Riitta-Liisa Roponen Ruskamaratonin polkujuoksun voittoon
Riitta-Liisa Roponen Ruskamaraton

Riitta-Liisa Roponen Ruskamaratonin polkujuoksun voittoon

Riitta-Liisa Roponen kruunasi Ruskamaratonin 40-vuotisjuhlat toisella peräkkäisellä voitollaan.

Riitta-Liisa Roponen, entinen hiihtotähti, on jälleen osoittanut huippu-urheilijan monipuolisuuttaan voittamalla Levin Ruskamaratonin 16 km polkujuoksun jo toisen kerran peräkkäin. Ruskamaraton-tapahtuma vietti 40-vuotisjuhlaansa aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Vuoden takainen polkujuoksun voitto ei ollut mikään ohimenevä saavutus, sillä Roponen palasi tänä vuonna Levin maisemiin puolustamaan voittoaan - ja teki sen tyylillä. Hän ei ainoastaan voittanut kisaa, vaan paransi myös omaa ennätystään merkittävästi. Tänä vuonna hän juoksi 16 km reitin lähes minuutin nopeammin kuin edellisenä vuonna. Riitta-Liisa Roponen, edustaen Ritun hiihtovalmennusta, voitti kisan ajalla 1:08:38.

- Juoksu tuntui kyllä tosi raskaalta ja reitti oli märempi mitä viime vuonna. En katsonut kelloa yhtään matkalla ja kun maalissa kuulin ajan, olin siitä hämmentynyt. Tosi kova suoritus. Nyt voin hyvillä mielin lähteä sparraamaan Krista Pärmäkoskea Amerikkaan. Minulla on kiireinen syksy, sillä lähden huomenna kotiin ja maanantaina sitten reissuun. Ja kun Jenkeistä pääsen kotiin, pesen pyykit ja tulen takaisin Leville hiihtämään säilölumiladulle, kertoo Riitta-Liisa Roponen. 

Riitta-Liisa Roponen erottui selvästi muusta joukosta ylivoimaisella voitollaan, jättäen toiseksi tulleen Maija Kaisanlahden yli kahdeksan minuutin päähän. Maija Kaisanlahti Sallan Karhuista saavutti toisen sijan ajalla 1:16:57. Vilma Kanerva Ounasvaaran hiihtoseurasta tuli kolmanneksi ajalla 1:20:37.

Miesten 16 km polkujuoksussa norjalainen Piera Tobiassen nappasi voiton ajalla 1:00:01. Toiseksi sijoittui Jyri Uusitalo ajalla 1:03:03, ja kolmanneksi tuli Joni Seppä ajalla 1:08:21.

Markus Vuorela Ruskamaraton

Markus Vuorela dominoi puolimaratonia

Jämin Jännettä edustava kilpahiihtäjä Markus Vuorela juoksi puolimaratonin ylivoimaiseen voittoon ajalla 1:15:08. Vuorelan vauhti oli liikaa muille kilpailijoille, ja hän jätti toiseksi sijoittuneen Aki Seipäjärven yli yhdeksän minuutin päähän. Seipäjärvi saapui maaliin ajassa 1:24:42. Kolmanneksi sijoittui Teppo Ronkainen ajalla 1:25:17.

Rovaniemeläinen Partanen ja Norjan Hjelløkken hallitsevat maratonmatkat

Miesten maratonilla nähtiin tiukkaa taistelua. Rovaniemeläinen Hannu Partanen, sarjassa M50, oli vahvin ja ylitti maalilinjan ajassa 3:20:06. Jarno Kinnunen taisteli itsensä toiseksi ajalla 3:31:50, ja kolmanneksi juoksi Pekka Lehtilahti, myös M50-sarjasta, ajalla 3:36:02. Norjalainen Kaisa Hjelløkken hallitsi naisten maratonilla, juosten voittoon ajalla 3:22:23. Toiseksi sijoittui Pauliina Vierinen, joka juoksi maaliin ajassa 3:37:23. Kolmannen sijan nappasi Pia Pohjola ajalla 3:43:49.

Ruskamaratonin kaikki tulokset: www.ruskamaraton.com
Ruskamaraton juostaan ensi vuonna 14. syyskuuta. 

Ruskamaraton