Hiihtokoulu
Levin hiihtokoulu

Levin hiihtokoulu

ALPPIHIIHTO, LUMILAUTAILU, MAASTOHIIHTO, TELEMARK JA SOVELTAVA ALPPIHIIHTO

Levin hiihtokoulusta oppia uuteen lajiin tai tekniikan hiomista

Levin hiihtokoulusta löydät niin alkeistunnit kuin kokeneempienkin kurssit. Missä laskettelu-, lautailu-, telemark- tai maastohiihtotaidoissa sinä haluaisit saada opetusta? Hiihtokoulu tekee eri hiihtolajeissa kehittymisestä sujuvaa! Tarjolla yksityisopetuksia päivittäin koko talvikauden sekä lisäksi kattava tarjonta ryhmäkursseja eri ikäisille. Opetusta saatavilla eturinteillä ja etelärinteillä.

Talvikauden 2023-2024 ryhmäkurssit löydät verkkokaupasta.

Osta ja varmista paikkasi hiihtokoulun ryhmäkursseille verkkokaupastamme viimeistään 2 vrk ennen kurssin aloitusta. Mahdollisia vapaana olevia kurssipaikkoja, voit tiedustella hiihtokoulun toimistolta edeltävänä päivänä klo 15.00 mennessä. Hiihtokoulun kurssit sisältävät oikeuden käyttää hissejä hiihdonopettajan kanssa (et tarvitse hissilippua) opetuksen aikana.

hiihtokoulu

Yksityisopetusta joka päivä

LAKETTELU, LUMILAUTAILU, PERINTEINEN MAASTOHIIHTO, LUISTELUHIIHTO, TELEMARK ja SOVELTAVA ALPPIHIIHTO (FREESTYLE/PARKKI SUKSILLA tai LAUDALLA)

HIIHTOKOULUN HINNASTO 2023-2024

Yksityisopetus on tehokas tapa tutustua uuteen lajiin, kehittää omaa taitotasoa ja saada varmuutta hiihto- ja rinnelajeissa. Voit varata yksityisopetuksen itsellesi, lapsellesi, perheellesi, kaveriporukalle tai yritystilaisuuteen. Räätälöimme opetuksen osallistujien ikä, taitotaso sekä toiveet huomioiden. Järjestämme tilauksesta mm. ratalaskukilpailuja, soveltavaa alppihiihtoa (pystylaskeminen / kelkkatunteja), tunturikierros opettajan johdolla, freestyle-tunteja tai tutustuminen skinnailuun.

Levi Lapland skischool 4708 ope ja kolme tyttöä

Ryhmätunnit

Ryhmäkurssi tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja lapsille, nuorille sekä aikuisille. Opetuksen sisältö ja oppimistie etenee kulloisenkin hiihtokouluryhmän mukaan. Opit uutta, tutustut muihin laskijoihin ja pääset nauttimaan hiihtokoulun ammattitaitoisista opeista. Kurssipaikat on ostettavissa verkkokaupasta. Tarkemmat kurssikuvaukset ja ajankohdat löydät verkkokaupastamme sekä viikko-ohjelma kalenterista. Ryhmätunnit pidetään kaksikielisinä (suomi ja englanti).

Werneri Levi February-2023 WEnreri ja ope nojailee sauvoihin maisema

Werneri-Hiihtokoulu

Werneri hiihtokoulu on kansallinen lasten opetusohjelma, joka pyörii Suomen Hiihtokeskusyhdistykseen kuuluvissa hiihtokouluissa. Tavoitteena on oppia itsenäisiksi ja monipuolisiksi laskijoiksi, unohtamatta tärkeitä rinneturvallisuusoppeja.

