Levi info | Tietoa Levistä
levi winter activiteslevi super wkndcptb-creativewebres-76

Usein kysyttyä

Mietityttääkö jokin asia lomaasi liittyen?

Levin paras asiantuntemus apunasi!

Mietityttääkö jokin asia Levin vierailuusi liittyen? Olemme koonneet avuksesi vastauksia lomailijoilta usein kuultuihin kysymyksiin.

Missä Levi sijaitsee?

Levi on ympärivuotinen matkailukeskus Tunturi-Lapissa, Sirkan kylässä, Kittilän kunnassa noin 170 km Napapiirin pohjoispuolella.

Miten pääsen Leville?

Pääset Leville helposti ympäri vuoden lentäen, junalla ja bussilla tai omalla autolla. 

Missä on lähin lentokenttä?

Kittilän lentokenttä sijaitsee Leviltä 15 km etelään, ainoastaan 10 minuutin ajomatkan päässä. Jokaiselta saapuvalta kotimaan lennolta sekä jokaiselle lähtevälle lennolle on lentokenttäkuljetus. Voit myös tilata taksin tai varata etukäteen yksityisen lentokenttäkuljetuksen Visit Levin kautta.

Missä on lähin juna-asema?

Lähin juna-asema sijaitsee Kolarissa, noin 80 km Leviltä. Jokaiselta Kolariin saapuvalta junalta on bussiyhteys Leville. Myös jokaiselle lähtevälle junalle on bussiyhteys. Junalla pääset myös Rovaniemelle. Myös useilta Rovaniemeen saapuvilla junilla on bussyhteys Leville sekä Leviltä bussiyhteys Rovaniemeltä lähteville junille.

Mistä voi varata majoituksen?

Voit varata majoituksen helposti verkkokaupastamme, tai olla yhteydessä paikallisiin ammattilaisiimme Visit Levin myyntipalvelussa. Saat meihin yhteyden sähköpostitse sales@visitlevi.fi tai puhelimitse 016 639 3370.

Apua matkajärjestelyihin?

Visit Levin Matkailuneuvonta on avoinna pääsääntöisesti ma-pe klo 9.00– 16.00. Matkailuneuvonta neuvoo ja opastaa Levin alueen palveluihin, kuten majoitukseen sekä elämyksiin liittyen.

Milloin hiihtokausi alkaa?

Maastohiihtokauden käynnistää Levillä heti ensipakkasilla lokakuussa avattava perinteiseen ja luisteluhiihtoon soveltuva säilölumilatu, ja lisää latuja aukaistaan heti kun lunta tulee riittävästi lisää, tai sää sallii lumettamisen. Laskettelukausi avataan puolestaan Eturinteillä lokakuussa säilölumen turvin, ja lisää rinteitä avataan heti, kun pakkaset sallivat tykkilumen teon ja lunta on tarpeeksi. Eturinteellä lasketellaan aina toukokuuhun asti! Hiihtokausi Levillä jatkuu normaalitalvena huhtikuun loppupuolelle asti.

Voinko vuokrata välineitä?

Levin alueella on useita vuokraamoita, joista voit vuokrata sekä lasketteluvälineitä (sukset, sauvat, monot, lumilaudat) että murtomaahiihtovälineitä. Levillä voit myös vuokrata laskettelukypärän, lumikenkiä sekä talviulkoiluun soveltuvia vaatteita. Ulkona liikkumiseen on läpi vuoden vuokrattavissa myös fatbike-pyöriä sekä kesäkaudella on saatavilla kattava valikoima myös muita pyöriä.

Mitä talvella voi tehdä?

Laskemisen ja hiihtämisen lisäksi Levin noin 50 ohjelmapalveluyritystä tarjoavat aktiviteetteja ja elämyksiä laidasta laitaan. Voit osallistua esimerkiksi ohjatulle ryhmäliikuntatunnille! Pulahda kylpylän poreisiin tai haasta ystäväsi keilaukseen. Tutustu lappilaiseen makumaailmaan useissa Levin alueen ravintoloissa. Nouse gondolilla tunturiin vaikka kuumalle kaakaolle. Taiteen ystäville Levin ja Kittilän alueella on useita vierailunarvoisia museoita ja gallerioita. 

Onko Levillä talvikävelyreittejä?

Levillä on yhteensä 20 km merkittyjä talvikävelyreittejä. Reitit ajetaan talvikaudella moottorikelkalla kävelijöiden käyttöön. Reitit sopivat normaalikuntoisille. Huomioithan sääolosuhteet.

