Unelmaloma maailman onnellisimmassa maassa
Maailman onnellisin maa Hero-kuva

Unelmaloma maailman onnellisimmassa maassa

Millaisista asioista suomalainen onnellisuus on tehty? Miten voit itse kokea sen? Tule Leville ja vietä onnellisuuden täyteinen unelmaloma näillä viidellä vinkillä!

Suomi on maailman onnellisin maa. On aika pakata laukut ja kokea ainutlaatuinen loma Suomessa, maailman onnellisimmassa maassa. Suomi ja erityisesti mahtavista maisemista ja upeasta luonnosta tunnettu Lappi, tarjoaa sinulle mahdollisuuden paeta arjen kiireitä ja uppoutua onnellisuuden täyttämään seikkailuun.

Mikä tekee Suomen Lapista matkailijan paratiisin?

Lapin luonto vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle metsien, järvien ja tunturien sydämeen. Oletko koskaan unelmoinut yöpyväsi lasi-iglussa revontulten alla tai kokevasi keskiyön auringon taikaa? Levillä, nämä unelmat voivat toteutua. Suomalainen onnellisuus muodostuu monista tekijöistä, joista luonto on yksi keskeinen. Hyvinvointia ja onnellisuutta tukee myös vahvasti turvallisuus, puhtaus sekä sosiaalinen tasa-arvo ja innovatiivisuus. Yhteisöllisyys, huippuluokan koulutus ja korkea elintaso luovat onnellisuudelle luonnolliset tukipilarit.

Revontulet-tähtitaivas

Suomi ei ole pelkästään turvallinen maa matkustaa, vaan on myös täynnä mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin. Haluatko kokeilla avantouintia järvessä, vierailla perinnekylissä tai hiihtää hiljaisilla lumisilla laduilla keskellä arktista luontoa? Oletko myös ehkä miettinyt, miltä tuntuisi hengittää maailman puhtainta ilmaa? Tunturi-Lapissa sekin on mahdollista, koska Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva mittausaseman mittaukset osoittavat täällä olevan yksi maailman puhtaimmista ilmanlähteistä. Suomen vesistöt, metsät sekä kaupungit ovat puhtautensa puolesta vertaansa vailla. Ja yhdessä pidämme myös huolta siitä, että puhtaus säilyy, ellei jopa kehity tulevaisuudessa. Kaikki nämä ja paljon muuta odottaa sinua Levillä. 

Myös Suomen kulttuurilla ja ystävällisillä ihmisillä on osansa "Maailman onnellisin maa"- tittelin kanssa. Ihmiset ovat valmiita auttamaan ja kertomaan vierailleen tarinoita sekä korkealaatuinen palvelukulttuuri ja vieraanvaraisuus luovat loman sujuvuutta ja nautinnollisuutta.

Tule, koe ja inspiroidu Suomen Lapista Levillä

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla osaksi tätä onnellisuuden tarinaa. Tule, koe ja inspiroidu Suomen Lapista Levillä, maailman onnellisimmasta maasta - se on lomasi, jota et tule koskaan unohtamaan!

Matkailijana Levillä onnellisen maan saloja voit lähestyä erilaisen tekemisen, mutta myös vain olemisen, pysähtymisen ja hetkestä nauttimisen kautta. Osallistu ohjatuille retkille, joissa pääset kokemaan yhteisöllisyyttä tai suunnittele oma seikkailuisi arktiseen luontoon yksin tai matkaseurueesi kanssa nauttien samalla rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta. Hae kulttuurielämyksiä alueen tapahtumista, nauti ravintolassa annos suomalaista perinneruokaa tai koe saunaelämys upeissa järvimaisemissa. Onnellisuutta voit löytää vain pysähtymällä, hengittämällä ja nauttimalla kiireettömyydestä esimerkiksi takkatulen ääressä tai tunturissa kävellessä. Mikä ikinä on itsellesi mieluisin toimintatapa rauhoittumiselle!

Joulupukinmokki_kesa

Tässä Levin lomallesi viisi vinkkiä, miten kokea suomalainen onnellisuus.

1. Sauno

Nauti perinteisestä suomalaisesta saunasta, joka on osa suomalaista kulttuuria ja hyvinvointia. Löylyjen lämpö ja rentoutuminen saunassa ovat erinomaisia tapoja purkaa stressiä ja tuntea olonsa onnelliseksi.

2. Lähde luontoon

Levillä voit uppoutua upean luonnon keskelle. Kävele metsissä, tutustu lähialueen kansallispuistoihin ja nauti järvien ja tunturien kauneudesta. Luonnonläheisyys ja rauha ovat tärkeitä onnellisuuden lähteitä Suomessa.

3. Urheile

Levillä voit harrastaa ulkoilmassa niin talvella kuin kesälläkin. Talvella hiihto, lumikenkäily tai husky-safarivierailu ovat hyviä vaihtoehtoja, kun taas kesällä vaeltamiselle ja pyöräilylle puitteet ovat ihanteelliset. Ulkona liikkuminen ja aktiivisuus ovat osa suomalaista elämäntapaa ja edistävät onnellisuutta.

4. Ole huoletta

Tutustu lappilaiseen kulttuuriin museoissa tai ruoan merkeissä ravintolassa, vierailemalla poro-safarilla tai pienissä paikalliskylissä. Suomessa voit olla rauhallisin mielin ja luottaa ihmisiin. Turvallisuus on yksi vahvoista tekijöistä suomalaisten onnellisuuden kanssa.

5. Ulkoile yöaikaan

Oli sitten kevät, kesä, syksy tai talvi, niin Levillä kannattaa ulkoilla myös yöaikaan ja nauttia luonnon ihmeistä. Koe lumoavat revontulet, jotka ovat kuin luonnon omaa ilotulitusta. Erinomaiset mahdollisuudet nähdä näitä valoilmiöitä on syksyllä iltojen pimetessä ja taas kevättalvella taivaan ollessa pimeänä aikana pilvetön. Kesällä Levillä voit viettää unohtumattomia yöttömiä öitä auringon paistaessa noin 45 vuorokautta laskematta. Mikä olisi sen taianomaisempaa kuin elää loppumatonta kesää.

Näillä vinkeillä palaat Levin lomalta kotiin taskut täynnä onnellisuutta. Seuraa meitä Instagramissa ja jaa meille halutessasi onnelliset hetkesi Leviltä. Levitetään yhdessä onnellisuutta maailmalle!