Hiihtäminen Levillä

Hiihtokausi käynnistyi Levillä 2.10.2020 kello 9.30 säilö- ja tykkilumen turvin.
Säilölumelle tehty 1,5km mittainen ensilumenlatu lähtee Levi Golfilta. 

Tiedote 25.10.2020
Tällä hetkellä kunnostettuna on Valorakan ja Isoporon kierokset sekä ensilumenlatu. Perinteisen hiihtotavan latu-ura on kuitenkin paikoin kulunut pois ja latu vaatii vielä lisää lunta, jota toivottavasti on pian luvassa. Kehotamme siis varovaisuuteen ladulla!

Alkukauden latuverkosto täydentyy nopeasti Rakkavaaran alueen osalta pakkasten taattua lumetuksen, jonka myötä tarjolla on 28 kilometriä ensiluokkaista valaistua latua hiihdettäväksi.
Lisää latuja avataan talven etenemisen myötä. Järvien ja jokien jäätyminen sekä paksunevat lumipenkat varmistavat, että valtaosa alueen laduista on lumikissojen huollettavissa ja hiihtäjien nautittavissa joulu–tammikuussa.
Koko 230 kilometrin mittainen latuverkosto on sivakoitavissa puolestaan kaamoksen hellittäessä otettaan ja päivien pitenemisen myötä.

Hiihtolomilta alkaen kilometrejä voi kerätä laduilla aamusta iltaan. Kevättalvi onkin parasta aikaa pistäytyä Levin monissa latukahviloissa sekä  tulistella laavuilla. Pitkä hiihtokausi jatkuu parhaiden keväthankien aikaan normaalisti huhtikuun lopulle saakka. Runsaslumisina talvina Levillä pääsee hiihtämään aina toukokuun alkupuolelle asti.

Levin vuokraamoista saat vuokrattua tarvittaessa kelin mukaan voidellut sukset.
Hiihtokoulun opastuksella saat myös tekniikan kuntoon. 
Myös opastettuja hiihtoretkiä järjestetään päivittäin talvisaikaan.

LEVIN LATUKARTTA JA REITIT

Tutustu Levin latukarttaan ja valitse sinulle sopiva hiihtolenkki. Levin valaistujen latujen valojen
toiminta-aika on kello 6.00 – 23.00 päivän valoisuuden mukaan. Levin koiraladuille voit ottaa mukaan myös parhaan kumppanisi. Tervetuloa hiihtämään Leville!

Avoimet Ladut  Latukartta