Perheen kanssa Levin kesässä | Levi
levi-adventure-park-11

Perheen kanssa Levin kesässä

Huoletonta ja hauskaa lomailua Levin kesässä. Tekeminen tunturissa ei lopu kesken ja kylän kaikki palvelut ovat lähelläsi.

Perheen kanssa Levin kesässä

Levillä pääsette koko perheen voimin kokemaan arktisen pohjoisen kesän taikaa ja tunnelmaa. Lapin luonnossa tapahtuvat omatoimiset ja ohjatut aktiviteetit tarjoavat ihania elämyksiä, joita muistellaan pitkään.  
 
Listasimme sinulle tähän alle muutamia ideoita, jotka sopivat perheille ja eri ikäisille lapsille. Levin Matkailuneuvonta (+ 358 16 639 3378, Myllyjoentie 2, 99130 Levi, info@visitlevi.fi) auttaa sinua mielellään löytämään teille sopivan majoituksen, ja antaa kesän aktiviteeteistä sekä palveluiden aukioloajoista lisätietoa. 

LASTEN SUOSIKKIAKTIVITEETTEJÄ LEVILLÄ 
 
Könkään kylässä, alle 10 kilometrin päässä Leviltä, löytyy pieni Könkään koski, jossa yli 10 -vuotiaat lapset pääsevät testaamaan rohkeuttaan laskemalla koskessa auton sisärenkaalla! Opas on matkassa mukana koko koskenlaskun ajan. 

Lähtekää koko perheen kanssa viettämään mukavaa päivää Tonttulan Elämyskylään, Könkäällä. Saapuessanne Tonttu toivottaa vieraat tervetulleiksi ja antaa salaisen kartan, jonka opastuksella kuljette läpi maagisen elämysmetsän. Lapin elävä satu voi alkaa! 

Mikä olisikaan parempaa kuin kalastaminen kauniissa järvimaisemissa! Kalastuslupia saa ostettua monesta eri paikkaa Levillä, mutta jos omat vieheet jäivät kotiin, ei huolta! Lähde esimerkiksi koko perheen opastetulla kalastusretkelle Kivijärvelle.  

nainen kalastaa laiturilta

Jos koirat ovat lähellä perheenne sydäntä, käykää rapsuttelemassa iloisia huskeja, jotka ottavat vastaan rapsuttelijoita ympäri vuoden. Ohjatut kesän ja syksyn koko perheen retket löydät tästä. 

Arktisen auringon alla ja tuntureiden ympäröimänä elämykset Activity Parkissa Gondoli 2000-hissin luona takaavat hauskoja päiviä ikään katsomatta.  
 
Activity Parkista löydät: 

Bike Park 
Seikkailupuisto 
Liikennepuisto 
Peliareena jalkapalloon, koripalloon ja sählyyn 
Trampoliinipuisto 
Pump track-rata  
Skeittiparkki 
Minigolf-rata 
Tenniskenttä
Padelkenttä 
 
Koko perheen ikimuistoinen kesäkelkkakokemus löytyy Eturinteiltä. Levin tunturissa kulkevat frisbeegolfväylät ovat vapaasti käytössäsi ympäri vuorokauden ja B1-väylä sopii hyvin perheille. 
 
Express- ja Gondoli2000-näköalahissit kuljettavat myös lumettomana aikana upeisiin Levin maisemiin. Hissit sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Alle 6-vuotiaat matkustavat hisseissä veloituksetta aikuisen seurassa. Huipulla sijaitsee alle kilometrin pituinen Huippupolku, joka on helppokulkuinen ja maiseman ihailuun pääsee niin pyörätuolilla liikkuvat kuin lapsiperheet lastenvaunujen kanssa. 

visit levi kesa

Huippupolun varrella on myös tulipaikka, jossa pääsee paistamaan vaikka makkarat. Toinen tulipaikka löytyy Huippupolusta hieman alempana, Westin tuolihissin linjalla, Huipunkota. Activity Parkissa on myös grillikatos/kota, jotka ovat Activity Parkin aukiolojen mukaan käytössä. 

Kannattaa myös lähteä Korkeaniemen laavulle tulistelemaan. Kohteeseen on hyvä ja helppo päästä myös pienten lasten kanssa, kun keskustasta matkaa tulee noin kilometri hyväkuntoista hiekkatietä pitkin. 
 
Hauska vierailukohde lasten kanssa on myös Ruoppaköngäs. Paikka sijaitsee noin 22 km Sirkasta Muonioon päin. Muoniontieltä vasemmalle puolelle jää parkkipaikka (kyltissä lukee Ruoppaköngäs), paikka sijaitsee 200 metrin päässä tiestä. Polku on osin kivikkoinen ja juurakkoinen, mutta hyvin lyhyt (200m) ja perillä odottaa kallioita, tunturilampi ja vesiputous.