Näköalahissit
lsr gondoli 2000 näköalahissi

Näköalahissit

Maisemamatka tunturiin

Express- ja Gondoli2000-näköalahissit kuljettavat korkeuksiin Levin upeisiin maisemiin! Nautiskele näköalasta Levin huipulla, patikoi tunturissa ja palaa takaisin tunturin juureen toisen näköalahissin kyydissä. Kesäaikaan voit myös viilettää alas tunturia Eturinteiden kesäkelkan kyydissä.

Hissit sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Myös koirat ovat tervetulleita näköalahissien kyytiin. Alle 6-vuotiaat matkustavat hisseissä veloituksetta aikuisen seurassa.

lsr gondoli card koko

Gondoli2000

Gondoli2000-naköalahissin kyydissä näet järvialueiden lisäksi naapuritunturit. Nautiskele maisemista Huippupolulla tai herkuttele Palovartijan terassilla. Voit myös patikoida tunturissa ja tulla menopaluu-lipulla alas vaikka Eturinteiden Express-hissillä.

Gondoli2000-hissi kulkee leppoisasti 20 metrin korkeudella tunturin länsireunaa pitkin aina Levitunturin huipulle. Kesäisin hissilinjan alapuolella kulkevat Levi Bike Parkin vauhdikkaat pyöräilyreitit. Kiertoajelu hissillä kestää noin 20 minuuttia. Voit myös nousta yläasemalla kyydistä ja käydä kävelemässä tunturissa.

Yläaseman mielenkiintoisia tutustumiskohteita näköalojen lisäksi ovat entisöity ravintolarakennus Palovartija sekä kesäaikaan 600-metrinen Huippupolku. Sekä hissi että maisemapolku täyttävät esteettömyysvaatimukset eli sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa kulkevalle.

Gondoli2000-hissin yläasemalta pääsee myös Levin yhdelle kuvatuimmista kohteista, Joulupukin mökille. Joulupukin mökki sijaitsee Gondoli2000-hissin sekä Levi West -tuolihissin välissä, W.3-rinteen oikealla puolen ylhäältä katsottuna. Joulupukin mökin voi myös nähdä rinteen reunassa, ottamalla maisemamatkan Gondoli2000-hissillä ylös.

AUKIOLOAJAT

  • Gondoli2000-hissi avoinna 17.6.-2.10.2022 päivittäin klo 10-18 (säävaraus).
lsr express

Levi Express

Express-hissin kyydissä avautuvat näköalat Sirkan kylään ja lähituntureille. Alas voit tulla hissillä, kesäisin kesäkelkkaradalla tai patikoiden tunturia pitkin ja laskeutumalla alas Gondoli2000-hissillä.

Levin Express-hissi sijaitsee Sirkan kylän keskustassa ja vie matkailijat Zero Pointilta Eturinteiden päälle kongressikeskus Levi Summitin ja hotelli Levi Panoraman viereen.

Kesäisin Levin patikointipoluista Jääkausi/Geologinen polku lähtee viitoitettuna hissin yläasemalta. Jääkausi-polku kiertää Levitunturin myötäpäivään puurajan tuntumassa palaten Levi Summitin pihaan.

AUKIOLOAJAT

  • Express-hissi avoinna 17.6.-2.10.2022 päivittäin klo 10-18 (säävaraus).

Levin Huippupolku

Ice Age Polku