Tarinat ja uutiset Leviltä
lapsi-katsoo-rinnetta

Tanjan perheen talvipäivän touhut Levillä

Suomea ja Levin maailmancupin osakilpailua maailmalle pujotellut Tanja Poutiainen-Rinne viettää nykyisinkin paljon aikaa Levin rinteissä, ja koko perheelle sopivien aktiviteettien parissa.

Tanjan perheen talvipäivän touhut Levillä

Tiedättekös mikä on minun lempirinne Levillä? Jep, luonnollisesti tulisi mieleen Levi Black, jossa saavutin ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton 2004 pujottelussa. Siitä ja huippu-urheilu-urastani on kuitenkin jo aikaa, ja nykyään nautin perheen kanssa myös muista rinteistä.

Tämän hetken ykkösrinne on mikäpä muu kuin ”Tanjan rinne” South Pointissa (8.4). Ei ole sattumaa, että urani jälkeen nimen omaa perheille sopiva rinne nimettiin Tanjan rinteeksi. Haluan itsekin viestittää alppihiihdon ja laskettelun olevan koko perheen harrastus ja South Pointista on helppo kaiken ikäisten aloittaa tai viihtyä pidempään. Pian viisivuotiaiden kaksosten kanssa South Point tarjoaa meille touhuamista useaksi tunniksi. Leppoisat rinteet, mukava tuolihissi ja South Pointin alaosan Leevilandia sekä kohti suoraan rinteisiin paistava ihana kevätaurinko antavat mahtavat puitteet koko perheen ulkoilulle.

South Pointin Junior Park on meidän lasten uusin suosikki. Hyppyreitä ja kumpuja löytyy joka lähtöön, ja sehän pieniä kiehtoo. Onneksi vauhti Siljalla ja Samuelilla on vielä maltillinen ja hyppyrit lähinnä ylitetään ilman hyppyä. Monipuolinen laskeminen kehittää parhaiten tasapainoa ja suksien hallintaa.

lapsi laskee southin parkissa

Levillä mahtavaa on myös se, että monipuolista tekemistä riittää rinteiden ulkopuolellakin. Meillä päivä usein alkaa juuri laskettelulla rinteiden avauduttua. Päivällä tehdään jotain muuta ulkoaktiviteettia. Yksi suosikki on hypätä kengät jalassa Levi Blackin (ja siis koko tunturin) huipulle vievään gondoliin ja piipahtaa kuumalla kaakaolla Palovartijan majalla. Majan ympäristössä on tilaa myös touhuta lumessa ja keksiä lasten kanssa vaikkapa lumimajaleikkejä – samalla saa itse ihailla upeita maisemia, jotka huipulta avautuvat.

Maastohiihtämään meidän lapset saa, jos ottaa lämpimät mehut, juustoleivät, muumikeksit ja porkkanatikut evääksi. Jopa keskitalven pimenevinä iltapäivinä ollaan päästy ladulle ja nautittu hetken hiihtämisen jälkeen retken kruunaavista eväistä. Kevättalven auringossa hiihtoretket suunnataan usein Immeljärvelle ja saattaapa mukana olla pilkkivehkeetkin. Joskus ovat madot saattaneet unohtua matkasta, mutta eipä se ole lasten iloa pilannut – pilkkireiän tekeminen ja loskan luominen reiästä saattaa olla hauskempaa kuin itse pilkkiminen.

Eräs aina toimiva ulkoilu lasten kanssa on helposti toteutettavissa: Iltapäivän päätteeksi lähdetään mökin ympäristöä tutkimaan. Mukaan pikkulapiot ja liukurit. Joskus päädytään kaivamaan lumikuoppia, jotka muotoutuvat jos vaikka minkälaisiksi avaruusaluksiksi tai piilopaikoiksi. Toisinaan kiivetään jokaiselle lähistön lumikasalle laskemaan liukurilla. Hauskoja nauruja syntyy myös mökin pihassa, kun minä tai mieheni kolataan lapset kyytiin ja pukataan heidät lumikasan päältä alas.

Illan kruunaa saunominen ja saunasta ”nakupellenä” juoksu hangessa. Ei tarvitse unta sen jälkeen houkutella.

Aurinkoista kevättä kaikille – nautitaan ulkoilusta!

Tanja Poutiainen-Rinne

Tutustu Levin aktiviteetteihinVaraa Majoitus Leviltä