Visma Ski Classic Ylläs-Levi
Ylläs-Levi

Visma Ski Classics Ylläs-Levi 9.4.2022

Yleisötiedote

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon.

Ylläs–Levi-hiihto kutsuu hiihtokansaa Lapin tunturimaisemiin. Kilpailu on osa maailmanlaajuista pitkänmatkan maailmancupia Visma Ski Classic -kiertuetta. Kauden päätöskilpailuun on tulossa pro-hiihtäjien lisäksi paljon hiihdon harrastajia. Matkoina on
70 km (lähtö Sport Resort Ylläkseltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Uutuutena viestihiihto, Duo Challenge, joka on tuttu 55 km matka jaettuna kahdelle hiihtäjälle. Maali on Levin eturinteiden edessä Hissitiellä, Zero Pointin vieressä. Hiihtäjiä odotetaan
noin 1000. Katsojia odotetaan sekä reitin varrelle että maaliin, pääsylippuja ei myydä. Tapahtuma televisioidaan kansainvälisesti.

OHJELMA LA 9.4.2022
8:35 PRO-miesten lähtö, Sport Resort Ylläs (Ylläsjärvi)
8:40 PRO-naisten lähtö, Sport Resort Ylläs
9:00 Muiden osallistujien lähtö, Sport Resort Ylläs
9:30 Lasten hiihtokisa Äkäslompolojärven jäällä, kaikki alle 10-vuotiaat ovat tervetulleita
9:30 Ensimmäiset hiihtäjät Kotamajalla
10:30 Ensimmäiset hiihtäjät Aakenuspirtillä
10:30 55 km ja Duo Challengen lähtö Äkäslompolossa
11:30 Ensimmäiset hiihtäjät maalissa
10:30 – 18:00 Tapahtumatori auki Levin maalialueella
18:00 Maali sulkeutuu

BUSSIKULJETUKSET
Levi –Ylläs Ski Resort, Ylläsjärvi 10 eur klo 6:45
Levi – Jounin Kauppa, Äkäslompolo 10 eur klo 8:30
Levi – Ylläs Ski Resort Ylläsjärvi – Jounin Kauppa, Äkäslompolo 10 eur klo 16:30, 17:30 ja 19:00

Lähtöpaikka Lapland Hotel Sirkantähti. Maksu etukäteen kisatoimistoon tai bussin lähtöpaikalla järjestelytoimikunnan henkilölle.

Jounin Kauppa – Ylläs Ski Resort Ylläsjärvi 5 eur (Ylläs Express)
klo 7:30
Ylläs Ski Resort Ylläsjärvi – Eelin Kauppa – Jounin Kauppa 5 eur (Ylläs Express)
klo 8:15
Eelin Kauppa – Ylläs Ski Resort Ylläsjärvi – Jounin Kauppa, Äkäslompolo (Tunturilinjat)
klo 9:15

Lue kilpailijoiden tiedote osoitteesta www.yllaslevi.com

LIIKENNEJÄRJESTELYT
Tapahtuma aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levin keskustan Hissitie on suljettu torstaina 6.4. klo 7.00 – lauantai 9.4.2022 klo 20.00, jolloin aloitetaan väliaikaisten järjestelyjen purku. Sulku päättyy viimeistään klo 24.00.

Hiihtokilpailureitti kulkee Ylläkseltä Leville seuraavaa Kittilän puoleista latureittiä Kalliokoski – risteys 158 – risteys 159 (Aakenuspirtti) — risteys 150 (Vuolittaman Hirvikämppä) — risteys 149 – Pyhätunturin eteläinen ylempilatu — risteys 138 — risteys 137 (Kätkänlaavu) — Vilttojänkkä — risteys 132 — risteys 131 Ahvenjärven pohjoispuoli — risteys 1 15 — Koutamaa — maisemasilta – Levikeskus.

Kilpailun vuoksi em. latureitille on asetetut seuraavat rajoitukset:
• Luisteluhiihtokielto kilpailureitillä 8.4.2022 klo 18.00 – 9.4.2020 klo 18.00
• Kielletty hiihtosuunta kilpailureitillä Leviltä Ylläkselle päin koko reitin osalta 9.4.2022

Linja-autoliikenne muutetaan 07.04.2022 klo 7.00 alkavaksi siten, että kaikki liikenne tapahtuu Levinraittia pitkin.

