Tuo koirakaverisi nauttimaan Levin luonnosta
koiran kanssa tunturissa ruska

Tuo koirakaverisi nauttimaan Levin luonnosta

Tuo koirakaverisi nauttimaan Levin luonnosta

Monen koiranomistajan lomakokemus olisi entistä rentouttavampi, jos ei tarvitsisi huolehtia kotiin jääneestä lemmikistä. Miksi et siis ottaisi lemmikkiä mukaan lomalle Leville? Kokosimme vinkkejä koiran kanssa Levillä lomaileville.

KOIRAN KANSSA LEVILLÄ

Levillä lomailusta voi nauttia myös ihmisen paras ystävä. Tiesitkö, että levi.fi sivustolta löytyy 165 koirat sallivaa lomahuoneistoa? Myös jokaisesta hotellista löytyy lemmikkihuoneita, yhteensä lähes 100 kappaletta. Muistathan tiedustella lemmikkikohdetta heti varauksen yhteydessä!

Koirat ovat Levillä tervetulleita kaikille patikointi – ja kävelyreiteille ja koiran saa ottaa myös Gondolihissiin. Myös alueen kodat ja laavut ovat koiraystävällisiä. Huomaathan, että koiran tulee olla kytkettynä ulkoillessanne patikointireiteillä.

Koirapuisto Levillä

Levin alueen koirapuisto avattiin elokuussa 2020 ja se sijaitsee Muuntotiellä, joka kääntyy Levin ympärystietä läheltä Rakkavaaran risteystä. Puisto on luonnontilaista metsämaata ja kooltaan se on noin 3000 neliön kokoinen alue.
Puiston edessä on parkkipaikka 2-3 autolle, ja puiston portin vieressä on roska-astia koiran jätöksille.
Koirapuisto on tarkoitettu kaikille koirille, jokainen koiranomistaja vastaa koirastaan ja sen toiminnasta koirapuistossa. Koira tulee aina olla valvotusti koirapuistossa, ja koirapuistoon tultaessa koiran tulee olla terve ja sen rokotukset kunnossa.
Koirapuiston kunnossapidosta vastaa Kittilän kunnan tekninen toimi.

Kittilän kirkonkylän koirapuisto

Kirkonkylän koirapuisto sijaitsee osoitteessa Tuomarintie 3. Puiston pinta-ala on noin 700 neliötä ja se on metsämaata. Puiston yhteyteen on valmisteilla pysäköintialue kolmelle autolle. Puiston varusteina on roska-astia koiran jätöksille, pussiautomaatti ja penkki.

Hiihtäminen koiran kanssa

Hiihtolatuja koiran kanssa hiihtäville Levillä on 35,5 kilometriä, sekä perinteisellä että luistelutyylillä. Varmistathan kuitenkin, että koirasi ei tallo perinteisen uraa.

Otathan koiran kanssa liikkuessasi huomioon myös muut liikkujat ja eläimet, ja pidät koirasi kytkettynä.
Myös koiran jätökset tulee kerätä. Keskustan alueelta ja kävelyteiden varsilta löytyy roska-astioita joihin pussin voi jättää.

Kylmän ja nälän yllättäessä karvakaverin kanssa voi poiketa lämmittelemään ja nauttimaan kupin kuumaa vaikka Pannukakkutaloon, Cafe&Bar Kotaan, Cafe Zeroon tai Kafétiin! Pizzanhimon yllättäessä koiran kanssa pääsee nauttimaan pizzasta Classic Pizzaan. Koirien omaa olutta mahdollisuus maistella Pub Hölmölässä ja King Crab Housen baarin puolella pääsee ruokailemaan myös lemmikin kanssa. Koirahiihtolatujen varrella koira-asiakkaat ovat tervetulleita Tonttulan latukahvilaan.

