Levi 60 vuotta
Levi 60 vuotta HERO
Levi 60 vuotta

Kaikkien aikojen Levi

Rakkauskirje vuosille

Rakas Levi,

Yhteinen tarinamme alkaa vuodesta 1964, kun äiti ja isä seurasivat hiihtokeskuksen ensimmäisen hissin käynnistymistä pohjoisrinteillä. Alusta asti meitä on yhdistänyt yksi piirre: halu kehittyä. Siksi olet Suomen suurin hiihtokeskus, pujottelun maailmancupin ylpeä koti ja rakastettu lepopaikka niin maailmantähdille kuin meidän lapsillemme.

Olet asettanut 60 vuoden aikana kunnianhimoisia tavoitteita ja omaksunut jatkuvan muutoksen – ehkä siksi ympärillesi on kerääntynyt niin paljon rohkeita ihmisiä ja ajatuksia. Vedät puoleesi meitä, jotka haluamme nousta korkeammalle ja nähdä pidemmälle. Kanssasi olemme ennen kaikkea oppineet, että kun suunta on oikea, muutosta ei tarvitse pelätä.

Olemme juhlavuotenasi erityisen ylpeitä siitä, miten olet kantanut vastuusi arktisesta luonnosta ja ihmisten hyvinvoinnista. Olet aito esikuva, joka pyrkii aina parempaan. Siksi voimme luottaa siihen, että jokainen kanssasi vietetty päivä rakentaa kestävää tulevaisuutta, joka syntyy teko kerrallaan.

Tulevaisuus syntyy menneestä. Siksi tiedämme, että tuleva hiihtokausi on jälleen parempi kuin koskaan ennen. Ja kun seuraavat sukupolvemme viettävät kanssasi uusia juhlavuosia, olet kasvanut yhä meidän kanssamme. Olet meille Kaikkien Aikojen Levi.

Lue kanssamme jaettuja rakkaustarinoita Levistä
60 vuotta gif-1

60 arvokasta vuotta

Kuvat, videot ja tarinat vuosien varrelta herättävät muistot henkiin.

Levi 60 gif-2

60 kevättä, kesää, syksyä ja talvea

Joka kerta erilainen luonto tarjoaa aina jotain suurta koettavaa.

Levi 60 gif-3

60 vuotta yhteistä kasvua

Jatkuva nousu on vaatinut loputtomasti työtä.

Levi 60 gif-4

60 vuoden rakkaustarina

Meitä kaikkia yhdistää rakkaus Leviin.

60-vuotiaan Levin historiaa

Vaikka Levin 60-vuotisjuhlia vietetään kaudella 2023–2024, ovat Levitunturi ja Sirkan kylä houkutelleet talvimatkailijoita jo 1930-luvulta lähtien. Tuolloin matkailijat saapuivat yleensä Kittilästä hevoskyydillä perille kotimajoituksiin, sillä muuta majoitusta ei ollut saatavilla, eikä tunturissa ollut vielä yhtään hiihtohissiä, joten ainoa keino huipulle oli omin voimin hiihtäminen. Kuitenkin jo 1950-luvulla Sirkan Matkailumaja toivotti tervetulleeksi matkailijoita Kanadasta ja Japanista saakka.

Koko Levin 60-vuotista historiaa määrittää yksi tekijä: kasvu. Ajan myötä se on vaatinut koko toimialan yhteistyötä, asiakkaista huolehtimista, suunnitelmallisuutta ja vastuullisuutta, mutta jatkuva kehittäminen on luonut ainutlaatuisen kohteen Suomen Lappiin. Juhlavuotena koko tunturi on jälleen parempi kuin koskaan, jokaisena vuodenaikana ja tulevaisuuteen luottaen.

Tarinoita vuosien varrelta

Levin kasvu rinnetyöntekijän silmin, katso koko video tästä.