Kaukoliikenteen pysäkki Kylpylänpuolelta Hissitieltä siirretään Levinraitille Skimbaajankujan puolella olevalle vanhalle pysäkkisyvennykselle. Kaukoliikenteen toinen alppitalojen puoleinen pysäkki siirretään Levinraitille Sirkantähden kodalle siinä olevan paikallisliikennepysäkin jatkeeksi.

Myös Ski bussi kulkee poikkeusreitillä Hissitie – Leviraitti – Rakkavaarantie – Hissitie – Levinkuve – Laaksotie – Ylä-Levintie – Rakkavaarantie. Ski bussit ovat ainoat, jotka kiertävät Levinkuvetta pitkin rakennustyömaan jälkeen.

Hissitien pysäköintialueet ovat myös tapahtuman käytössä.
Levikeskuksen pelastusliikenne sekä yhteydet kiinteistöihin toimivat kisan aikana Keskuskujan, Mariankujan ja Ratsastajankujan kautta.

Latureitin rajoitteiden sekä Levikeskuksen järjestelyiden purkutyöttapahtuvat heti kisan loputtua lauantaina 9.4.2022.

PYSÄKÖINTI
Ylläsjärven lähtöpaikalla on käytössä hiihtokeskuksen pysäköintialueet. Äkäslompolon lähtöpaikka sijaitsee Jounin kaupan vieressä, jossa löytyy rajallinen määrä pysäköintipaikkoja. Lisäksi viereiselle pellolle on aurattu lisäpysäköintipaikkoja. Liikenteenohjausta tulee noudattaa. Jounin kaupan pihassa pysäköinti sallittu VAIN kaupan asiakkaille, ei kisayleisölle!

Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaan, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liikennettä ja pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Kilpatallien hiihtäjille on varattu omat pysäköintialueet, seuraa liikenteenohjausta.

SOSIAALINEN MEDIA
Ylläs-Levi hiihto näkyy sosiaalisessa mediassa. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia, jos käytät tunnistetta #ylläslevihiihto jakaessasi kuvia tapahtumasta. Tapahtuman nettisivuilla
www.yllaslevi.com on lisätietoa järjestelyistä.

KATSELUPAIKKOJA

1. 70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi
Lähtöpaikkana toimii Ski Resort Ylläsjärvi. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen.

2. Äkäslompolo: Maisemapaikat Keskisenlaki ja Kellostapuli
Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista Kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

3. Ski Resort Äkäslompolo ja Ihmisen Rinki
Ski Resort Äkäslompolo ja Ihmisen Ringin parkkipaikoilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

4. 55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää
Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lisäksi alueella on lasten hiihtokilpailu klo 09.30.

5. Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle
Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Kukastunturin yli voi kulkea talvipolkua pitkin. Katso reitti kartasta.

6. Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan Kotamajalle
Kotamaja on tunnettu latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajalle pääsee montaa eri reittiä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin. Huom. Ethän käytä Kukaksen yli kulkevaa kilpailureittiä.

7. Aakenuspirtille hiihtäen, autolla tai kelkalla
Aakenuspirtillä pääset katsomaan ja tsemppaamaan hiihtäjiä sekä nauttimaan latukahvilan tuotteista. Pääset paikalle joko hiihtäen Totovaarasta tai autolla, ajomatkaa on Ylläkseltä ja Leviltä n.35km. Pihasta kulkee 2,5km pistoura Levi-Muonio moottorikelkkareitille.

8. Kätkän laavu (katso karttalinkki)Kätkän laavu sijaitsee Kätkätunturin kupeessa, Ylläs-Levi reitin varrella. Pääset laavulla hiihtämällä, jossa latukahvila tarjoilee maukkaita tuotteitaan. Kätkän laavulle pääset seuraamalla Kätkäjärven kierrosta, joka lähtee Immeljärven rannalta ja matkaa tulee 8.8 km – 10.4. km, riippuen mistä kohtaa Immeljärveä lähdet matkaan. Nauti upeista metsä-, suo- ja järvimaisemista hiihtoretkelläsi.

9. Maali Levillä
Tule seuraamaan jännittävää loppukamppailua Levin keskustaan, aivan maalisuoran tuntumaan. Kaikki palvelut ovat vieressäsi, unohtamatta tapahtumatoria ja paikalla myös iso screeni, josta on helppo seurata kisan etenemistä koko päivän ajan.