Levillä tarjolla on 3 eri taitotasoa suksilla ja 1 taitotaso laudalla:

 • Mini Lumi Werneri (5-6v) ja Lumi Werneri (7-11v) - ensikertalaisille
 • Vauhti 1 ja Vauhti 2 Wernerit (5-11v) - jatkotasolaisille

Lumilauta Werneri (8-15v) - ensikertalaisille

Opetamme suomeksi ja englanniksi. Kurssit järjestetään Etelärinteillä / South Point / Leevilandia.

3-päivän ryhmäopetukset

Lähde ryhmäopetuksen mukaan oppimaan uutta tai kehittämään taitojasi. Useamman päivän kurssilla opit uuden lajin perusteet, parannat lajitaitoa, saat varmuutta laskemiseen sekä mukavaa laskuseuraa. Tarjolla on ryhmiä: lasketteluun ja lumilautailuun, eri taitotasaoilla.

3-päivän ryhmät ovat lapsille (7-11v) ja aikuisille (yli-12-vuotiaat). Ryhmät aloittavat maanantaisin, opetus on peräkkäisinä päivinä 1,5 tuntia per päivä. Opetuskielenä on ensisijaisesti englanti. Kurssit järjetetään Zero Point / eturinteillä.

Hiihtokoulun usein kysytyt kysymykset

Aukioloajat

Zero Point, Eturinteet, Hissitie 8
South Point, Etelärinteet, Tievantie 2

OPETUSTA TALVIKAUDELLA PÄIVITTÄIN KLO 10 - 17.30

Tavoitat meidät myös puhelimitse +358207960211 sekä sähköpostitse skischool@levi.fi.

Huom.palaamme toimistoon syyskuussa.

Levin hiihtokoulu on ainoa oikeutettu toimija harjoittamaan kaupallista hiihtokoulutoimintaa Levi Ski Resortin rinne-alueilla.

Minkä taitotason kurssin valitsen?

Hiihtokoulun taitotasojen avulla voi selvittää oman taitotasosi ja varata juuri sinun taitotasollesi sopivan kurssin. Tutustuthan etukäteen täällä hiihtokoulun taitotasoihin.

Tarvitsenko tunnille hissilipun?

Et tarvitse hiihtokoulun tunneilla hissilippua, sillä tuntien hintaan sisältyy hissien käyttöoikeus hiihdonopettajan seurassa.

Huomioithan, että kaikkiin hiihtohisseihin ja Leevilandiaan tarvitset voimassa olevan hissilipun tai aluelipun opetustunnin jälkeen.

Milloin minun tulee varata tunti?

Suosittelemme varaamaan opetuksen tai kurssipaikan hyvissä ajoin ennakkoon. Paikan päältä varattaessa aikoja on yleensä rajoitetusti jäljellä.

Opetusta on tarjolla päivittäin klo 10–16. Tuntien aloitusajat ovat pääsääntöisesti klo 10, 12, 14 tai 16 riippuen varaustilanteista ja kurssitarjonnasta. Päivän viimeinen opetusaika loppuu klo 17.30.

Ryhmäkurssipaikat on ostettava verkkokaupasta viimeistään 2 päivää ennen kurssin alkua. Paikanpäältä voit tiedustella kurssin toteutumista ja vapaita paikkoja kurssia edeltävänä päivänä ennen klo 15. Mikäli minimi osallistujamäärä kurssille ei toteudu, voidaan kurssi perua edellisen päivän klo 15 mennessä ja tarjota vaihtoehtoa esim. yksityisopetukseen.

Ilmoittauduthan hiihtokoulun toimistoon viimeistään 5-10 minuuttia ennen tunnin tai kurssin alkua.

Mistä saan välineet?

Zero Point tai South Point vuokraamoista. Voit vuokrata välineet myös ennakkoon verkosta.

Osallistujan laskuvälineiden tulee olla valmiina opetuksen alkaessa. Niiden on turvallisuussyistä oltava sopivan kokoiset sekä oikein säädetyt. Suosittelemme ammattitaitoisten vuokraamoidemme käyttöä. Suosittelemme käyttämään tunnilla myös kypärää.

