Mielessä ensimmäinen reissu Leville?
hiihtolomat

Mielessä ensimmäinen reissu Leville?

Levi on yksi Suomen suosituimmista talvikohteista ja se tarjoaa monia erilaisia talvisia elämyksiä. Tässä on parhaat vinkkimme, joiden avulla voit varata unelmiesi loman. Hyvin suunniteltu loma auttaa sinua nauttimaan ja rentoutumaan loman aikana.

1. Varaa matkasi ajoissa ja hyödynnä halvemmat hinnat

Levi on suosittu matkakohde ja jos aiot lomailla kiireisimpinä aikoina (joulukuu ja hiihtolomat), on hyvä varata matka ajoissa. Varaamalla matkasi riittävän ajoissa ennakkoon varmistat, että sinulla on mahdollisuus valita juuri sinulle sopiva majoitusvaihtoehto sekä varata haluamasi aktiviteetit ja palvelut.

Hiihtolomat varataan usein jo syys-marraskuussa. Joulun ja uuden vuoden majoitus kannattaa varata elo-syyskuussa. Tammi-, huhti- ja toukokuu ovat edullisempia kuukausia lomailla kuin esimerkiksi joulukuu. Toisaalta kesällä pääset tutustumaan Leviin ensimmäistä kertaa talvea edullisemmin.

2. Mietitkö, mitä kaikkea voit tehdä Levillä?

Levillä on monia erilaisia aktiviteetteja, joita voi tehdä talvella. Suosituimmat aktiviteetit talvella ovat laskettelu ja hiihto, joita voit harrastaa lokakuun alusta aina toukokuulle, äitienpäivään saakka.

Jos haluat kokea jotain erilaista, voit kokeilla ratsastamista, poroajelua, moottorikelkkailua tai mennä pilkille. Jos haluat nauttia Lapin upeista lumisista maisemista ja luonnosta, voi myös suunnata talvikävely- tai talvipyöräilyreiteille tai lumikenkäilemään. Jos esimerkiksi haluat tutustua Lapin kulttuuriin ja historiaan, voi käydä esimerkiksi Samilandissa, aivan Levin kylän tuntumassa. Jos haluat rentoutua, voit suunnata Levin kylpylään, jossa voit nauttia lukuisista lämpimistä altaista sisällä ja ulkona sekä rentoutua saunassa. 

3. Hyödynnä Levin monipuoliset palvelut

Levin kylässä on kaikki loman aikana tarvitsemasi palvelut. Ruokakaupat, apteekki, lääkäripalvelut, vaatekaupat, vuokraamot, kuntosali, elokuvateatteri, kampaamopalvelut, Alko, autokorjaamo ja huoltoasemat. Laaja valikoima baareja ja ravintoloita sekä kylpylä – täydellinen rentoutumiseen raittiissa ilmassa vietetyn päivän jälkeen, joka on muuten maailman puhtainta ilmaa asutulla alueella.

Voit tarkistaa aukioloajat täältä.

4. Huomioi vierailullasi talvinen sää

Sää voi olla hyvin vaihteleva talvisinkin ja lämpötilat voi vaihdella nollasta jopa alle -30 asteeseen. Lukemia ei kannata kuitenkaan säikähtää, sillä Lapin kuiva pakkanen ei välttämättä tunnu niin kylmältä, kuin luvut antaa ymmärtää. Lämpötilaerot tunturissa voivat siis olla suuria, jopa kymmeniä asteita. Esimerkiksi Levin kylässä voi olla yli kymmenen astetta kylmentää, kuin korkeammalla tunturissa. Suurta lämpötilaeroa selittää inversio eli lämpötilan nousee ylöspäin mentäessä.

On suositeltavaa pukeutua kerroksittain ja valita vaatteet, jotka ovat lämpöisiä ja hengittäviä. Myös sään seuraaminen on tärkeää, jotta voit varautua mahdollisiin säämuutoksiin.

On myös hyvä huomioida, että kaamosaikaan joulukuussa valoa on vain noin klo 10-14. Otsalamppu on tällöin suositeltava varuste katu- tai latuvalojen ulkopuolella liikuttaessa.