koirahiihto helmikuu

KOIRAT SALLIVAT RAVINTOLAT JA KAHVILAT LEVILLÄ

Lapland Hotel Sirkantähti aula
Hotelli K5 aula
Break Sokos Hotel Levi aula
Kafét
Classic Pizza (Levi Hotel)
Pannukakkutalo
Hölmölä
Tonttulan kahvila
Ämmilän ulkoterassi
Rock Cafe Wanha Poro ulkoterassi
King Crab House
Cafe Zero
Cafe & Bar Kota
Bar Alakerta

LEMMIKIN RUOKA JA TARVIKKEET

Alueen supermarketeista löytyy valikoimista koiranruokaa ja tarvikkeita.

ELÄINLÄÄKÄRI KITTILÄSSÄ

Joskus karvakuonolle sattuu tapaturma tai se sairastuu äkillisesti ja kaivataan lääkärin apua.
Kunnan eläinlääkärin praktiikkatilat sijaitsevat osoitteessa Sairaalantie 2 D, 99100 Kittilä. Tilat sijaitsevat terveyskeskuksen alueella. Ajanvaraukset otetaan vastaan arkisin 8.00 – 9.30 välisenä aikana, puhelin 0400 393 503.

Päivystävä eläinlääkäri

Enontekiön, Kittilän, Muonion ja Sodankylän kuntien yhteinen eläinlääkäripäivystys toimii yhtenä päivystysalueena sekä arkisin että viikonloppuisin. Päivystävä eläinlääkäri tavoitettavissa numerosta 020 692 699 arkisin klo 16.00 - 8.00, viikonloppuisin perjantaista klo 16.00 - maanantaihin klo 8.00

Päivystysnumeroon ei voi lähettää tekstiviestiä.
Lisätietoa eläinlääkinnästä Kittilässä

Kadonneet ja löytyneet lemmikit

Joskus koira päättää lähteä tutustumaan Levin luontoon omin päin ja silloin omistajan hätä on tietysti suuri. Kittilän alueella toimii löytöeläin koti, jonne ilmoitus kadonneesta tai löytyneestä kaverista kannattaa tehdä välittömästi.

Löytyneet lemmikit

Ilmoita löytyneestä eläimestä puhelimitse Kittilän löytöeläinkotiin, puh 040 413 9248 (ma-su klo 8-18). Ensisijaisesti löydetty lemmikki tulisi olla talteenotettuna kun soitat löytöeläinpalveluun. Voit myös ilmoittaa havainnostasi irrallaan olevasta eläimestä. Yöaikaan yhteydenotot vain kiireellisissä tapauksissa. Mikäli puheluun ei soittohetkelläsi vastata, lähetä tekstiviesti numeroon 040 413 9248 ja kerro viestissäsi missä olet, minkälaisen kaverin olet löytänyt ja jätä omat yhteystietosi.

Kadonneet lemmikit

Voit ilmoittaa kadonneesta lemmikistä puhelimitse puh. 040 413 9248 (klo 8-18). Muina aikoina ja tarkempien tietojen antamiseksi voit jättää ilmoituksen sähköpostitse info(at)polarlightstours.fi tai tekstiviestillä puhelinnumeroon 040 413 9248.

Liitä mukaan seuraavat tiedot:

  • mikä lemmikkieläin on kateissa (rotu/kuvaile ulkonäkö, väri, sukupuoli, koko, onko tunnistusmerkitty, onko panta)

  • lemmikin katoamispaikka ja osoite

  • katoamispäivä ja -aika

  • kuva / kuvia

  • omistajan yhteystiedot (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite)

HALUAAKO KOIRASI LEVILLE LOMALLE? Näin helppoa se on

  • Nappaa koirat salliva majoitus levi.fi tai levi@visitlevi.fi

  • Karvakaverille hihna, oma peti ja ruokakupit mukaan

  • Nauti Levin lumoavasta luonnosta parhaan kaverisi kanssa hiihtäen tai patikoiden!

Tutustu Levin palveluihin