Varaathan riittävästi aikaa vuokravälineiden sovitukseen ja noutoon, sesonki aikoina noin 30-45min ennen opetuksen alkua.

Varaanko yksityisopetuksen vai ryhmätunnin?

Yksityisopetus mahdollistaa yksilöllisen etenemisen ja toiveiden huomioimisen opetuksessa. Yksityistunteja on saatavilla eri lajeista ja kaikilla taitotasoilla, opetamme Eturinteillä ja Etelärinteillä päivittäin.

OPETUKSEN KESTO:

 • 50min (5v.- aikuinen) vain alkukaudesta 14.10. - 19.11.2023
 • 40 min (4-6v.)
 • 1,5 tuntia (20.11.2023 - 4.5.2024)
 • 3 tuntia (12.2. - 28.4.2024)

Useammman henkilön osallistuminen yksityistunnille edellyttää samaa lajia ja saman taitotason omaamista. 3 tunnin opetukset sopii rinnekierroksiin ja jo lajia harrastaville. Ensikertalais tasolle suosittelemme maksimissaan 1,5 tunnin opetusta.

Laskettelussa 4–6-vuotiaille lapsille on tarjolla 40 min yksityisopetusta. Alle 5-vuotiaille suosittelemme vain yksityisopetusta. 1,5 tunnin opetuksen voi varata lajia osaavalle/harrastavalle 5-vuotiaalle, mikäli tiedät, että lapsi jaksaa ko. ajan olla rinteessä.

Alle 8-vuotiaille suosittelemme lumilautailun aloittamista yksityistunnilla.

Ryhmäkursseja on tarjolla eri taitotasoille ja eri ikäryhmille. Jokaisen kurssin sisältö ja oppimispolku mukautetaan ryhmän tarpeisiin ja etenemiseen. Ryhmässä opitaan ja kehitytään yhdessä, samaan tahtiin.

Ryhmäkurssi paikat ovat myynnissä verkkokaupassa, jotka tulee ostaa viimeistään 2 vrk ennen kurssin alkua. Kurssien tarkat ajankohdat löydät verkkokaupan tuotekortista ja sen kalenterista.

Ryhmäkursseja on tarjolla laskettelussa 5–6- vuotiaille lapsille ja 7-vuotiaista aikuisiin. Lumilautailussa ryhmäkurssit ovat 8-vuotiaista ylöspäin.

Minkä ikäisenä lapsi voi tulla hiihtokouluun?

Laskettelun aloitus ikä on täysin lapsi kohtainen, joka riippuu mm. lapsen omasta innostuksesta, motoriikasta ja liikunnallisuudesta. Ennen lapsen hiihtokouluun ilmoittamista kannattaa vähintäänkin käydä testaamassa laskettelumonoja jalkaan sekä tutustumassa lasten rinne alueeseen.

Lue lisää täältä

Mitä eroa on Werneri kursseilla ja 3-päivän kursseilla?

Werneri hiihtokoulu on kansallinen lasten opetusohjelma, joka pyörii Suomen Hiihtokeskusyhdistykseen kuuluvissa hiihtokouluissa. Levillä tarjolla on 3 eri taitotasoa suksilla (Mini Lumi 5-6v, Lumi 7-11v, Vauhti 1 ja 2 Wenrerit 5-11v) sekä 1 taitotaso lumilaudalla (ensikertalainen 8-15v). Kurssit järjestetään Etelärinteillä / South Pointilla. Kesto on joko yhden toimintakerran (1,5 tuntia) tai 2-päiväin (2 x1,5tuntia) kestoisia.

Lue lisää Werneri-opetuskursseista.

3-päivän kurssit ovat tarjolla eturinteillä / Zero Pointilla. Tarjolla on 3 eri taitotasoa suksilla sekä lapsille (7-11v) että aikuisille (yli 12v) ja 2 taitotasoa lumilaudalla (8v-aikuiset). Kurssit ovat peräkkäisinä päivinä, 3 x 1,5 tuntia. 3-päivän kursseilla opetuskielenä on ensisijaisesti englanti.

