Levin hiihtokeskus palkitsi Petteri Lakson yhtiön eteen tekemästä työstä palovahinkojen pienentämiseksi
lsr petteri

Levin hiihtokeskus palkitsi Petteri Lakson yhtiön eteen tekemästä työstä palovahinkojen pienentämiseksi

Levi Ski Resortin eturinteiden kupeessa sijainnut huoltorakennus tuhoutui sunnuntai-iltana 3.1.2021 alkaneessa tulipalossa. Tulipalosta aiheutui 2 miljoonan euron vahingot, mutta tulipalosta ehdittiin pelastaa rinnekoneita ja irtaimistoa 2,5 miljoonan euron edestä vapaapalokunnan, pelastuslaitoksen sekä Levi Ski Resortin henkilökunnan yhteistyöllä ja toiminnalla. Tulipalossa ei tullut henkilövahinkoja.

Ensimmäisenä palopaikalle saapui Petteri Lakso aloittaen rakennuksen pelastamisen sekä sammuttamisen. Hän on Levi Ski Resortin työntekijä ja vapaapalokunnan jäsen. Lakso pelasti myös viimeisen nosturikoneen palavan talon päädystä savusukeltamalla ensin rakennukseen sisään hakeakseen nosturikoneen avaimen. Tätä ennen pelastuslaitoksen henkilökunta oli savusukeltanut rakennukseen sisältä avainkaapin, jossa kaikkien avainten luultiin olevan. Kun avainta ei löytynyt kaapista, Lakso savusukelsi rakennukseen ja löysi avaimen lattialta, johon se oli tippunut seinältä avaimen muovipään sulamisen vuoksi.

- Petteri tuli palavasta rakennuksesta ulos ja sanoi ”tässä on nosturin avain”, ja tämän jälkeen saimme pelastettua vielä viimeisen koneen ennen kuin tulipalo nielaisi kaiken muun mukaansa, muistelee Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari paloyön tapahtumia.

Tulipalon sammutustyöt jatkuivat läpi yön ja palo saatiin sammutettua maanantaiaamuna, eikä se onneksi päässyt leviämään muihin rakennuksiin.

Levi Ski Resort muisti tänään Petteri Laksoa rahallisella tunnustuksella yhtiön eteen tekemästä työstä palovahinkojen pienentämiseksi sekä yhtiön konekaluston pelastamisesta. Jouni Palosaari luovutti Petteri Laksolle myös kehystetyn ilmakuvan paloyöstä ja kuvassa raamien sisällä on sulanut nosturikoneen avain ja alla lukee ”Kiitos Petteri”.

- Viimeistään tällaisella kriisin hetkellä näkee henkilökunnan sitoutumisen työhönsä ja työpaikkaansa. Oli liikuttavaa kokea ja nähdä paloyönä, kuinka vanha henkilökuntamme tuli omaehtoisesti paikan päälle ympäri kuntaa pelastamaan kalustoamme ja auttamaan palokuntaa, sanoo Jouni Palosaari.

Samassa tilaisuudessa Pohjola Vakuutus muisti Kittilän VPK:ta 10.000 euron lahjoituksella Levi Ski Resortin huoltohallin palon torjunnasta ja kaluston pelastamisesta tulelta.

lsr petteri
lsr petteri
lsr petteri
lsr pohjola kittilan vpk