Korona-info
Levi - talvi - auringonlasku

Korona-info

Koronatestaus Levillä

Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa. Kittilässä testiin pääsee terveyskeskuksessa sekä yksityisillä lääkäriasemilla.
Testitulosta odotellessa henkilön on vältettävä kontakteja muihin ihmisiin. 

Sirkassa Levin matkailukeskuksen alueella olevien yksityisten lääkäriasemien testauspalvelu on hyvin matalalla kynnyksellä alueella oleskelevien käytössä, testaustoimintaa harjoittavien terveydenhuollon palvelutuottajien palveluihin voi hakeutua suoraan ja päästä maksuttomaan näytteenottoon. Mikäli henkilöllä on vakuutus, mikä korvaa testauksen ilman omavastuuta, ensisijaisesti käytetään vakuutusta, mutta muutoin kustannukset tulevat yksityiseltä toimijalta kunnalle. Kittilän kunnan asukkaita pyydämme olemaan aiemman käytännön mukaisesti yhteydessä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseemme korona-testaukseen liittyen.

Kittilän terveyskeskus:
Ota yhteyttä puhelimella Kittilän terveyskeskuksen päivystysnumeroon: 0400 356 498. Testiin hakeutumista suositellaan lievissäkin flunssa- ja vatsaoireissa. Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

Pihlajalinna Levi:
Testauspiste sijaitsee lääkärikeskuksen eteläpäädyn sivuovella luiskan alapäässä. Paikalle on kylttiopastus. Näytteenottaja päästää sinut sisään. Testauspiste on avoinna ajanvarauksella.Varaa aika soittamalla 010 312141

Myös mahdollisuus testaukseen ja todistuksen saamiseen ennen kotiinpaluuta, lisätiedot ja hinnat levi@pihlajalinna.fi tai 010 312141

BeneFinlandia
Testauspiste Levin keskustassa.  Ajanvaraukset ja lisätiedot: 04008 08804
Mahdollisuus myös testaukseen ennen matkailijan kotiinpaluuta. KORONATARTUNNAN SAANEEN HENKILÖN TULEE JÄÄDÄ ERISTYKSIIN


Koronatartunnan saaneen henkilön on jäätävä välittömästi eristykseen, ja ilmoitettava tartunnasta kohteenhoitajalla ja maijoittajalle. 

Positiivisen koronatestituloksen saaneen henkilön tulee ensimmäisenä selvittää voiko hän jäädä eristykseen sen hetkiseen majoitustilaansa. Jos tämä ei ole mahdollista koronapositiivinen henkilö tai hänen läheisensä/matkanjärjestäjä pyrkii järjestämään toisen majoitustilan eristystä varten.

Eristysmajoituksesta ja sinne järjestetyn ruokahuollon kuluista vastaa ensisijaisesti matkailijan matkavakuutus. 

Terveydenhuollon ammattilaiset  ja tartunnan jäljittäjät ovat yhteydessä tartunnan saaneeseen ja selvittävät altistuneet. 
Koko hotellia tai majoituspaikkaa ei aseteta karanteeniin tai suljeta, jos todetaan koronapositiivinen asiakas.
Altistuneita ovat kaikki, jotka ovat olleet sairastuneen kanssa yli 15 minuuttia kontaktissa kasvokkain ilman maskia ja turvaväliä.
Kunnan infektiotaudeista vastaava lääkäri määrää karanteeniin altistuneiksi arvioidut henkilöt. Näin pyritään välttämään jatkotartuntoja.