Mitä kesällä voi tehdä?

Levin kesä on erittäin monipuolinen maagisen auringon kullatessa tunturin. Koska aurinko ei laske lainkaan, voit esimerkiksi pelata golfia keskellä yötä. Keskikesä on myös täydellistä aikaa nauttia melontaretkistä, suunnata kalaan, nauttia pyöräilystä eri muodoissaan ja saunoa vuorokauden ajasta välittämättä. Nouse gondoli-hissillä Levin huipulle ihailemaan eri ilmansuuntiin avautuvia henkeäsalpaavia maisemia.

Milloin voi nähdä revontulia?

Lumoavat revontulet ilmestyvät elokuun lopun pimeiden öiden myötä ja niitä esiintyy syksyllä enemmän kuin talvella. Parhaiten revontulet voi nähdä kirkkaan ja pimeän pohjoistaivaan alla, kun ympärillä ei ole häiritsevää hajavaloa. Revontulikausi Levillä kestää aina huhtikuulle saakka.

Missä Levillä voi ruokailla?

Levillä on noin 60 ravintolaa ja anniskelupaikkoja on yhteensä noin 15500 henkilölle, joten löydät takuulla oman suosikkisi! Pääosa ravintoloista tarjoaa kotimaisia ja perinteisen lappilaisia makuja, mutta mukaan mahtuu myös kansainvälisten keittiöiden erikoisuuksia. Levillä on myös useita baareja, pubeja ja yökerhoja. Talven ja kevään suosituimpina viikkoina suosittelemme pöytävarauksen tekemistä.

Mikä on Samiland?

Samiland on maailmanlaajuisen Unesco Obrservatory Cultural Village -ohjelman osahanke, joka on avoinna Levi Summit Kongressi- ja näyttelykeskuksen yhteydessä. Samiland pitää sisällään sisänäyttelyn (500m2) ja ulkonäyttelyalueen (10 000m2), jossa esitellään Euroopan Unionin ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, historiaa ja nykypäivää.

Onko Levillä kylpylää?

Kyllä on. Levin Hotel Spa -kylpylä on yksi Suomen upeimmista! 17 isoa ja pienempää allasta sisä- ja ulkotiloissa, monenlaiset saunat, vesiliukumäki ja kylpylässä vaihtelevat valot, äänet sekä luonnonilmiöt muodostavat kiehtovan elämyksen kaikenikäisille.

Missä voi nähdä poroja?

Levillä on paljon poroja. Talvella porot ovat porotilojen aitauksissa ja palvelevat suuria määriä matkailijoita poroajeluilla. Kesämaan aikana porot ovat pääosin maastossa ja ne liikuskelevat vapaasti tuntureilla ja jopa Levikeskuksen kaduilla ja pihoilla.

Oletko matkalla lemmikin kanssa?

Levillä lemmikin kanssa majoittuminen on helppoa. Eläimet sallivia yöpymisvaihtoehtoja löytyy kyllä, kun muistaa mainita asiasta majoitusta varatessa. Myös Levin Matkakaupassa voi ruksata hakukriteeriksi kohdan "lemmikit sallittu". Hännänheiluttajat ovat Levin alueella tuttu näky, ja useimpien ravintoloiden terasseillekin voi lemmikin kanssa istahtaa kupposelle tai ruokailemaan.

Levin ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia lemmikin kanssa harrastamiseen kesät talvet. Kaiken toiminnan näyttämönä toimii alueen mahtava luonto, jossa yhdessä lenkkeily voi olla ikimuistoinen kokemus. Levi sijaitsee poronhoitoalueella, joten koira täytyy pitää kytkettynä. Matkan aikana voi kuitenkin koittaa hetki, jolloin lemmikkiä ei voi ottaa mukaan. Tällöin alueella palveleva lemmikkihoitola tulee tarpeeseen - voit jättää lemmikkisi turvalliseen ja asiantuntevaan hoitoon muutamaksi tunniksi tai muutamaksi päiväksi, riippuen tarpeestasi.

Mitä kannattaa kokea?

Nämä viisi elämystä ovat Levin ”Big Five”, jotka kannattaa kokea vähintään kerran: Revontulet, huskyajelu, poroajelu, lumikenkäily ja moottorikelkkasafari. Joko olet kokenut ne kaikki?

AUTAMME SINUA NAUTTIMAAN LOMASTASI

VISIT LEVI

info@visitlevi.fi
puh. 016 639 3300