Hiihtäminen Levillä

Ajankohtaisen latujen kunnossapitotilanteen voit tarkistaa alla olevan Avoimet ladut-palkin kautta. Latujen kunnostuspäivämäärä ja kellonaika näkyy ladun osaa klikkaamalla. Värikoodit näyttävät myös, kuinka kauan viimeisimmästä kunnostuksesta on kulunut: 

Vihreä = alle 8h, Oranssi = alle 16h Pinkki = alle 24h
Punainen = alle 3vrk, Turkoosi = alle 7 vrkSininen = alle 14 vrk
Keltainen = alle 31vrk. Harmaana näkyvät ladut ovat huoltamattomia.

***
Rakkavaaran alueen latuverkosto tarjoaa noin 28 kilometriä valaistua latua hiihdettäväksi. Latuja avataan talven etenemisen myötä, joten suosittelemme latutilanteen tarkistamista ennen laduille lähtöä. 

Koko 230 kilometrin mittainen latuverkosto on sivakoitavissa useimmiten jo kaamoksen hellittäessä ja päivien pidetessä tammi-helmikuussa. Kevättalvella latukahvilat avaavat myös ovensa, jolloin pidemmillä hiihtolenkeillä päästään nauttimaan vaikka nuotiolla paistetuista muurinpohjaletuista kahvin tai kuuman mehun kanssa, sekä omatoimisesti voi tulistella laavuilla. Hiihtokausi jatkuu parhaimmillaan huhti-toukokuulle.

Levin koiraladuille (yhteensä 36 km) ovat tervetulleita koulutetut ja hyvin käyttäyvät, omistajalla hallinnassa pysyvät koirat. Koirat tulee olla kytkettyinä ja jätökset siivota laduilta. Koiraladut on merkitty latukarttaan sinisellä viivalla, jonka päällä punainen katkoviiva. Latukartta löytyy alla olevan sinisen latukartta-palkin kautta. 

Levin vuokraamoista saat vuokrattua hiihtovälineet ja huollettua omat suksesi huippukuntoon! Hiihtotekniikan hiomisessa sinua auttavat hiihtokoulun hiihdonopettajat. Myös opastettuja hiihtoretkiä järjestetään, retkiin pääset tutustumaan täältä.

Jos haluat antaa katujen ja hoitosopimusteiden kunnossapitoa, valaistusta, puistoja, ulkoilureittejä, hiihtolatuja tai moottorikelkkareittejä koskevaa palautetta, annathan sen palautelomakkeella

LEVIN LATUKARTTA JA REITIT

Tutustu Levin latukarttaan ja valitse sinulle sopiva hiihtolenkki. Levin valaistujen latujen valojen
toiminta-aika on kello 6.00 – 23.00 päivän valoisuuden mukaan. Levin koiraladuille voit ottaa mukaan myös parhaan kumppanisi. Tervetuloa hiihtämään Leville!

Avoimet Ladut  Latukartta