täysin uniikki paikka. Tää on mahtava kokonaisuus ihmisen elää.”

Urpo Kaarela

Urpo Kaarela - taksiyrittäjä

“30 vuotta mitä mieki oon taksia ajanu ja vieläpä Levin muotoisessa paikassa, niin sehän on hirmu antoisaa, kun sen vain oivaltaa oikealla tavalla. Kyllähän se on koko elämän kirjo käynyt istumassa minun taksin kyydissä.”

“Kyllä mie juttelen erittäin paljon asiakkaiden kanssa ja mie huomaan, että ihmiset tykkää siitä. Ja mulla kun on pohjaa kertoa tästä Levin ja Lapin historiasta niin kaukaa. He saavat vatsa kippurassa nauraa, kun mie kerron kaikenlaisista tapauksista, mitä tässä kylillä on vuosien aikana sattunu. Hyvä asiakassuhde tullee siitä, että on oma ittensä.”

keltanuttuinen tonttu

Keltanuttuinen tonttu, Tiina Lehtinen

“Pääasiallinen työni on olla tonttu ja teen mitä nyt tontun töihin kuuluukaan. Kesäisin puuhastelen lisäksi meidän puutarhassa. Hoidan yrttimaata ja kukkapenkkejä. Syksyllä säilön kaikki mehut, teen hillot ja marmeladit hotellimme asukkaiden nautittaviksi.” kertoo Keltainen tonttu Tiina Lehtinen. Hänen ainutlaatuinen toimenkuvansa on aidosti lähellä sydäntä:

“Työssä parasta on varmaan se, että se on vaihtelevaa ja on mukavat asiakkaat. Ja tämä ympäristö missä saa olla töissä... niin se ei tunnu edes työltä, kun tämä paikka on niin hieno.”

“Ette varmaan usko, mutta lempipaikkani Levillä on Tonttula. Vietän täällä joskus omaksi ilokseni vapaapäiviäkin. Täällä on metsää, jossa samoilla ja meidän eläimet, joiden kanssa tykkään viettää aikaa. Tää nyt vaan on mun lempipaikka.”

tomi tolsa

Tomi Tolsa, toimitusjohtaja, Levi Golf

“Golf itsessään on minusta parasta. Se on työni paras osio. Olen ollut talvet yleensä Helsingissä ja kesät Levillä. Viime talven vietin kuitenkin täällä ja kävin hiihtämässä eka kertaa 35 vuoteen. Otin semmosen parin sadan kilsan rykäsyn kevättalvella.

Onhan tää nyt Suomen paras paikka olla.”

leviläiset - elina kuurne

Elina Kuurne - vastaanottovirkailija, Break Sokos Hotel Levi

“Vastaanottovirkailijan työ on onnellistaa asiakkaat. Kirjataan sisään ja ulos, mutta siinä välissä yritetään tehdä asiakkaan reissusta mukava ja autetaan kaikessa, missä voidaan.”

“Luonto on kyllä iso osa elämää, että pääsee kalastamaan, metsästämään ja marjastamaan. Iskä joskus neuvoi, että jos ikinä on huolia ja murheita, niin mene metsään. Siellä ne unohtuu. Se on ihan totta. Metsässä rauhoittuu ja saa ajatuksia kasaan. Se on myös sellainen terapiasessio.”