Moottorikelkkailu Levillä | Levi
levi2018 h2a8767 april web

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu

Moottorikelkan kyydissä pääset keskelle erämaata ihailemaan tunturimaisemia. Ammattitaitoinen safariopas tutustuttaa ensikertalaisenkin turvallisesti moottorikelkkailun maailmaan. Kokemuksen karttuessa pääset Leviltä aina Ruotsin ja Norjan puolelle saakka.

Moottorikelkkailu Levillä

Levin ympäristö on moottorikelkkailijan unelma – paljon lunta, mahtavat maisemat sekä monipuolinen reitistö. Kittilän ja Levin ympäristöstä löytyy kokonaisuudessaan lähes 900 km kelkkareittejä. 

Kelkkailuelämyksestä saat enemmän irti huomioimalla muut sekä kiinnittämällä huomiota turvalliseen liikkumiseen maastossa. Pysy reitillä, noudata ohjeita ja huomioi myös muut liikkujat, niin moottorikelkka vie sutjakkaasti uusiin maisemiin. Kypärän käyttö on pakollista sekä kelkan päällä että reessä matkustaville. Moottorikelkan kuljettajalta vaaditaan vähintään T-ajokortti. Huomioithan, että polkupyörällä ei saa ajaa lumiaikaan moottorikelkkailureitillä. 

Vesistöreiteillä suurin sallittu ajonopeus on 80 km/h, maastoreiteillä 60 km/h ja taajamissa, kyläkeskuksissa sekä vaarapaikoissa 30 km/h. Nopeusrajoitukset löytyvät liikennemerkeistä kelkkareittien varrella. Vauhti ja matka kannattaa sovittaa ennen kaikkea omien taitojen mukaisiksi. Noudata myös tieliikennelain mukaisia promillerajoja. 

Opastetulla retkellä opas vie sinut turvallisesti kelkkailun saloihin opettaen ajamisen alusta alkaen ja huolehtii myös suunnistamisesta - sinulle jää siis vain ajamisesta nauttiminen.

Moottorikelkkailemaan lähtiessäsi suosittelemme alueen kelkkakartan hankkimista Visit Levin matkailuneuvonnasta. 10€ maksavasta kartasta löydät alueen moottorikelkkareitit, palvelu- ja tankkauspisteet sekä safariyritysten sijaintipaikat. Kelkkakartan hankkimalla tuet samalla myös harrastusmahdollisuuksia Levillä – kelkkakartan tuotolla pidetään alueen kelkkareiteistä ensiluokkaista huolta.

Sähköinen Kelkkapalvelu tuo Kittilän kelkkareitit ja kunnossapitotilanteen katseltavaksesi modernisti kännykkääsi. Näet palvelussa myös kelkkareittien varsille sijoittuvien kahviloiden, kotien, laavujen ja taukotupien sijainnit valintasi mukaan. Voit mitata eri kelkkareittien pituuksia ja tallentaa omia karttanäkymiä taukopaikkoineen. 

Sähköinen kelkkapalvelu

Myös moottorikelkkailun yhteydessä on hyvä pitää taukoja, lämmitellä sormet sekä nauttia evästä tulistelupaikoilla.

Suosittelemme sinulle!