Maastohiihto ja ladut – Tutustu latukarttaan | Levi
Kuva: Elise Kulmala

Hiihtämään Levin upeille latureiteille

Laaja latuverkosto tekee Levistä yhden kotimaan suosituimmista maastohiihtokohteista. Levi tarjoaa parhaimmillaan 230 kilometriä huollettua latuverkostoa ja 28 kilometriä valaistua latua vaihtelevissa tunturimaisemissa. Valaistut ladut mahdollistavat hiihdon aamusta iltaan. Ladut kunnostetaan aamuisin.

Levin monipuolinen latureitistö

Hiihtokansa arvostaa Levin latujen korkeuseroja sekä monipuolisia reittejä, jotka tarjoavat sopivasti haastetta jokaiselle harrastajalle. Rakkavaaran alueelta löydät 28 kilometriä valaistuja latuja, jotka ovat valaistu myöhäisiltaan saakka. Rakkavaaran alueeella Isoporo, Pikkuporo, Miniporo, Ensilumenlatu sekä Valorakka ovat kaikki valaistuja latuja ja ne muodostavat ns. Rakkavaaran alueen. Kaikki ladut sopivat niin perinteiselle- kuin luistelutyylille. Hiihtoreittien varrella palvelee myös useita latukahviloita, jotka ovat avoinna aina pitkälle kevääseen. Hiihtokausi Levillä jatkuu parhaimmillaan huhti-toukokuulle. Huomioithan, että laduilla kävely ja pyöräily on kiellettyä. Leviltä löydät erilliset talvikävely- ja pyöräilyreitit.

  • Levin valaistun ladun valojen toiminta-aika on klo 6-23. Latujen valaistuksesta ja valaistuksen huollosta vastaa Kittilän kunta.

  • Sähköisestä latupalvelusta www.infogis.fi/levi voit tarkistaa milloin mikäkin latuosuus on viimeksi kunnostettu.

  • Huomioithan, että ylle linkitetty Levin alueen hiihtolatukartta on katseluversio, eikä sitä voi tulostaa. Painetun Levin alueen hiihtolatukartan (hinta 10 euroa) voit ostaa esimerkiksi Levin Matkailuneuvonnasta ja Zero Point Brand Storesta.

  • Turvallisuus laduilla – latuohjeet

Koiraladut

Latujen tietyillä osuuksilla saa hiihtää myös kytketyn koiran kanssa. Koiraladut on merkitty koirasymbolilla ja punaisella katkoviivalla yllä olevien linkkien kautta avautuvaan Levin latukarttaan.

Lumen aikaan, niin kauan kuin latuja ylläpidetään, koirien kävellen ulkoiluttaminen laduilla on kielletty. Lumettomaan aikaan koirien ulkoiluttaminen kytkettynä on sallittua latupohjilla ja pururadoilla.

Koiraladut Levillä

Kätkän suuntaan: Lähtö latujen lähtöpaikalta (Levin latukartassa merkintä A). Kätkän suunnan koiralatuna toimii latuyhteys Immeljärven ja Kätkäjärven kautta Nuottijärvelle (noin 8 km yhteen suuntaan).
Könkään suuntaan: Lähtö Levijärven Järvirovantien pysäköintialueelta, risteysnumero 93 kartalla. Ladut aina Rauduskylään saakka ovat koiralatuja (noin 28 km yhteen suuntaan).

Levin koiraladut on merkitty Levin latukarttaan koira-symbolein.

Välineet ja tekniikka kuntoon

Hiihtokoulun opastuksella hiot sekä perinteisen että luisteluhiihdon tekniikat kuntoon. Levin hiihtokoulu tarjoaa maastohiihtoon teematreenejä sekä yksityistunteja niin vasta-alkajille kuin  kokeeneemmille konkareille. Zero Pointin ja South Pointin vuokraamoistamme saat myös aina kelin mukaan valitut sukset. Sukset valitaan hiihtäjän pituuden, painon ja hiihtotekniikan perusteella.