Levillä mittava investointiohjelma kesälle
lsr kesä

Levillä mittava investointiohjelma kesälle

Levillä on tehty pitkäjänteistä työtä ympärivuotisen matkailun kehittämiseen jo vuosia. Tulevana kesänä Levi Ski Resort investoi 1,5 miljoonaa euroa kesäpalveluiden ja rinnealueiden kehittämiseen. Hiihtokeskus haluaa tarjota asiakkailleen monipuolisia palveluita ja elämyksiä Tunturi-Lapin upeissa maisemissa.

- Levi on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, mutta tavoitteenamme on kehittää kesäpalveluitamme entisestään ja olla Pohjois-Euroopan kiinnostavin, ympärivuotinen aktiviteetti- ja elämyskeskus. Ympärivuotisen matkailun kehittäminen on tärkeää myös alueen elinvoimaisuudelle, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Kesäpalveluiden jatkuva kehittäminen Levillä tärkeää

Levin kesäpalvelut tarjoavat jo monenlaista tekemistä, ja tänä kesänä Levillä investoidaan ja kehitetään muun muassa pyöräilyä sekä Activity Parkin alueen ulkoilma-aktiviteetteja.

Pyöräilyn osalta Levi Bike Parkiin rakentuu tänä kesä uusi Village Trail, jonka tavoitteena on olla Suomen pisin hissillä lähestyttävä pyöräreitti. Nykyisten reittien perusparannusta jatketaan myös tänä kesänä, lisäksi Levi Bike Parkiin on suunnitteilla myös harjoitusalue, jossa perheen pienimmätkin pääsevät helposti ja turvallisesti mukaan pyöräilyn saloihin. Myös Levitunturin ympäri kiertävää pyöräreittiä kunnostetaan tänä kesänä. Levi Ski Resort on panostanut merkittävästi myös pyöräkalustoon, ja vuokraamoista löytyykin jo 200 pyörän valikoima, niin maastopyöriä, fatbikeja, kuin enduro- ja alamäkipyöriäkin. Sähköavusteisia pyöriä valikoimista löytyy 50.

Tulevana kesänä Levillä kehitetään myös Activity Parkin elämyksiä. Uutuutena Levi Activity Parkiin avautuu kesällä kaksi Pickle Ball -kenttää sekä kartingrata. Levi Activity Parkin alueelta löytyy jo nyt monipuolinen tarjonta aktiviteetteja: seikkailupuisto vaijeriliukuineen, North-trampoliinipuisto, pumptrack-rata, skeittiparkki, tenniskenttä, lasten liikenne- ja leikkipuisto sekä minigolf- ja frisbeegolf-ratoja.

- Olemme viime vuosina pyrkineet aktiivisesti kehittämään Levi Activity Parkin alueen palveluita asiakkaiden toiveiden mukaan ja uudet palvelut ovat erittäin hyvä lisä alueen kattavaan valikoimaan. Viime vuonna alueelle uutuutena avautuivat North-trampoliinipuisto sekä pumptrack-rata ja olemme saaneet niistä paljon positiivista palautetta. Toivon mukaan myös tämän kesän uudistukset otetaan innolla vastaan, kommentoi Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Panostukset tulevalla laskettelukaudella

Uusi, marraskuussa 2019 avattu, Levi West -tuolihissi ja sen rinteiden suosio kasvoi kuluneella laskettelukaudella reilusti, jopa ennakoitua enemmän. Levi Westin rinnealueiden kehittäminen jatkuu myös tulevalle kaudelle, sillä kesän aikana Levi Ski Resort investoi alueen lumetusjärjestelmiin sekä valaistukseen. Investointien myötä Levi West -alueen lumetettu rinnekapasiteetti kaksinkertaistuu. Levi West -hissin ala-asemalle rakentuu myöhemmässä vaiheessa myös majoitusta, ravintolapalveluita sekä muita hiihtokeskusta palvelevia toimintoja.

Myös Levin eturinteillä panostetaan ja lisätään lumetuskapasiteettia entisestään, lisäämällä vedensaantia ja uusimalla tykkikalustoa. Uudet lumitykit mahdollistavat resurssi- ja energiatehokkaan lumetuksen myös kauden alussa. Tulevalla kaudella Levillä investoidaan myös konekalustoon, seuraavalla laskettelukaudella Levin rinteillä tulee olemaan käytössä peräti kaksi hybridirinnekonetta.

Lumen varastointiin ja lumetukseen panostaminen mahdollistaa myös tulevan talvikauden ennätysaikaisen avauksen. Levillä laskettelukausi on tavoitteena avata jo 2.10.2020.

Kesäkausi Levillä avataan juhannusaattona 19.6.2020, jolloin avautuvat Zero Pointin palvelut: pyörävuokraamo, Brand Store ja Café Zero. Juhannusaattona 19.6. aukeaa myös Levin Matkailuneuvonta, joka tämän kesän ajan palvelee Zero Pointin tiloissa viikon jokaisena päivänä klo 10-18. Activity Parkin alueen kesäpalvelut sekä Levi Bike Park avautuvat puolestaan 3.7.2020.

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Jouni Palosaari, toimitusjohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email jouni.palosaari@levi.fi.
Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi.