Näköalahissit
Gondola 2000 IMG 0965

Näköalahissit

Maisemamatka tunturiin

Express- ja Gondoli2000-näköalahissit kuljettavat korkeuksiin Levin upeisiin maisemiin! Hissit sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Myös koirat ovat tervetulleita näköalahissien kyytiin. Alle 6-vuotiaat matkustavat hisseissä veloituksetta aikuisen seurassa.

Kesäaikaan voit nautiskella näköalasta Levin huipulla, patikoida tunturissa ja palata takaisin tunturin juureen toisen näköalahissin kyydissä tai viilettää alas tunturia Eturinteiden kesäkelkan kyydissä.

gondola 2000

Gondoli2000

Gondoli2000-hissi kulkee leppoisasti 20 metrin korkeudella tunturin länsireunaa pitkin aina Levitunturin huipulle. Kesäisin hissilinjan alapuolella kulkevat Levi Bike Parkin vauhdikkaat pyöräilyreitit. Kiertoajelu hissillä kestää noin 20 minuuttia. Voit myös nousta yläasemalla kyydistä ja käydä kävelemässä tunturissa.

Gondoli2000-naköalahissin kyydissä näet järvialueiden lisäksi naapuritunturit. Kesäisin voit nautiskella maisemista Huippupolulla, patikoida tunturissa tai tulla menopaluu-lipulla alas vaikka Eturinteiden Express-hissillä. Yläaseman mielenkiintoisia tutustumiskohteita näköalojen lisäksi ovat entisöity ravintolarakennus Palovartija sekä kesäaikaan tunturin huipun kiertävä 600-metrinen Huippupolku. Sekä hissi että maisemapolku täyttävät esteettömyysvaatimukset eli sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa kulkevalle.

Gondoli2000-hissin yläasemalta pääsee myös Levin yhdelle kuvatuimmista kohteista, Joulupukin mökille. Joulupukin mökki sijaitsee Gondoli2000-hissin sekä Levi West -tuolihissin välissä, W.3-rinteen oikealla puolen ylhäältä katsottuna. Joulupukin mökin voi myös nähdä rinteen reunassa, ottamalla maisemamatkan Gondoli2000-hissillä ylös.

AUKIOLOAJAT

  • Gondoli2000-hissi avoinna joulukuusta alkaen päivittäin klo 9.30-18 (säävaraus).
Levi Express

Levi Express

Levin Express-hissi sijaitsee Sirkan kylän keskustassa ja vie matkailijat Zero Pointilta Eturinteiden päälle kongressikeskus Levi Summitin ja hotelli Levi Panoraman viereen. Express-hissin kyydissä avautuvat näköalat Sirkan kylään ja lähituntureille. Kesäisin alas voit tulla hissillä, kesäkelkkaradalla tai patikoiden tunturia pitkin ja laskeutumalla alas Gondoli2000-hissillä.

Kesäisin Levin patikointipoluista Jääkausi/Geologinen polku lähtee viitoitettuna hissin yläasemalta. Jääkausi-polku kiertää Levitunturin myötäpäivään puurajan tuntumassa palaten Levi Summitin pihaan.

AUKIOLOAJAT

  • Express-hissi avoinna 16.11.2022 alkaen päivittäin klo 9.30-19(21) (säävaraus).

Levin Huippupolku

Ice Age Polku