Soveltava alppihiihto

Tarjolla yksityisopetusta soveltavan laskettelussa. Opetus kannattaa varata hyvissä ajoin ennakkoon, jotta voimme varmistaa soveltavaan lasketteluun perehtyneen opettajan ja tarvittavat välineet.

Soveltavan opetustunnit pidetään etelärinteillä / South Pointilla.

Levin hiihtokoululta löytyy erilaisia apuvälineitä tukea tarvitseville. Pyörätuolia käyttäville löytyy: Dual ski (korkealla selkätuella), Bi-ski (Dynamique) ja Monoski. Kelkan voi vuokrata omaan käyttöön, mikäli sen käyttö on jo hallussa. Kelkan vuokraus hinnat ovat superior setin hinnoittelun mukaan. Opetustunnin ajalle kelkan vuokra hinta on -30 % superior setin vuokra hinnasta.

Liikuntarajoite ei estä laskettelua – Lue mitä apuvälineitä lasketteluun on tarjolla

Maksetaanko tunti etukäteen?

Maksusuoritukset hiihtokoulun myyntipisteeseen tulee tehdä varaamisen yhteydessä, jolloin sinulle vahvistetaan myös opettajan tapaamispaikka. Kassalla voit maksaa käteisellä tai pankki-/luottokorteilla. Hinnat sisältävät ALV:n. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ennakkoon tehdyistä yksityisopetus varauksista lähetämme Paytrail maksulinkin varauksen yhteydessä.

Hiihtokoulun opetustunnin/kurssin varausmaksu = koko tunnin/kurssin hinta.

Ryhmätunnit/kurssit ostettavissa 2vrk ennakkoon verkkokaupastamme.

Missä hiihtokoulun tunnit pidetään?

Hiihtokoulun tunnit pidetään kurssista riippuen Eturinteillä (Zero Point, Hissitie 8) tai Etelärinteillä (South Point, Tievantie 2). Etelärinteille pääset helpoiten omalla autolla tai Ski Bussilla

Opetuspaikkoina ensikertalaisille / aloittelijoille toimivat Eturinteillä mm. mattohissi, Eturinteen yläsompa (Hotelli Panoraman vieressä) ja Lastenmaa. Etelärinteillä Leevilandian matto- ja sompahissit alueineen.

Soveltavan laskettelun tunnit pidämme Etelärinteillä / South Point.

Hiihtokoulun tunnille tultaessa opetus tulee olla maksettuna ja välineet valmiina.

Hiihtokoulun tapaamispaikat

Varmista, että tiedät missä sinun pitäisi olla oppitunneilla:

 • Eturinteet/ Zero Point
 • Etelärinteet/ South Point

Tapaamispaikat:

 • Zero Pointin rinteen puoleinen piha
 • Eturinteen mattohissi
 • South Point rakennuksen edustalla, tuolihissin läheisyydessä

Tapaamispaikoilla liehuu hiihtokoulun "tavataan tässä" lippu. 3-päivän kurssien alkaessa löydät Zero Pointin pihalla värilliset taitotaso taulut. Hiihtokoulun myynti opastaa myös paikalle.

Sairaudet ja raskaus

Mikäli osallistujalla on astma, muu sairaus tai vamma, joka pitää ottaa huomioon, kerro asiasta opetuksen/ kurssin/ varauksen yhteydessä. Emme suosittele hiihtokoulua raskaana oleville.

Sopimusehdot ja tietosuojaseloste

Tutustu myös hiihtokoulun sopimusehtoihin (SHKY) ja hiihtokoulupalveluiden tietosuojaselosteeseen.

Hiihtokoulun opetustunnin/kurssin varausmaksu = koko tunnin/kurssin hinta.